ΚΥΠΡΟΣ

Χαραλαμπίδης: "Ξεπερνάμε τους εαυτούς μας"

Χαραλαμπίδης: "Ξεπερνάμε τους εαυτούς μας"
INTIME SPORTS

Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε για τις ιστορικές στιγμές που ζουν στην κυπριακή ομάδα και σε ολόκληρη τη Μεγαλόνησο. Τι είπε για τον "αρχιτέκτονα" των επιτυχιών, Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Η πορεία του ΑΠΟΕΛ έχει εκπληξει ευχάριστα όλη την Ευρώπη. Μερίδιο σ' αυτή έχει και ο Κώστας Χαραλαμπίδης που μίλησε στον "Sport103 FM" για το όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι της κυπριακής ομάδας και όχι μόνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Ζούμε πάρα πολύ όμορφες στιγμές, ιστορικές θα τις χαρακτήριζα. Ίσως να είναι οι πιο ιστορικές στιγμές του συλλόγου. Η όλη πορεία είναι επιστέγασμα της καθημερινής δουλειάς που γίνεται. Η ομάδα διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, εδώ που φιάσαμε, ξεπερνούμε τον εαυτό μας.

Σε κάθε ματς σπάμε ρεκόρ χιλιομέτρων. Ξέρουμε πόσο ποιοτικές είναι οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε, αλλά έχουμε καταφέρει να μην φαίνεται αυτό στον αγωνιστικό χώρο και πρόσθεσε. Το ζει και το κοινό μας, είναι πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει" τόνισε αρχικά.

Μίλησε ακόμη για τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα που έχει αποδείξει ότι διαθέτουν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ: "Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να προδικάσει, στο ξεκίνημα αυτής της πορείας, αυτό που θα ακολουθούσε. Κάναμε μία υπέρβαση. Γυρίσαμε το παιχνίδι με τη Βίσλα, έγινε το ίδιο με τη Ζενίτ και με την Πόρτο. Δείξαμε ότι έχουμε ψυχικά αποθέματα. Στα δύσκολα φαίνονται οι ποδοσφαιριστές και αυτό είναι ένα από τα μυστικά μας".

Ο αρχηγός της κυπριακής ομάδας αναφέρθηκε και στον αντίκτυπο που δημιουργεί η πορεία του ΑΠΟΕΛ: "Θεωρώ ότι αυτό που καταφέραμε είναι γενικά η ποδοσφαιρική Ευρώπη να ασχοληθεί έντονα με το ΑΠΟΕΛ. Δεν ήταν μία, δύο φορές, είναι επανειλημμένα τα καλά αποτελέσματα. Είμαστε πρώτοι στον όμιλο και έχουμε κάνει την Ευρώπη να αναρωτιέται ποιοι είναι αυτοί. Διανύουμε την καλύτερη περίοδό μας.

Είναι φυσιολογικό να μην μας δίνουν φαβορί πριν τα ματς. Βάσει μπάτζετ, ιστορίας και γενικότερης εικόνας για τις ομάδες είναι λογιό να συμβαίνει αυτό και η αλήθεια είναι ότι μας βολεύει. Δεν πιστεύω, όμως, ότι μας υποτιμούν οι αντίπαλοί μας. Δεν πιστεύω ότι η Πόρτο έχασε επειδή υποτίμησε το ΑΠΟΕΛ. Όλες οι ομάδες γνωρίζουν τι μπορεί να πετύχει το ΑΠΟΕΛ".

"Αρχιτέκτονας ο Γιοβάνοβιτς"

Ο "Μπίδης" αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην εντυπωσιακή πορεία του ΑΠΟΕΛ. "Ο προπονητής μας, από τη μία πλευρά προσπαθεί να αποβάλλει όποιο άγχος έχουμε και από την άλλη ζητά σοβαρότητα και πειθαρχία και βάζει τις κατευθυντήριες γραμμές στην τακτική. Σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν μπορείς να κινείσαι ατομικά. Ο Γιοβάνοβιτς είναι ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας".

Σχολίασε, ακόμη, την παρουσία στην ομάδα της Λευκωσίας πολλών παικτών που έφυγαν από το ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς ιδιαίτερες δάφνες. "Στην Κύπρο και το ΑΠΟΕΛ βρήκαμε την Ιθάκη μας. Σε αυτή την ομάδα μας δόθηκε η ευκαιρία να βγάλουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Υπάρχουν πολύ καλά αποδυτήρια, ένα όμορφο κλίμα που μας βοηθάει όλους. Υποάρχει καλός ανταγωνισμός. Και αυτό παίζει το ρόλο του".

Τέλος έκανε σχόλια για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, την φανέλα των οποίων φόρεσε: "Ο Παναθηναϊκός, με την διοικητική σταθερότητα που μπαίνει στην ομάδα έχει παίκτες που νιώθουν πιο ασφαλείς. Μέχρι τέλους θα πάει καλά γιατί διαθέτει ποιοτικό ρόστερ. Όσο για τον ΠΑΟΚ, μ' αρέσει όταν τον βλέπω. Έχει ρυθμό, υπάρχει χημεία μεταξύ των παικτών και είμαι αισόδοξος ότι στα δύσκολα θα δείξει το καλό πρόσωπό του. Πιστεύω σ' αυτό τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια είναι απόλαυση. Την ποιότητά του την διακρίνεις με γυμνό μάτι.

Μακάρι να ήταν μεγαλύτερο το πέρασμά μου από τον ΠΑΟΚ. Είναι καλό που διοικείται από Ζαγοράκη και Βρύζα. Όταν άνθρωποι του ποδοσφαίρου είναι ηγέτες σε μία ομάδα αυτό είναι ό,τι καλύτερο γιατί γνωρίζουν τι ζητάει το ίδιο το ποδόσφαιρο από την ομάδα".

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ