ΚΥΠΡΟΣ

"Στημένο" από τους γηπεδούχους το Εθνικός Άχνας - Άρης Λεμεσού σύμφωνα με την UEFA

"Στημένο" από τους γηπεδούχους το Εθνικός Άχνας - Άρης Λεμεσού σύμφωνα με την UEFA
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Ο Εθνικός Άχνας φέρεται να έχει χειραγωγήσει την αναμέτρηση με τον Άρη Λεμεσού, σύμφωνα με την έκθεση που απέστειλε η UEFA στην ΚΟΠ. Ποιες ποινές προβλέπονται.

Ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σημειώθηκε πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ Εθνικού Άχνας και Άρης Λεμεσού για την 22η αγωνιστική της Α' Εθνικής Κύπρου, σύμφωνα με την UEFA.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία απέστειλε στην ΚΟΠ τη σχετική έκθεση με όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει από τον αγώνα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε έντονος στοιχηματισμός στο ενδεχόμενο οι γηπεδούχοι να ηττηθούν με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά και ότι θα σημειώνονταν τουλάχιστον τέσσερα τέρματα στο παιχνίδι.

Οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώθηκαν, αφού οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 4-0, με την έκθεση να αποδίδει υπαιτιότητα γι' αυτό το αποτέλεσμα στον Εθνικό.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε το ΔΣ της ΚΟΠ τον Νοέμβριο του 2016, η προσφυγική ομάδα θα πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο 50.000 ευρώ, επειδή πρόκειται για τον πρώτο φάκελο στον οποίο εμπλέκεται το όνομά του.

Σε περίπτωση που επαναληφθεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξει ίδιο πρόστιμο και αφαίρεση 6 βαθμών, στον τρίτο φάκελο απαγορεύεται η συμμετοχή στο πρωτάθλημα, χάνονται όλα τα έσοδα από χορηγίες και από την ΚΟΠ, ενώ στον τέταρτο φάκελο επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ και ο σύλλογος διαγράφεται από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας, χωρίς δικαίωμα επανεγγραφής για 5 χρόνια.

Photo credits: AP Photo/Thanassis Stavrakis

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ