ΚΥΠΡΟΣ

Καβενάγκι: Η "goal machine" του ΑΠΟΕΛ

Καβενάγκι: Η "goal machine" του ΑΠΟΕΛ

Ο Φερνάντο Καβενάγκι σήκωσε το Copa Libertadores με την Ρίβερ Πλέιτ και εν συνεχεία φόρεσε την φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ήδη μετράει 10 γκολ σε 6 ματς, έχοντας σερί από Αργεντινή με 15 γκολ σε 8 ματς! (videos)

Στις 5 Αυγούστου 2015 η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το 3ο Copa Libertadores της ιστορίας της, με τους δύο αρχηγούς, Φερνάντο Καβενάγκι και Μαρσέλο Μπαροβέρο να σηκώνουν μαζί το τρόπαιο.

Το πρώτο ματς στο Μεξικό είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα, η Ρίβερ υποδεχόταν την Τίγκρες στην ρεβάνς του "Μονουμεντάλ" και Μαρσέλο Γκαγιάρδο άφησε τον Ροντρίγο Μόρα στον πάγκο, ξεκινώντας βασικό τον Καβενάγκι στην επίθεση μαζί με τον Λούκας Αλάριο.

Η ομάδα της Αργεντινής νίκησε με 3-0, ήταν με διαφορά η καλύτερη σε όλη την Αμερική (όχι μόνο Λατινική) και το απέδειξε, με τον Καβενάγκι να σηκώνει το τρόπαιο με τον Μπαροβέρο και να αποθεώνεται, καθώς ήταν γνωστό πως αυτό θα ήταν το τελευταίο του ματς.

Τότε όλοι πίστευαν πως θα πήγαινε στις ΗΠΑ, αλλά προτίμησε την Ευρώπη. Προτάθηκε στον Αστέρα Τρίπολης, έφτασε κοντά, αλλά τελικά πήγε στην Κύπρο και φόρεσε την φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Καβενάγκι: Η "goal machine" του ΑΠΟΕΛ

Πρώτος σκόρερ... για πλάκα

Σε έξι αγώνες πρωταθλήματος έχει παίξει στην Κύπρο με το ΑΠΟΕΛ έχει σκοράρει και στους 6, μετρώντας 10 γκολ και είναι φυσικά πρώτος σκόρερ της χώρας.

Το περασμένο Σάββατο μάλιστα πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ με τη νέα του ομάδα στο 6-0 επί της ΑΕΛ, ενώ το σερί δεν έχει να κάνει μόνο με την Κύπρο.

Καβενάγκι: Η "goal machine" του ΑΠΟΕΛ

Είχε σκοράρει και στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος με την Ρίβερ Πλέιτ. Μία φορά στο 3-1 επί της Κολόν Σάντα Φε, ολοκληρώνοντας μάλιστα την ανατροπή (2-1) και 4 φορές (!) στην εκτός έδρας νίκη με 5-1 επί της Ατλέτικο Ραφαέλα (τα 4 πρώτα γκολ, το 5ο το έβαλε ο Γκουίντο Ροντρίγκες).

Σε περίπτωση που δεν το υπολογίσατε, ο Καβενάγκι έχει σκοράρει και στα 8 τελευταία ματς πρωταθλήματος που έχει αγωνιστεί, μετρώντας 15 γκολ!

Πρώτος σκόρερ στην Κύπρο λοιπόν με 10 γκολ, ενώ στην Αργεντινή έχει 11 τέρματα και είναι ακόμη στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερς.

Εντυπωσιακό πραγματικά, καθώς λείπει σχεδόν στο μισό πρωτάθλημα (θέλει ακόμη δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί). Έπαιξε 18 φορές, τις 14 βασικός, ενώ ο μόνος που είναι πιο παραγωγικός από αυτόν είναι ο Μάρκο Ρουμπέν, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος που έχει με την Ροσάριο Σεντράλ 21 γκολ σε 28 συμμετοχές.

Και στα δύο ματς του Europa League δεν ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα, όπως την Πέμπτη κόντρα στην Αστέρα Τρίπολης αναμένεται ο Τιμούρ Κετσμπάγια να τον επιλέξει στο αρχικό σχήμα.

Καβενάγκι: Η "goal machine" του ΑΠΟΕΛ

Είναι 32 ετών και αποτελεί ίσως την σπουδαιότερη κίνηση ενίσχυσης κυπριακού συλλόγου στην ιστορία. Στην Ευρώπη έχει 33 γκολ με την Μπορντό, μετά τα 12 με την Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ το 2012-2014 έπαιξε στην Βιγιαρεάλ και σκόραρε 4 φορές.

Όταν ξεκίνησε στην Ρίβερ Πλέιτ πέτυχε 55 γκολ σε 88 ματς, στην τρίτη του θητεία (2011-12) πέτυχε 19 τέρματα και στην τρίτη (2014-15) πέτυχε 21. Με το ΑΠΟΕΛ έφτασε τα 200 γκολ στην καριέρα του και ήδη έχει φτάσει στα 205...

Καβενάγκι: Η "goal machine" του ΑΠΟΕΛ

Όταν είχε φτάσει τα 100 με την Ρίβερ Πλέιτ...

Καβενάγκι: Η "goal machine" του ΑΠΟΕΛ

VIDEOS ΜΕ ΤΑ 15 ΓΚΟΛ ΣΕ 8 ΜΑΤΣ...

ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ 6-0 [3 γκολ]

ΕΝΠ - ΑΠΟΕΛ 0-5 [2 γκολ]

ΑΠΟΕΛ - Άρης 4-0 [1 γκολ]

Δόξα - ΑΠΟΕΛ 0-1 [1 γκολ]

ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ 2-2 [1 γκολ]

ΑΠΟΕΛ - Πάφος 6-2 [2 γκολ]

Ρίβερ Πλέιτ - Κόλον Σάντα Φε 3-1 [1 γκολ]

Ατλέτικο Ραφαέλα - Ρίβερ Πλέιτ 1-5 [4 γκολ]

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ