COPA AMERICA

Όταν ο Λαβέτσι "τίμησε" τον Μαραντόνα

Όταν ο Λαβέτσι "τίμησε" τον Μαραντόνα

Ο Εσεκιέλ Λαβέτσι πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο που είχε πανηγυρίσει ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1994 απέναντι στην Ελλάδα, όταν πέτυχε το τελευταίο τέρμα της καριέρας του με την "αλμπισελέστε" (VIDEOS).

Ήταν 21/6/1994 όταν η Εθνική Ελλάδας αναμετρήθηκε με την Αργεντινή για την πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών, με την "αλμπισελέστε" να κατατροπώνει την γαλανόλευκη και να επικρατεί με το εμφατικό 4-0.

Στο 60', ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα κατάφερε να σκοράρει με δυνατό αριστερό σουτ και αφού πρώτα... κρύφτηκε η μπάλα μέσα σε λίγα μέτρα, διαμορφώνοντας εκείνη την στιγμή το 3-0 για την ομάδα του.

Αμέσως, ο Ντιεγκίτο έτρεξε προς την κάμερα και πανηγύρισε έξαλλα, γουρλώνοντας τα μάτια του. Αργότερα, έπειτα από ελέγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε θετικός σε εφεδρίνη και αποβλήθηκε από τη διοργάνωση. Εκείνο, ήταν το τελευταίο του γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ...

Έπρεπε να περάσουν ακριβώς 22 χρόνια, όπου και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες η Αργεντινή κατάφερε να νικήσει την οικοδέσποινα με το ίδιο σκορ που είχε επικρατήσει τότε της Ελλάδας, με 4-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του επετειακού Copa America.

Ο Εσεκιέλ Λαβέτσι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μόλις στο 3' και αμέσως έτρεξε να πανηγυρίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ίσως το είχε στο μυαλό του και ήθελε να τιμήσει με αυτό τον τρόπο τον μεγάλο Μαραντόνα. Ίσως πάλι να προέκυψε εκείνη την στιγμή...

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ