ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πρόωρο τέλος στο πρωτάθλημα και αύξηση ομάδων τη νέα σεζόν

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Δ.Σ της ΚΟΠ αποφάσισε την Παρασκευή (15/5) έπειτα από ψηφοφορία το πρόωρο τέλος του πρωταθλήματος Κύπρου - χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή - και την αύξηση των ομάδων από 12 σε 14 για την επόμενη σεζόν (2020/21). Στο Champions League η Ομόνοια, στο Europa οι Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων.

Δεν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Κύπρου για την τρέχουσα σεζόν, καθώς η ομοσπονδία ενέκρινε την Παρασκευή (15/5) έπειτα από ψηφοφορία το πρόωρο τέλος του.

Παράλληλα εγκρίθηκε και η αύξηση των ομάδων από 12 σε 14 για την επόμενη σεζόν (2020/21). Μέχρι την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού είχαν διεξαχθεί 22 αγωνιστικές.

Πρωταθλητής δεν αναδεικνύεται για την τρέχουσα σεζόν. Η Ομόνοια, η οποία υπερτερεί στην ισοβαθμία στα 22 ματς που διεξήχθησαν μέχρι την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας αντί της Ανόρθωσης θα παίξει στα προκριματικά του Champions League.

Η Κυρία μαζί με το ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα θα συμμετέχουν στα προκριματικά του Europa League. Σύμφωνα με την απόφαση της ΚΟΠ δεν θα υπάρξει υποβιβασμός, ενώ θ' ανέβουν οι δυο πρώτες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας (Ερμής και Καρμιώτισσα).

Όσον αφορά στη ψηφοφορία 18 ψήφισαν υπέρ του πρόωρου τέλους, ενώ 2 (ΑΕΚ και Ανόρθωση) κατά. Από τη σεζόν 2021/22 η πρώτη κατηγορία θα έχει και πάλι 12 ομάδες.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ