COPA AMERICA

Χιλή - Περού 2-1

Χιλή - Περού 2-1

Η Χιλή νίκησε 2-1 το Περού με κορυφαίο και σκόρερ τον Εντουάρντο Βάργκας, έτσι θα παίξει μετά από 28 χρόνια στον τελικό του Copa América με αντίπαλο Αργεντινή ή Παραγουάη. Με 10 παίκτες από το 20' το Περού που το πάλεψε (videos)

Η Χιλή είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό του Copa América 2015, καθώς νίκησε με 2-1 το Περού.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Εντουάρντο Βάργκας, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ των διοργανωτών και μάλιστα το δεύτερο ήταν καταπληκτικό, ενώ πέτυχε και ένα ακόμη που κακώς ακυρώθηκε (πρώτος σκόρερ πλέον της διοργάνωσης με 4 γκολ).

Το Περού έπαιζε με 10 παίκτες από το 20ό λεπτό λόγω αποβολής του Κάρλος Σαμπράνο, όμως ήταν αρκετά καλό, πάλεψε και είχε κορυφαίο τον δεξιό μπακ, Λουίς Αντβίνκουλα, από τον οποίο προήλθε η ισοφάριση με το αυτογκόλ του Γκάρι Μεδέλ.

Αργεντινή ή Παραγουάη θα είναι ο αντίπαλος στον τελικό για την Χιλή, η οποία δεν έχει πάρει ποτέ το τρόπαιο, έχει 4 χαμένους τελικούς και ο τελευταίος ήταν πριν 28 χρόνια (1987). Για την ιστορία, το Περού έχει δύο τρόπαια σε ισάριθμες συμμετοχές σε τελικό (1939, 1975).

Δείτε ΕΔΩ το πανόραμα της διοργάνωσης και ποντάρετε στον Stoiximan.gr για τον άλλο ημιτελικό...

Αργεντινή - Παραγουάη 1 - 1.44, Χ - 4.35, 2 - 8.50

Χιλή - Περού 2-1
Χιλή - Περού 2-1

Χιλή - Περού 2-1

Σκόρερς: 42' και 64' Εντουάρντο Βάργκας / 60' αυτ. Μεδέλ

Γήπεδο: "Εστάδιο Νασιονάλ'", Σαντιάγο

Διαιτητής: Χοσέ Αργκότε (Βενεζουέλα)

Το ματς ξεκίνησε με αρκετή ένταση. Πρώτος καυγάς μεταξύ Κάρλος Σαμπράνο και Αρτούρο Βιδάλ, με τον διαιτητή από την Βενεζουέλα να τους χαρίζεται και απλά να τους προειδοποιεί.

Χιλή - Περού 2-1

Ο Βιδάλ θα μπορούσε μέχρι και να αποβληθεί, καθώς κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Καβάνι στον Χάρα (χέρι στο πρόσωπο), αλλά τελικά ο Σαμπράνο ήταν αυτός ένα λεπτό αργότερα δέχτηκε κίτρινη κάρτα (7') για χτύπημα στον Αλέξις Σάντσες και στο 20' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα από πίσω στον Αράνγκις (με τις τάπες στην μέση του αντιπάλου).

Όσο το ματς ήταν ακόμη 11 εναντίον 11, το Περού είχε φτάσει κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Φαρφάν στο 8' να χτυπά στο δοκάρι του Μπράβο. Πρώτη καλή ευκαιρία για την Χιλή ήρθε στο 28' με τον Βαλδίβια να αστοχεί σε πλασέ εντός περιοχής, ενώ στο 34' σούταρε από κοντά ο Εντουάρντο Βάργκας, αλλά ο Αντβίνκουλα με προβολή έσωσε την ομάδα του.

Χιλή - Περού 2-1

Αν και με 10 παίκτες το Περού δεν σταμάτησε να δημιουργεί κινδύνους στην άμυνα των διοργανωτών, όμως τελικά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, κάτι που έκανε στο 42' για την Χιλή ο Εντουάρντο Βάργκας.

Ο Αλέξις Σάντσες έκανε εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα από αριστερά, ο Αράνγκις από κοντά προσποιήθηκε και άφησε την μπάλα να περάσει, αυτή χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, όμως ο Βάργκας εν συνεχεία από κοντά την έστειλε στα δίχτυα του Πέδρο Γκαλέσε για το 1-0.

Στην αρχή της φάσης ο Βάργκας ήταν οφ-σάιντ, αλλά κρίθηκε πως δεν επηρέαζε, ενώ στο 49' σκόραρε ξανά με όμορφο σουτ στην κίνηση, αλλά το γκολ κακώς ακυρώθηκε για οφ-σάιντ, καθώς καλυπτόταν όταν τροφοδοτήθηκε.

Χιλή - Περού 2-1

Το Περού άρχισε να προσπαθεί περισσότερο για την ισοφάριση, στο 54' η κεφαλιά του Φαρφάν κατέληξε στην αγκαλιά του Μπράβο και στο 60' ήρθε η ισοφάρισε με αυτογκόλ! Ο κορυφαίος των Περουβιανών, ο Λουίς Αντίνκουλα, έκανε στην κούρσα και την σέντρα από δεξιά, ο Γκάρι Μεδέλ προσπάθησε από κοντά να διώξει και άθελά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα της ομάδας του.

Χιλή - Περού 2-1

Μόλις 4 λεπτά το ματς έμεινε ισόπαλο, καθώς η Χιλή στο 64' πήρε το προβάδισμα με 2-1, ξανά με σκόρερ τον Εντουάρντο Βάργκας. Ο άσος της Νάπολι έπιασε ένα καταπληκτικό μακρινό σουτ και πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, με τον Πέδρο Γκαλέσε να μην έχει καμία τύχη για απόκρουση.

Την πάσα μάλιστα στον Βάργκας την έκανε Γκάρι Μεδέλ που 4 λεπτά πριν είχε πετύχει το αυτογκόλ, ενώ εν συνεχεία η Χιλή είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με Αλέξις Σάντσες και Αρτούρο Βιδάλ, όμως δεν έφτασε και σε 3ο τέρμα.

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χοσέ Ρόχας, Αλμπορνός (46' Μένα), Μαρσέλο Ντίας (46' Νταβίντ Πισάρο), Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (86' Φελίπε Γκουτιέρες), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας.

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άσκουες, Χουάν Μανουέλ Βάργκας, Μπαγιόν, Λομπατόν (73' Γιοτούν), Κουέβα (27' Κριστιάν Ράμος), Αντρέ Καρίγιο (73' Κλαούντιο Πισάρο), Φαρφάν, Γκερέρο.

*κόκκινη 20' Σαμπράνο

Χιλή - Περού 2-1

























TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ