ΚΥΠΡΟΣ

"Μπαλάκι" οι ευθύνες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ

"Μπαλάκι" οι ευθύνες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ

ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ επέρριψαν ευθύνες σε πολιτεία και αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι στο "Τσίρειο" την Κυριακή. "Η αστυνομία φοβήθηκε τα χειρότερα αν το διέκοπτα", δηλώνει ο διαιτητής.

ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, μετά από τον μεταξύ τους αγώνα ντροπής στο "Τσίρειο", πέταξαν το μπαλάκι των ευθυνών στην ομοσπονδία, στην κυβέρνηση και στην αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο της αναμέτρησης.

Αμφότεροι οι σύλλογοι καταδικάζουν τα έκτροπα που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό ενός 14χρονου ball boy από κροτίδα που έπεσε από την κερκίδα των οπαδών των φιλοξενουμένων.

Η ΑΕΛ υποστηρίζει ότι είχε προειδοποιήσει για αντιδράσεις του κόσμου της με τον ορισμό του Δημήτρη Μασιά ως διαιτητή του αγώνα και κάλεσε την αστυνομία και τον υπουργό να κάνουν την αυτοκριτική τους, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του τραυματισμένου παιδιού, που αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ

"Δυστυχώς για μία ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες μίας φαρσοκωμωδίας που απέφερε ακόμα μία τεράστια πληγή στο σώμα της ΑΕΛ, του Κυπριακού Ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και πολύ περισσότερο ο αρμόδιος για θέματα διαιτησίας κ. Ρέικβαρτ, δεν εκτίμησαν σε καμία περίπτωση όπως όφειλαν την προϊστορία του συγκεκριμένου αγώνα μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, καθώς επίσης και δεν αφουγκράστηκαν τις έντονες αντιδράσεις του φίλαθλου κόσμου της ΑΕΛ και τα όσα αναρτήθηκαν, στο άκουσμα του ορισμού του διαιτητή Δημήτρη Μασιά, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που σε συνδυασμό με την παρουσία και άλλων πρωταγωνιστών του αγώνα-φιάσκο ο οποίος έκρινε ένα πρωτάθλημα τον Μάιο του 2014, βρέθηκαν πάλι μαζί εχθές στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου Σταδίου.

Η Κυπριακή Αστυνομία και ο αρμόδιος Υπουργός θα πρέπει σήμερα να είναι πολύ προβληματισμένοι και να κάνουν την αυτοκριτική τους για τον τρόπο που χειρίστηκαν και 'ζύγισαν' την αναμέτρηση γενικότερα. Πολύ περισσότερο όμως στο σημείο του τραυματισμού του 14χρονου ποδοσφαιριστή των Ακαδημιών μας που εκτελούσε καθήκοντα Ball Boy και τα όσα επακολούθησαν και διαδραματιστήκαν μέσα στα αποδυτήρια των Διαιτητών κατά την πρώτη διακοπή του αγώνα, όπου έδωσαν στον Διαιτητή της αναμέτρησης το “πράσινο φως” για την επανέναρξη του αγώνα, παρά την αντίθεση της επίσημης ΑΕΛ δια στόματος του Προέδρου Ανδρέα Σοφοκλέους, αλλά και άλλων υπευθύνων (Υπεύθυνος Ασφαλείας Σταδίου και Γυμνασίαρχος) του αγώνα που ήταν παρόντες.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ ζητά ένα μεγάλο συγνώμη από την οικογένεια αλλά και τον ίδιο τον μικρό Βασίλεφ για τα όσα άσχημα βίωσε και βιώνει ως επακόλουθο του τραυματισμού του από την ρίψη της κροτίδας. Καλούμε την ΚΟΠ και την πολιτεία να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας και να πράξουν το ίδιο.

Τέλος, καλούμε τον μεγάλο μας κόσμο να σταθεί ασπίδα σε όσους αποτελούν το οικοδόμημα της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού.

Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑ να βλάψει την ομάδα μας.

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΘλητικής Ένωσης Λεμεσού".

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ υποστηρίζουν ότι ο σύλλογος "δεν μπορεί να παλεύει μόνος του" και κάλεσε να υπάρξει "πραγματική βούληση για τομές, από αυτούς που πραγματικά μπορούν να εφαρμόσουν τέτοια μέτρα έτσι ώστε να αποβάλουν τους ταραξίες και να δώσουν τη δυνατότητα, στις οικογένειες και στους υγιείς φιλάθλους να επιστρέψουν στα γήπεδα".

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ

"Τα τραγικά γεγονότα στο Τσίρειο αποτελούν ένα από τα πιο βίαια κτυπήματα στο σώμα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο ΑΠΟΕΛ καταδικάζει, με τον πιο έντονο τρόπο όλα τα συμβάντα όπως διαδραματίστηκαν.

Είναι η ώρα που όλοι πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, στον καθρέφτη και να τον ρωτήσουμε αν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Η απάντηση από πλευράς μας, είναι ξεκάθαρη. ΟΧΙ.

Ο ΑΠΟΕΛ καλεί την ΚΟΠ, τα ποδοσφαιρικά σωματεία και την Πολιτεία να κοιτάξουν και αυτοί το πρόβλημα κατάματα και να πάρουν τις αποφάσεις που χρειάζονται αν επιθυμούμε όλοι να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Στις άλλες χώρες βρήκαν τις λύσεις, να αποβάλουν τη βία από τα γήπεδα. Εμείς σε ένα νησί του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, γιατί δεν μπορούμε;

Όλα όσα έγιναν στο Τσίρειο Στάδιο θα συζητηθούν αύριο σε έκτακτη συνέδρια του Διοικητικού Συμβουλίου. Με στόχο να προβούμε, στο μέτρο των δικών μας δυνατοτήτων, στις ενέργειες που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε όσο είναι δυνατό από δικής μας πλευράς το πρόβλημα. Ο ΑΠΟΕΛ έχει προχωρήσει και στο παρελθόν σε τέτοιες ενέργειες όμως δεν μπορεί να παλεύει μόνος του. Ας υπάρξει επιτέλους, η πραγματική βούληση για τομές, από αυτούς που πραγματικά μπορούν να εφαρμόσουν τέτοια μέτρα έτσι ώστε να αποβάλουν τους ταραξίες και να δώσουν τη δυνατότητα, στις οικογένειες και στους υγιείς φιλάθλους να επιστρέψουν στα γήπεδα. Όσο ουτοπικό και αν ακούγεται αυτή τη στιγμή.

Οι δύο ομάδες και ο διαιτητής έκαναν ότι μπορούσαν, εκφράζοντας η κάθε μια τη δική της θέση, έτσι ώστε να τελειώσει ένας αγώνας και να βγει νικητής, το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αφού αυτό που μένει είναι άλλη μια μαύρη σελίδα. Σίγουρα δεν μπορούμε να τη διαγράψουμε αλλά τουλάχιστον ας είναι η τελευταία τέτοιου περιεχομένου".

"ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ"

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, μιλώντας στον "Super Sport FM", υποστήριξε ότι δεν διέκοψε οριστικά τον αγώνα, παρότι προχώρησε σε τρεις προσωρινές διακοπές, διότι η αστυνομία φοβήθηκε για χειρότερα επεισόδια.

"Το να συνεχιστεί ο αγώνας δεν ήταν δική μου απόφαση. Κατά την αστυνομία, αν προχωρούσα σε διακοπή του αγώνα, θα γίνονταν περισσότερα επεισόδια. Διαβουλεύτηκα τον γυμνασίαρχο, μου εγγυήθηκαν ότι όλα ήταν έτοιμα για να επαναρχίσει ο αγώνας".

"Ήμουν έτοιμος να ανακοινώσω τη διακοπή του αγώνα στους προέδρους των δύο ομάδων, όμως η αστυνομία είχε αυτή την απόφαση. Μου είπαν ότι όλα θα ήταν ομαλά. Εμείς λαμβάνουμε υπόψη το τι μας λέει η αστυνομία. Στη δεύτερη διακοπή ήμουν αποφασισμένος να διακόψω για τι δεν ένιωθα ασφάλεια".

"Είχα σκοπό να το διακόψω, όμως από τη στιγμή που είχε να κάνει με την ασφάλεια και υπεύθυνη για αυτό το θέμα, είναι η αστυνομία, τι να έκανα; Ήταν μια κροτίδα σε ένα ball boy, δεν μπήκαν οπαδοί στο γήπεδο και δεν διέτρεξαν κίνδυνο οι παίκτες ή εμείς οι διαιτητές".

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

H Αστυνομία εξέδωσε δελτίο Τύπου αναφορικά με τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι στο "Τσίρειο".

"Αναφορικά με ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ – τραυματισμός 14χρονου – συνελήφθη ένα πρόσωπο – 12/12/2017

Επεισόδια που οδήγησαν δύο φορές στην προσωρινή διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ, είχαμε χθες βράδυ στο Τσίρειο στάδιο.

Έξι λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, έριξαν κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 14χρονος, ο οποίος ήταν ορισμένος για την επαναφορά της μπάλας (Ball boy).

Ο αγώνας διακόπηκε για περίοδο 15 λεπτών και όταν επανάρχισε διακόπηκε εκ νέου, λόγω ρίψης αντικειμένων από μερίδα οπαδών της ΑΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης διακοπής, αριθμός οπαδών των δύο ομάδων, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν, για να γίνει επέμβαση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση τους.

Μετά τη δεύτερη διακοπή, οι οπαδοί των δύο ομάδων αποχώρησαν από το γήπεδο. Κατά την αποχώρηση συνελήφθη 17χρονος, για τα αδικήματα της οχλαγωγίας και της μαχαιροφορίας.

Επίσης, ένας 54χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, όταν σύμφωνα με τον ίδιο στην προσπάθεια του να αποφύγει επεισόδια κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο, πήδηξε πάνω από κάποιο περιτοίχισμα.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε. Στο Νοσοκομείο επίσης μεταφέρθηκε και ο 14χρονος, ο οποίος δεν διαπιστώθηκε να έχει οποιοδήποτε τραύμα, αλλά παραπέμφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις.

Έξω από το στάδιο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά καταστάληκαν με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα και τέσσερα ιδιωτικά, καθώς επίσης και σε μια γυάλινη προθήκη καταστήματος. Περαιτέρω εξετάσεις για καταγραφή πιθανόν ζημιών (στάδιο – γύρω περιοχή) θα γίνουν σήμερα.

Μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με όλους τους αρμόδιους, το παιχνίδι επανάρχισε γύρω στις 22.16 στην παρουσία 100 περίπου οπαδών και έληξε στις 23.05".

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ