ΚΥΠΡΟΣ

Ο ισπανικός Τύπος παραδέχεται την ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ

Ο ισπανικός Τύπος παραδέχεται την ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ

Τα ισπανικά ΜΜΕ δεν αναζήτησαν δικαιολογίες για τον αποκλεισμό της Μπιλμπάο από το ΑΠΟΕΛ. Αντί αυτού, παραδέχθηκαν την ανωτερότητα των Κύπριων και κατέκριναν την απόδοση της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το ΑΠΟΕΛ έφτασε σε μια τεράστια πρόκριση επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, όχι μόνο λόγω της διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά και διότι η ισπανική ομάδα διεμήνυε πως μια καλή πορεία στο Europa League αποτελούσε βασικότατο στόχο της για τη φετινή σεζόν, έτσι όπως είχε εξελιχθεί αυτή.

Κατά συνέπεια, ο ισπανικός Τύπος δεν χαρίστηκε στους Βάσκους. Δεν έψαξε για δικαιολογίες αναφορικά με τις εμφανίσεις της στα δύο παιχνίδια κόντρα στους Κύπριους και δη στο πρώτο που διεξήχθη στην Ισπανία, θεωρώντας το γκολ του Γιαννιώτα κομβικό ως προς την έκβαση της υπόθεσης "πρόκριση" (ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε μειώσει σε 3-2 για το ΑΠΟΕΛ στο "San Mames"). Παράλληλα, η παραδοχή ως προς την εξαιρετική απόδοση των πρωταθλητών Κύπρου ήταν κοινή.

Το ΑΠΟΕΛ κάνει την Αθλέτικ να πληρώσει το τίμημα για την κατάρρευση στο San Mames”, αναφέρει η "AS".

Ο ισπανικός Τύπος παραδέχεται την ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ

Για μια “άψυχη Αθλέτικ” μιλά η έτερη "Marca".

Ο ισπανικός Τύπος παραδέχεται την ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ

Η "Mundo Deportivo" κάνει λόγο για “υπόκυψη στην Κύπρο με εξωφρενικό τρόπο”.

Ο ισπανικός Τύπος παραδέχεται την ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ

Σε άρθρο της, η τελευταία εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στους Εφραίμ και Γιαννιώτα: “Ο Εφραίμ και ο Γιαννιώτας έδωσαν μια σοβαρή προειδοποίηση στο Μπιλμπάο και τελείωσαν την αποστολή στη Λευκωσία. Ο Κύπριος έβγαλε μια υπέροχη πάσα στον Σωτηρίου για να ανοίξει το σκορ. Ο Έλληνας πήρε το πέναλτι και σκόραρε. Το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ ξεκάθαρο ως προς το πως θα έπρεπε να παίξει και το πλάνο του δεν θα μπορούσε να δουλέψει καλύτερα”.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος, Εντίκα Ρίο, αναφέρει σε σχόλιό του στη "Mundo" πως “το ΑΠΟΕΛ τους έκανε (σ.σ. την Μπιλμπάο και τον προπονητή της) να ζήσουν ξανά τους χειρότερους εφιάλτες τους”, ενώ ο έτερος Κάρλος Σαμπάλα μιλά για “αποτυχία δίχως... καταπραϋντικά”.

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ