COPA AMERICA

Κόπα Αμέρικα: Στα ημιτελικά η Αργεντινή, 2-0 τη Βενεζουέλα

Argentina's Lautaro Martinez (22) is congratulated by teammates after scoring his side's first goal against Venezuela during a Copa America quarterfinal soccer match at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, June 28, 2019. (AP Photo/Eugenio Savio)
Argentina's Lautaro Martinez (22) is congratulated by teammates after scoring his side's first goal against Venezuela during a Copa America quarterfinal soccer match at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, June 28, 2019. (AP Photo/Eugenio Savio) AP PHOTO/EUGENIO SAVIO

H Αργεντινή, δίχως να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, επικράτησε 2-0 της Βενεζουέλας στο Μαρακανά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία. (VIDEOS)

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Αργεντινή κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, όπου θα αντιμετωπίσει το αντίπαλο δέος, Βραζιλία (03/07, 03:30). Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι επικράτησε 2-0 της Βενεζουέλας στο Μαρακανά χάρη στα γκολ των Λαουτάρο Μαρτίνες και Χιοβάνι Λο Τσέλσο, παίρνοντας το εισιτήριο για τους "4" της διοργάνωσης.

Η Αργεντινή μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Σέρχιο Αγκουέρο έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Φαρίνιες έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Η "αλμπισελέστε" συνέχισε να πιέζει και τελικά είδε τους κόπους της να δικαιώνονται, καθώς στο 10' ο Λαουτάρο Μαρτίνες με υπέροχο τακουνάκι, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της Βενεζουέλας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λιονέλ Μέσι και σουτ του Αγκουέρο.

Ωστόσο, αντί να βοηθήσει την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι το γρήγορο γκολ, την επηρέασε αρνητικά, αφού οπισθοχώρησε και έδωσε χώρους στη Βενεζουέλα. Παρ' όλα αυτά, η "Vinotinto" αντιμετώπισε τεράστια δυσκολία στην τελική προσπάθεια, αδυνατώντας να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Αρμάνι. Ουσιαστικά, πέρα από πολύ καλό πρώτο 10λεπτο της Αργεντινής, το πρώτο ημίχρονο ξεχώρισε για τις δυνατές μονομαχίες και το πάθος των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Αργεντινή θέλησε να αιφνιδιάσει τη Βενεζουέλα που είχε μπει με σκοπό να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μαρτίνες, καθώς το σουτ που επιχείρησε στο 49ο λεπτό κατέληξε στο δοκάρι του Φαρίνιες. Η Βενεζουέλα έψαξε για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν είχε σε καλή μέρα τον Ντάργουιν Ματσίς, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στους ομίλους. Στο 71', ο Ερνάντεζ έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Αρμάνι αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του.

Τελικά, τρία λεπτά αργότερα, ο Λο Τσέλσο, που είχε περάσει ως αλλαγή, εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Φαρίνιες να μπλοκάρει την μπάλα, ύστερα από σουτ του Αγκουέρο, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ραφαέλ Ντουνταμέλ, η Αργεντινή έκλεισε τους χώρους, διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της αποτέλεσμα και πήρε μία σημαντική πρόκριση.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Φαρίνιες, Μάγκο (56' Σοτέλντο), Τσανσέγιορ, Ροσάλες (85' Σέιχας), Ερέρα, Ρινκόν, Μορένο, Ματσίς (72' Μαρτίνεζ), Μουρίγιο, Ερνάντεζ, Ροντόν.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Φόιθ, Πεσέλα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ακούνια, Παρέδες, Ντε Πολ, Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (64' Nτι Μαρία), Αγκουέρο (85' Ντιμπάλα).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Ιουνίου

Βραζιλία-Παραγουάη 0-0 (4-3 πεν.)

Βενεζουέλα-Αργεντινή 0-2 (10' Μαρτίνες, 74' Λο Τσέλσο)

Σάββατο 29 Ιουνίου

Κολομβία-Χιλή (02:00, ΕΡΤ Sports HD)

Ουρουγουάη-Περού (22:00, ΕΡΤ1)

Photo Credits: AP Photo/Eugenio Savio

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ