ΚΥΠΡΟΣ

Πετρίδης: "Ο ΑΠΟΕΛ σάς έχει ανάγκη για να μεγαλουργήσει"

Πετρίδης: "Ο ΑΠΟΕΛ σάς έχει ανάγκη για να μεγαλουργήσει"

Μήνυμα προς τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ απεύθυνε ο πρόεδρος των "γαλαζοκίτρινων", Πρόδρομος Πετρίδης, επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 89 ετών ζωής του συλλόγου.

Με αφορμή την συμπλήρωση 89 ετών από την ίδρυση του ΑΠΟΕΛ, ο πρόεδρος της κυπριακής ομάδας, Πρόδρομος Πετρίδης, έκανε δήλωση με αποδέκτη τον κόσμο της ομάδας, θέλοντας να στείλει το μήνυμά του, δυο ημέρες μετά τις (σκληρές) αποφάσεις που πάρθηκαν λόγω και της πολύ κακής συμπεριφοράς μερίδας ανεγκέφαλων στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για το Europa League.

Αναλυτικά η δήλωση:

"Ως πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ, αυτή την γενέθλια μέρα που η ομάδα μας γιορτάζει 89 χρόνια ζωής, θέλω να απευθυνθώ περήφανα προς κάθε ΑΠΟΕΛίστα και να τον καλέσω να σταθεί συνοδοιπόρος στον κοινό σκοπό που έχουμε όλοι μας για να οδηγήσουμε τον ΑΠΟΕΛ σε νέες επιτυχίες. Ο ΑΠΟΕΛ γιορτάζει σήμερα ως ο πιο επιτυχημένος σύλλογος της Κύπρου. Γιορτάζει τις αξίες και τα ιδανικά που τον κάνουν ξεχωριστό, γιορτάζει τις στιγμές που τον οδήγησαν στους 149 συνολικά τίτλους σε όλα τα αθλήματα, κατατάσσοντας τον, στη κορυφή του κυπριακού αθλητισμού. Γιορτάζει περήφανα μια ιστορία 9 δεκαετιών και είναι έτοιμος να πετύχει ενωμένος, ακόμα περισσότερες επιτυχίες, οδεύοντας προς την συμπλήρωση ενός ολόκληρου αιώνα ζωής.

Όλοι γνωρίζουμε ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που έφεραν τον ΑΠΟΕΛ στη κορυφή του κυπριακού αθλητισμού, υπήρξαν και δύσκολες στιγμές. Υπήρξαν πίκρες και απογοητεύσεις, υπήρξαν οικονομικές δυσκολίες, υπήρξαν προβλήματα πάσης φύσεως. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε όμως να τα αντιμετωπίσει χάρις στην ενότητα των ανθρώπων του που έβαλαν το καλό του συλλόγου πάνω από όλα. Και συνεχίζουν, όχι μόνο να έχουν τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή αλλά και στις στιγμές που δεν ήταν τόσο ρόδινες, να είναι πάντα περήφανοι που φορούν το έμβλημα του στην θέση της καρδιάς τους. Είτε είναι αθλητές είτε παράγοντες είτε φίλαθλοι και οπαδοί.

Από σήμερα ανήμερα της γενέθλιας μέρας του ΑΠΟΕΛ μας, αυτό που όλοι επιθυμούμε είναι την συνέχεια αυτής της επιτυχημένης πορείας.

Αύριο η ποδοσφαιρική μας ομάδα δίνει ένα σημαντικό αγώνα. Μετά τα όλα όσα συνέβησαν στην Τρίπολη θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Καλώ αυτούς που δικαιούνται μέσα από τις διαδικασίες που έχουμε εξαγγείλει να βρεθούν αύριο στο Νότιο Πέταλο και να αποδείξουν ότι ο ΑΠΟΕΛίστας είναι εκεί δίπλα στην ομάδα του και στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές. Με σωστή συμπεριφορά, με πάθος και πίστη, να συμπαρασταθεί στους ποδοσφαιριστές και να τους βοηθήσει να προχωρήσουν μέσα από την προσπάθεια τους σε ακόμα μια νίκη.

Σε ό,τι αφορά τα οργανωμένα σύνολα οπαδών μας, θέλω να απευθυνθώ προς αυτούς και να τους πω το εξής.

Πρόθεση της διοίκησης μέσα και από τα μέτρα και ενέργειες που εξήγγειλε δεν είναι ούτε να τους εξαφανίσει ούτε να τους απομονώσει. Ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη για να μεγαλουργήσει, τον κάθε ένα από εμάς. Όμως πρέπει πλέον και αυτοί να κάνουν την αυτοκριτική τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι όχι μόνο στον αγώνα με τον Αστέρα αλλά διαχρονικά τα τελευταία χρόνια μέσα από τους κόλπους τους, δημιουργήθηκαν προβλήματα και συμπεριφορές που όχι μόνο ζημιώνουν την ομάδα αλλά με αποκορύφωμα τα προχθεσινά τραγικά επεισόδια, έφεραν τον ΑΠΟΕΛ σχεδόν στο χείλος της καταστροφής.

Σε μια εποχή όπου ο ΑΠΟΕΛ καταγράφει την μια επιτυχία μετά την άλλη υπάρχουν άτομα που έχουν παρεισφρήσει μέσα στην κερκίδα και που ως μοναδικό σκοπό έχουν την δημιουργία προβλημάτων που στοιχίζουν ανεπανόρθωτα στον ΑΠΟΕΛ. Αμαυρώνουν την μακρά του ιστορία, πληγώνουν την περηφάνια του κάθε ΑΠΟΕΛίστα. Αυτά τα άτομα δεν είναι ΑΠΟΕΛίστες. Αυτά τα άτομα δεν χαίρονται με τις χαρές μας και δεν λυπούνται με τις λύπες μας. Κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει αυτή τη στιγμή να κάνουν και τα οργανωμένα σύνολα των οπαδών μας, την δική τους αυτοκριτική. Να αντιληφθούν ότι τα ιδανικά και οι αξίες αυτών που ίδρυσαν μια μέρα σαν και αυτή τον ΑΠΟΕΛ πριν από 89 χρόνια, δεν εκφράζονται ούτε με ρατσιστικά σύμβολα στις κερκίδες που κυματίζουν οι σημαίες και τα ιερά σύμβολα μας, ούτε με ρίξιμο αντικειμένων στους αγωνιστικούς χώρους με μοναδικό αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε πλέον με βαριές τιμωρίες και αποκλεισμούς έδρας στερώντας από την ομάδα την υποστήριξη του κόσμου και από τους πραγματικούς ΑΠΟΕΛίστες, το δικαίωμα να την υποστηρίξουν. Πρέπει αυτά τα άτομα να αποβληθούν από το πιο ζωντανό κομμάτι της κερκίδας του ΑΠΟΕΛ πριν το καρκίνωμα επεκταθεί και καταστρέψει τα πάντα".

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ