ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ 2-3: Σόου από τον Ιορδανό Τάμαρι για τους "γαλαζοκίτρινους"

Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ 2-3: Σόου από τον Ιορδανό Τάμαρι για τους "γαλαζοκίτρινους"

Το ΑΠΟΕΛ έφυγε με τη νίκη (2-3) από το "Αντώνης Παπαδόπουλος", καθώς επικράτησε της Ανόρθωσης με σόου του Μούσα Αλ-Τάμαρι. Ο 21χρονος Ιορδανός κέρδισε δύο πέναλτι, ενώ πέτυχε το νικητήριο γκολ των "γαλαζοκίτρινων". Γκολ από Ντοουγκλάο, Πράνιτς, ασίστ από Ράγιος.

Επέστρεψε στις νίκες το ΑΠΟΕΛ, καθώς νίκησε εκτός έδρας την Ανόρθωση για την 5η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος Κύπρου με πρωταγωνιστή τον 21χρονο Ιορδανό φορ, Μούσα Αλ Τάμαρι (κέρδισε δύο πέναλτι και σκόραρε το γκολ της νίκης)

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι απείλησε με σουτ του Τάμαρι στο έκτο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βάργκιτς. Ο 21χρονος Ιορδανός φορ ανετράπη από τον Ιγκιεμπόρ στο όγδοο λεπτό. Ο Μοράις ανέλαβε την εκτέλεση στο αμέσως επόμενο (9') κι άνοιξε το σκορ για τους "γαλαζοκίτρινους".

Η Ανόρθωση έφθασε στην ισοφάριση έπειτα από συνεργασία δύο ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ράγιος (πρώην Αστέρα) εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά κι ο Ντοουγκλάο (πρώην Καβάλας) με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα, έφθασαν στην ανατροπή στο 32ο λεπτό. Ο Ράγιος κέρδισε το πέναλτι κι ένας ακόμη παίκτης που έχει παρελθόν στα ελληνικά γήπεδα σκόραρε. Ο Ντάνιελ Πράνιτς ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε κι έκανε το 2-1.

Ο Τάμαρι ωστόσο έκανε "πράγματα και θαύματα" στο "Αντώνης Παπαδόπουλος". Στο 38ο λεπτό κέρδισε το πέναλτι, καθώς ανετράπη από τον Μπεσάντ. Ο Μοράις ανέλαβε ξανά την εκτέλεση, ευστόχησε εκ νέου για το 2-2.

Ο Ιορδανός αφού κέρδισε τα δύο πέναλτι, σκόραρε κιόλας. Στο 59ο λεπτό πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με εξαιρετικό σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του (2-3).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Σίμος Ταραπουλούζης): Βάργκιτς, Στρούνα, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Μπεσάντ (57' Εγγλέζου), Βίκτορ, Ιγκιεμπόρ, Πράνιτς, Ράγιος, Μικελτάντζε (73' Λαβόρδε), Ντούρις (83' Κατσαράβα)

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Κωστή): Ρομό, Βούρος, Μοράις, Καρλάο (70' Μερκής), Ιωάννου, Γκέντσογλου, Σόουζα, Ζαχίντ, Τάμαρι, Αλωνεύτης (81' Κασίνι), Ρέζα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (6/10)

Νέα Σαλαμίνα - Πάφος 3-0 (23' Νόορ, 38', 45'+3' πεν. Τιάγκο Σάντοε)

Δόξα Κατωκοπιάς - ΕΝΠ 2-1 (52' πεν, 90' Σαντίκ / 71' Ρόου)

Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ 2-3 (17' Ντοουγκλάο, 32' Πράνιτς / 59' Ταμάρι 9' πεν., 38' πεν. Νούνο Μοράις)

Κυριακή (7/10)

ΑΕΛ - Αλκή

Ομόνοια - Απόλλων Λεμεσού

Ερμής Αραδίππου - ΑΕΚ Λάρνακας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΛ 12

2. Απόλλων Λεμεσού 9 *

3. Δόξα Κατωκοπιάς 9

4. ΑΠΟΕΛ 9 *

5. Νέα Σαλαμίνα 7

6. Ομόνοια 6 *

7. Ανόρθωση 5

8. ΑΕΚ Λάρνακας 4 **

9. ΕΝΠ 3

10. Ερμής Αραδίππου 3

11. Αλκή 1

12. Πάφος 1 *

* ματς λιγότερο

** δύο ματς λιγότερα

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

7 γκολ

Μπεράτ Σαντίκ (Δόξα Κατωκοπιάς)

4 γκολ

Νούνο Μοράις (ΑΠΟΕΛ)

Τιάγκο Σάντος (Νέα Σαλαμίνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ