COPA AMERICA

Στον τελικό η Χιλή, ξανά με Αργεντινή!

Στον τελικό η Χιλή, ξανά με Αργεντινή!

Η Χιλή νίκησε 2-0 την Κολομβία σε ένα ματς που κράτησε πάνω από... 4 ώρες και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Copa America όπου θα αντιμετωπίσει -όπως και πέρυσι- την Αργεντινή (videos).

Στο ίδιο έργο θεατές! Χιλή και Αργεντινή συνθέτουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ζευγάρι του τελικού του Copa America (οι Χιλιανοί είχαν επικρατήσει πέρυσι 4-1 στα πέναλτι εντός έδρας κατακτώντας το πρώτο τρόπαιo στην ιστορία τους), αφού μία ημέρα μετά την "αλμπισελέστε" ( 4-0 τις Ηνωμένες Πολιτείες) εξασφάλισε τη συμμετοχή της και η "ρόχα".

Χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από 4,5 ώρες για να ολοκληρωθεί το ματς εξαιτίας μίας τρομερής καταιγίδας που έπληξε το Σικάγο λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου μέρους (κράτησε πάνω από 2 ώρες), ωστόσο η περσινή κάτοχος χρειάστηκε μόλις 11 λεπτά για να "καθαρίσει" τους Κολομβιανούς στον δεύτερο ημιτελικό του Copa America Centenario που έλαβε χώρα στο "Soldier Field".

Στον τελικό η Χιλή, ξανά με Αργεντινή!

Μόλις στο 4' ο Αράνγκις άνοιξε το σκορ με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από σέντρα του Φουενσαλίδα και λανθασμένη απομάκρυνση του Κουαδράδο (έστρωσε τη μπάλα με το κεφάλι στον σκόρερ) ενώ στο 11' ο Φουενσαλίδα πήρε το "ριμπάουντ" έπειτα από συρτό σουτ του Αλέξις Σάντσες που σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Οσπίνα και δεν δυσκολεύτηκε να προωθήσει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Στο δεύτερο μέρος η Χιλή κατάφερε να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα παίζοντας και με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 57', με τον διαιτητή Ζόελ Αγκιλάρ από το Ελ Σαλβαδόρ να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα (πολύ αυστηρή) τον Κάρλος Σάντσες για μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου στον Αράνγκις.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι Χιλή και Αργεντινή διασταύρωσαν τα ξίφη τους και στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του φετινού Copa America, όπου η ομάδα του Χεράρδο Μαρτίνο είχε επιβληθεί 2-1 (51' Ντι Μαρία, 59' Μπανέγα / 90+3' Φουενθαλίδα).

Κολομβία - Χιλή 0-2

Τρομερή καταιγίδα προκάλεσε τη διακοπή του ματς για σχεδόν 2,5 ώρες

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ