ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

2017 - Η χρονιά του Μήτρογλου: Ξεπέρασε τον Μέσι!

2017 - Η χρονιά του Μήτρογλου: Ξεπέρασε τον Μέσι!

Ο Κώστας Μήτρογλου κάνει απίστευτα πράγματα μέσα στο 2017 έχοντας 15 γκολ σε 12 ματς, επίδοση που ξεπερνά τις αντίστοιχες των Μέσι, Κέιν, Λακαζέτ. Ποιο ρεκόρ του Όσκαρ Καρντόσο κυνηγά ο "Mitrogolo".

Ο πορτογαλικός Τύπος υποκλίνεται γι' ακόμη μια φορά στην εκτελεστική δεινότητα του 28χρονου διεθνούς Έλληνας επιθετικού, Κώστα Μήτρογλου. Σκόραρε δυο φορές στην εκτός έδρας νίκη επί της Εστορίλ κι έφθασε τα εννιά γκολ σε έξι διαδοχικά ματς με τη φανέλα των "αετών" της πορτογαλικής πρωτεύουσας, τα 15 συνολικά σε 12 ματς από την αρχή του έτους.

Και την Τρίτη το βράδυ, άφησε τη στατιστική να μιλά για τον ίδιο. Δείτε αναλυτικά τα επιτεύγματα του Κώστα Μήτρογλου την τρέχουσα χρονιά.

2017: Η χρονιά του "Mitrogolo"

"Σπάει" κάθε κοντέρ ο 28χρονος Έλληνας διεθνής επιθετικός με τις επιδόσεις του. Το τρέχον έτος του ανήκει, όπως όλα δείχνουν. Έχει πετύχει, ήδη, 15 γκολ σε 12 ματς. Πρακτικά, κατά μέσο όρο, πετυχαίνει 1.25 γκολ ανά παιχνίδι. Δεν έχει ανταγωνιστή - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - ούτε σε απόλυτους αριθμούς ούτε σε μέσο όρο.

2017 - Η χρονιά του Μήτρογλου: Ξεπέρασε τον Μέσι!

Αν πάρουμε τα δέκα κυριότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Μήτρογλου ξεπερνά τους Μέσι και Λακαζέτ. Αμφότεροι έχουν πετύχει 12 γκολ το 2017, με τον Αργεντινό να το έχει κάνει σε 15 ματς και τον Γάλλο σε 11. Ο Βόσνιος διεθνής φορ της Ρόμα, Έντιν Τζέκο, έχει πετύχει 11 γκολ σε 12 ματς. Ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ έχει κι αυτός εξαιρετική επίδοση με 12 γκολ σε 11 ματς.

"Έπιασε" τον Μάνικε

Με τα εννιά γκολ στα τελευταία έξι ματς ο Μήτρογλου ισοφάρισε ένα ρεκόρ της Μπενφίκα. Αυτό της καλύτερης επίδοσης ξένου ποδοσφαιριστή, η οποία ανήκε στον Μίκαελ Μάνικε. Ο Δανός επιθετικός είχε πετύχει εννιά γκολ σε έξι ματς τη σεζόν 1983/84.

Στο "κυνήγι" του Καρντόσο

Ο "Mitrogolo" κυνηγά έναν επιθετικό της πρώην του ομάδας. Ο Παραγουανός επιθετικός του Ολυμπιακού, Όσκαρ Καρντόσο, είχε σκοράρει για οκτώ διαδοχικά ματς με τη φανέλα της Μπενφίκα τη σεζόν 2011/2012 και είχε πετύχει 10 γκολ σε αυτά τα οκτώ ματς.

2017 - Η χρονιά του Μήτρογλου: Ξεπέρασε τον Μέσι!

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος επίσης έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού μετά από αυτή της Μπενφίκα, είχε σκοράρει επτά γκολ σε επτά ματς τη σεζόν 2009/2010. Τα δύο επόμενα ματς της πορτογαλικής ομάδας είναι με Φεϊρένσε (4/3, 22:30) για την Primeira Liga και με Ντόρτμουντ (8/3, 21:45) για τη ρεβάνς των "16" του Champions League.

Ο 7ος καλύτερος ξένος σκόρερ των "αετών"

Ο Κώστας Μήτρογλου ξεπέρασε τον Ροντρίγκο (45 γκολ) και τους νυν συμπαίκτες του, Λουιζάο και Σάλβιο (45 γκολ αμφότεροι) και καταλαμβάνει - πλέον - την έβδομη θέση στον πίνακα με τους καλύτερους ξένους σκόρερ της Μπενφίκα. Έχει 49 γκολ σε 77 ματς με τη φανέλα των "αετών" της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

2017 - Η χρονιά του Μήτρογλου: Ξεπέρασε τον Μέσι!

2ος καλύτερος μέσος όρος: Ανάμεσα σε Ζόνας και Καρντόσο

Κι όμως έχει το δεύτερο καλύτερο μέσο όρο γκολ ανά ματς (0.63). Ξεπέρασε, δηλαδή, την επίδοση του Όσκαρ Καρντόσο (0.59) και κυνηγά να ξεπεράσει κι αυτή του συμπαίκτη του κι alter ego του, Ζόνας (0.77).

Καλύτερος σκόρερ του Κυπέλλου

Ο "Mitrogolo" πέτυχε και τα δύο γκολ της εκτός έδρας νίκης (1-2) της Μπενφίκα επί της Εστορίλ για τον ημιτελικό του πορτογαλικού Κυπέλλου (Taça de Portugal). Έτσι έφθασε τα εννιά γκολ στη διοργάνωση και είναι κορυφαίος σκόρερ αυτής για την τρέχουσα σεζόν.

Πηγή: MaisFutebol

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ