ΚΥΠΡΟΣ

Φαβορί ο Μπαλταζάρ για αντί-Δώνης στο ΑΠΟΕΛ

Φαβορί ο Μπαλταζάρ για αντί-Δώνης στο ΑΠΟΕΛ

Ο Πορτογάλος τεχνικός, Μπρούνο Μπαλταζάρ, είναι το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΑΠΟΕΛ μόλις ανακοινωθεί το "διαζύγιο" με τον Γιώργο Δώνη.

Η ήττα (4-2) από τον Απόλλωνα Λεμεσού στο ντέρμπι κορυφής της Κύπρου έριξε το ΑΠΟΕΛ στη δεύτερη θέση της κατάταξης και φέρνει τον τεχνικό των "γαλαζοκίτρινων", Γιώργο Δώνη, στην πόρτα της εξόδου.

Φαίνεται ότι απομένει το τυπικό μόνο σκέλος, αυτό της ανακοίνωσης του "διαζυγίου" ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου του 2017, όταν ο Μάριο Μπέεν αποτέλεσε παρελθόν μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Βιτόρουλ στο πρώτο ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ανέτρεψε το σκορ στη Λευκωσία και πέρασε και το εμπόδιο της Σλάβια Πράγας, οδηγώντας το ΑΠΟΕΛ στους ομίλους της διοργάνωσης. Εκεί ήταν αδύνατο ν' ανταγωνιστεί τις Ρεάλ και Τότεναμ, αλλά έχασε και την τρίτη θέση (ευκαιρία συνέχειας στο Europa League) υστερώντας από την Ντόρτμουντ στην ισοβαθμία.

Αφήνει το ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μετά την τρίτη αγωνιστική των play offs, ενώ απομένουν επτά ματς.

Ποιος είναι ο Μπρούνο Μπαλταζάρ; Γεννήθηκε στη Λισσαβώνα κι ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε μικρομεσαίες ομάδες της πατρίδας του. Το 2008 γνώρισε για πρώτη φορά την Κύπρο, όταν κι έπαιξε για τον Διγενή Μόρφου. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Σιντρένσε στην Πορτογαλία. Αρχικά ως βοηθός τεχνικού και μετέπειτα ως πρώτος.

Το 2013 πήγε στην πορτογαλική Ατλέτικο, ενώ το 2014 βρέθηκε στις Φιλιππίνες για να αναλάβει την εθνική ομάδα της ασιατικής χώρας από το πόστο του βοηθού τεχνικού. Επιστροφή στην Πορτογαλία για την Κάζα Πία, ενώ το 2016 τον βρήκε στο Κατάρ και το τεχνικό επιτελείο της Ελ-Τζαΐς.

Την περυσινή σεζόν κάθισε στον πάγκο της Ολιανένσε, ενώ την τρέχουσα ξεκίνησε σε αυτόν της ΑΕΛ (Λεμεσού). Παραιτήθηκε στις 5 Μαρτίου μετά τη βαριά ήττα από τον Απόλλωνα (5-1) στο ντέρμπι της πόλης.

TAGS ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ