COPA AMERICA

Βενεζουέλα - Εκουαδόρ 1-0

Venezuelan midfielder Cesar Gonzalez (C) celebrates with teammate midfielder Franklin Lucena (R) after scoring against Ecuador, as Ecuadorean goalkeeper Marcelo Elizaga looks on, during a 2011 Copa America Group B first round football match, at the Padre Ernesto Martearena stadium in Salta, 1617 Km northwest of Buenos Aires, on July 9, 2011.   AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH (Photo credit should read EITAN ABRAMOVICH/AFP/Getty Images)
Venezuelan midfielder Cesar Gonzalez (C) celebrates with teammate midfielder Franklin Lucena (R) after scoring against Ecuador, as Ecuadorean goalkeeper Marcelo Elizaga looks on, during a 2011 Copa America Group B first round football match, at the Padre Ernesto Martearena stadium in Salta, 1617 Km northwest of Buenos Aires, on July 9, 2011. AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH (Photo credit should read EITAN ABRAMOVICH/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με την γκολάρα του Σέσαρ Γκονσάλες η Βενεζουέλα πήρε ιστορική νίκη με 1-0 επί του Εκουαδόρ, πέρασε στην κορυφή του Β' ομίλου και βρίσκεται κοντά σε πρόκριση τους "8" του Copa América για 2η φορά στην ιστορία της (video)

Η Βενεζουέλα επικράτησε με 1-0 του Εκουαδόρ στην Σάλτα και είναι πλέον στην κορυφή του Β' ομίλου του Copa América 2011.

Ο Σέσαρ Γκονσάλες πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 62' με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή.

Η Βενεζουέλα μετά την ισοπαλία με την Βραζιλία και την νίκη επί του Εκουαδόρ έχει 4 βαθμούς, 2 έχουν Βραζιλία και Παραγουάη, ενώ 1 έχει το Εκουαδόρ.

Την τελευταία αγωνιστική η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει την Παραγουάη, μία ισοπαλία της αρκεί, ίσως ακόμη και για την 1η θέση, ενώ μπορεί και με ήττα να περάσει στους "8", καθώς υπενθυμίζουμε πως περνάνε και οι 2 καλύτεροι 3οι.

Αν τελικά προκριθεί στα προημιτελικά, αυτή θα είναι μόλις η 2η φορά στην ιστορία της που το καταφέρνει, με την 1η να είναι το 2007 που το διοργάνωσε.

Βενεζουέλα - Εκουαδόρ 1-0

Σκόρερ: 62' Σέσαρ Γκονσάλες

Γήπεδο: "Padre Ernesto Martearena", Σάλτα

Διαιτητής: Βάλτερ Κεσάδα (Κόστα Ρίκα)

Στην πρώτη καλή στιγμή του ματς ο πορτιέρο του Εκουαδόρ, Μαρσέλο Ελισάγα, απέκρουσε το δυνατό μακρινό σουτ του Σιτσέρο, ενώ εν συνεχεία σχεδόν σε κενό τέρμα αστόχησε ο Νικολάς Φεντόρ (γνωστός ως Μίκου / Χετάφε).

Στο 13' το σουτ του Μαλντονάδο πέρασε λίγο άουτ, όπως και η κοντινή κεφαλιά του Οσβάλντο Βισκαρόντο στο 33' από εκτέλεση κόρνερ.

Για πρώτη φορά απείλησε στο 41' το Εκουαδόρ με τον Ρένι Βέγκα να μπλοκάρει μετά το σουτ του Κριστιάν "Τσούτσο" Μπενίτες, όπως έκανε και στο 45'+1 στην εκτέλεση φάουλ του Μάικλ Αρόγιο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Σέσαρ Γκονσάλες της Χιμνάσια Λα Πλάτα άνοιξε το σκορ για την Βενεζουέλα στο 62', στέλνοντας την μπάλα με πολύ δύναμη στα δίχτυα του Ελισάγα, με καταπληκτικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Νικολάς Φεντόρ λίγο έλειψε να είχε ανοίξει αυτό το σκορ με κοντινό "τακουνάκι", αλλά μπλόκαρε ο Ελισάγα.

Την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα την έχασε ο Φελίπε Καϊσέδο, ο οποίος με εντυπωσιακή προσπάθεια και ντρίμπλες στην περιοχή στο 77' βρέθηκε μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά δεν πλάσαρε καλά από το ύψος της μικρής περιοχής και μπλόκαρε ο Ντάνι Βέγκα!

Ο τερματοφύλακας της Βενεζουέλας έκανε σωτήρια επέμβαση και στο 81', στο σουτ Κριστιάν "Τσούτσο" Μπενίτες, διώχνοντας σε κόρνερ με το πόδι στην κλειστή του γωνία.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Βέγκα, Ρομπέρτο Ροσάλες, Περόσο, Βισκαρόντο, Σιτσέρο, Ρονκόν, Λουσένα, Σέσαρ Γκονσάλες (64' Μέσα), Αράνγκο, Νικολάς Φεντόρ (74' Ροντόν), Μαλντονάδο (81' Ντι Τζόρτζι).

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ελισάγα, Ρεάσκο, Εράσο, Αγιοβί, Έντισον Μέντες, Σεγούντο Καστίγιο (76' Κιρός), Νομπόα, Μάικλ Αρόγιο (72' Μοντάνιο), Κριστιάν Μπενίτες, Φελίπε Καϊσέδο.

Βενεζουέλα - Εκουαδόρ 1-0 (highlights)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ