COPA AMERICA

Ξεσπάθωσε ο Μέσι: "Δεν πρέπει να είμαστε μέρος αυτής της διαφθοράς"

Argentina's Lionel Messi looks up during Copa America third-place soccer match against Chile at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentina's Lionel Messi looks up during Copa America third-place soccer match against Chile at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

Ο Λιονέλ Μέσι ξέσπασε κατά των διαιτητών και της CΟΝMEBOL, κατηγορώντας τους για διαφθορά, ενώ υποστήριξε πως το τρόπαιο του Κόπα Αμέρικα προορίζεται για τη Βραζιλία.

H Αργεντινή επικράτησε 2-1 της Χιλής στον μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα, αλλά η αναμέτρηση επισκιάστηκε από την αποβολή των δύο αρχηγών, Λιονέλ Μέσι και Γκάρι Μεδέλ στο 37ο λεπτό, οι οποίοι πλήρωσαν την αψιμαχία τους, ύστερα από μία διεκδίκηση της μπάλας.

Μάλιστα, αυτή ήταν μόλις η δεύτερη αποβολή στην καριέρα του Μέσι, καθώς η προηγούμενη ήταν πριν από 14 χρόνια στο ντεμπούτο του Αργεντινού σούπερ σταρ την "αλμπισελέστε", Μετά το τέλος του αγώνα, ο 31χρονος επιθετικός αποφάσισε να μην πάει να παραλάβει το μετάλλιο του ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και καυστικός στις δηλώσεις του.

"Ο Μεδέλ πηγαίνει πάντα στο όριο. Με μία κίτρινη θα είχαν τελειώσει όλα και για τους δυο μας, αλλά ίσως αυτά που είπα την τελευταία φορά να ενόχλησαν κάποιους. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο το Κόπα Αμέρικα. Ίσως να μου έστειλαν ένα μήνυμα για όσα είπα. Θα μπορούσε ο διαιτητής να αναθεωρήσει την απόφασή του, αλλά δεν χρησιμοποίησε ούτε το VAR", σχολίασε αρχικά, ενώ για την απόφαση να μην πάει να παραλάβει το μετάλλιο του, ανέφερε:

"Δεν πρέπει να είμαστε μέρος αυτής της διαφθοράς. Αντιμετωπίσαμε έλλειψη σεβασμού κατά τη διάρκεια του Κόπα Αμέρικα. Ήμασταν για περισσότερα, αλλά δεν μας επέτρεψαν να είμαστε στον τελικό η διαφθορά, οι διαιτητές και όλοι όσοι δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαύσουν το ποδόσφαιρο.

Φεύγω ήρεμος, με το κεφάλι ψηλά και υπερήφανος για την ομάδα μου, η οποία τα έδωσε όλα. Ελπίζω αυτό το σύνολο να κέρδισε τον σεβασμό γιατί θεωρώ πως έχει να δώσει πολλά. Η ομάδα έδειξε πως διαθέτει προσωπικότητα. Δεν είναι εύκολο να χάνεις στον πρώτο αγώνα από την Κολομβία, να φέρνεις ισοπαλία με την Παραγουάη και στη συνέχεια να παίρνεις την πρόκριση. Οι δυσκολίες μάς έκαναν πιο δυνατούς και ολοκληρώσαμε το τουρνουά με θετικό τρόπο".

Ενώ, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τον επικείμενο τελικό Βραζιλία - Περού: "Το Κόπα Αμέρικα προορίζεται για τη Βραζιλία. Ελπίζω οι διαιτητές και το VAR να μην επηρεαστούν και να αφήσουν το Περού να διεκδικήσει το τρόπαιο, αλλά το βλέπω δύσκολο".

Photo Credits: AP Photo/Victor R. Caivano

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κόπα Αμέρικα: Τρίτη η Αργεντινή, 2-1 τη Χιλή, αποβλήθηκαν Μέσι και Μεδέλ
Κόπα Αμέρικα: Τρομερή ασίστ Μέσι, άψογο τελείωμα ο Αγκουέρο
Κόπα Αμέρικα: Εξαιρετικό "τσίμπημα" και πλασέ του Ντιμπάλα, 2-0 η Αργεντινή
Κόπα Αμέρικα: Η απορία του Μέσι για την αποβολή του
Κόκκινη Μέσι: Αποβλήθηκε τελευταία φορά όταν ήταν παγκίτης και φορούσε το "18"
TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ