ΚΥΠΡΟΣ

Τρελαίνει κόσμο ο Απόλλων Λεμεσού

Τρελαίνει κόσμο ο Απόλλων Λεμεσού
CHARIS_EVAGOROU

Ο θρίαμβος του Απόλλωνα Λεμεσού στο πρόσφατο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, προκάλεσε τον θαυμασμό όλων με τον τρόπο που αυτός επιτεύχθηκε και η κατάκτηση της κορυφής στην Κύπρο, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει την επαγγελματική λειτουργία του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Έγιναν αρκετά (δηλώσεις Ζοάο Πέδρο, πανηγυρισμός Παπουλή) το τελευταίο διάστημα, που έπρεπε να διαχειριστεί στο ακέραιο η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία, ώστε οι ποδοσφαιριστές (και η ομάδα ως σύνολο) να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους. Και επικοινωνιακά και στην ουσία του πράγματος...

Η εμφάνιση και το εκκωφαντικό 0-4 στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, ήταν το ξέσπασμα του ποδοσφαιρικού εγωισμού, που συσωρεύτηκε όλες αυτές τις εβδομάδες. Όσο κι αν στη Λεμεσό κρατούν χαμηλούς τόνους, από την αρχή της σεζόν φάνηκε ότι κάτι καλό "ψήνεται" από τον Σωφρόνη Αυγουστή και τους συνεργάτες του. Δεν ήταν μόνο το ιστορικό 2-2, που απέσπασε τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Λίβερπουλ από την Εβερτον για το Europa League, αλλά ακόμα και η διαχείρηση μετά το βαρύ 4-0 στη Γαλλία από τη Λιόν, έδινε σε κάποιον την εντύπωση ότι αυτή η ομάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος.

Τρελαίνει κόσμο ο Απόλλων Λεμεσού
CHARIS_EVAGOROU

Μπορεί το πρώτο 15λεπτο στο ΓΣΠ (είχε γίνει ήδη το 0-3!) να ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του "Θρύλου", όμως γίνεται αυτόματα γερό θεμέλιο για την πραγματοποίηση του ονείρου, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και για 4η συνολικά στην 64χρονη ιστορία του συλλόγου.

Αυτό είναι και το σημαντικότερο που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Σωφρόνης Αυγουστής, ο οποίος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει γεμάτη της φαρέτρα του -από τις επιλογές που του δίνει το ποιοτικό ρόστερ- ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο αγωνιστικό, αλλά και ψυχολογικό. Μια τέτοια νίκη μπορεί εύκολα να σου πάρει το μυαλό, όμως τόσο ο προπονητής, όσο και ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Κίρζης, ο οποίος πιστώνεται τεράστιο μέρος της επιτυχίας -με τις επιλογές που έχει κάνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, έχουν αποδείξει ότι είναι θιασώτες της ταπεινότητας και της μεθοδικότητας και αυτό προσπαθούν να περάσουν στους ποδοσφαιριστές μέρα με την ημέρα, αγώνα με τον αγώνα.

Τρελαίνει κόσμο ο Απόλλων Λεμεσού
CHARIS_EVAGOROU

Πώς τα αντιμετωπίζουν όλα αυτά στον Απόλλωνα; Φτάνει και... περισσεύει η προσέγγιση του Σωφρόνη Αυγουστή μετά το εκπληκτικό 0-4 στο ΓΣΠ: “Πελώρια νίκη είναι αυτή που κατακτάς κάτι. Εμείς είμαστε απλά έναν βαθμό μπροστά από το ΑΠΟΕΛ. Ας χαρούν οι ποδοσφαιριστές αυτή την επιτυχία, στο ρεπό με της οικογένειές τους, γιατί από το Σάββατο έχουμε πάλι δουλειά. Η συνέχεια είναι μεγάλη και το ΑΠΟΕΛ δεν θα είναι ξανά το ίδιο".

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ