ΚΥΠΡΟΣ

Το μοναδικό τρόπαιο στην καριέρα του Αλέφαντου

Το μοναδικό τρόπαιο στην καριέρα του Αλέφαντου

Ο Νίκος Αλέφαντος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών και το Sport24.gr θυμάται τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα του ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ στον τελικό Κυπέλλου Κύπρου το 1997 με αντίπαλο την Ομόνοια. Η συγκίνηση και τα δάκρυα του εκλιπόντος.

Ο πρώην προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Νίκος Αλέφαντος έφυγε την Τρίτη (23/6) από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, αντιμετωπίζοντας το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Κάθισε στον πάγκο κορυφαίων ελληνικών ομάδων, με αποκορύφωμα για εκείνον τον Ολυμπιακό, του οποίου ήταν και φίλαθλος, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004)

Πέρα από τους "ερυθρολεύκους", πέρασε κι από τον πάγκο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιωνίου και Εθνικού Πειραιώς. Στην Α' Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

Το μοναδικό τίτλο στην καριέρα του τον κατέκτησε στην Κύπρο. Ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε το Κύπελλο στον τελικό του 1997 με αντίπαλο την Ομόνοια. Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν τη νίκη με 2-0 στο Μακάρειο της Λευκωσίας και το τρόπαιο.

Ο Φασουλιώτης άνοιξε το δρόμο για τη νίκη και την κατάκτηση, ενώ ο Σωτηρίου διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος μετά τη λήξη του ματς και βούρκωσε πριν μιλήσει στον ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου.

"Ήταν μια δικαίωση γιατί στην Ελλάδα με αδίκησαν και βρήκα το δίκιο μου σε αυτά τα παιδιά, στους ποδοσφαιριστές και το ένδοξο σωματείο του ΑΠΟΕΛ. Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι φανταστικοί φίλαθλοι, έχουν μεγάλη, ιστορική ομάδα και τους εύχομαι να έχουν πάντα τέτοιες επιτυχίες", είχε αναφέρει το βράδυ της 17ης Μαΐου 1997 χαρακτηριστικά ο Νίκος Αλέφαντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Ο Αλέφαντος αφήνει φτωχότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο"
Το "αντίο" του Παναθηναϊκού και το άγνωστο πράσινο παρελθόν του
Το τραγούδι που τον έκανε αθάνατο
Τα συλλυπητήρια των ομάδων για τον θάνατο του Αλέφαντου
Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος
TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ