COPA AMERICA

Κόπα Αμέρικα: Εντουάρντο Βάργκας, το πρώτο "κανόνι" της διοργάνωσης

Chile's Mauricio Isla, right kisses Chile's Eduardo Vargas, center, as he celebrates scoring his side's 4th goal during a Copa America Group C soccer match against Japan at the Morumbi stadium in Sao Paulo, Brazil, Monday, June 17, 2019. (AP Photo/Nelson Antoine)
Chile's Mauricio Isla, right kisses Chile's Eduardo Vargas, center, as he celebrates scoring his side's 4th goal during a Copa America Group C soccer match against Japan at the Morumbi stadium in Sao Paulo, Brazil, Monday, June 17, 2019. (AP Photo/Nelson Antoine) AP

Ο Εντουάρντο Βάργκας σκόραρε δύο φορές εις βάρος της Ιαπωνίας και πέτυχε ιστορικά επιτεύγματα τόσο με την εθνική Χιλής όσο και στο Κόπα Αμέρικα.

Η Χιλή νίκησε την Ιαπωνία με 4-0 και τα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας που επικράτησε σκόραρε ο Εντουάρντο Βάργκας. Με τα δύο αυτά τέρματα ο 29χρονος επιθετικός πέτυχε ιστορικά επιτεύγματα στη διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα.

Αρχικά, ο Βάργκας έχει πλέον 12 γκολ που τον καταστούν ως τον πρώτο σκόρερ της Χιλής στο Κόπα Αμέρικα μια και ξεπέρασε τον Ενρίκε Χορμαθομπάλ που είχε σταματήσει στα 10. Παράλληλα, ο Βάργκας έγινε ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ του Κόπα Αμέρικα και τον ακολουθεί ο Πάολο Γκερέρο του Περού με 11.

Επίσης, ο Βάργκας είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών της Χιλής. Φτάνοντας στα 38 γκολ, ξεπέρασε κατά ένα τον Μαρσέλο Σάλας. Στην κορυφή της σχετικής λίστας φιγουράρει ο Αλέξις Σάντσες με 42 γκολ σε 125 συμμετοχές από το 2006 που είναι διεθνής με την πρώτη ομάδα.

ΤΟ 2-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΓΚΑΣ

ΤΟ 4-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΓΚΑΣ

Η Αργεντινή έχει ηττηθεί 5 φορές σε διαδικασία πέναλτι, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα! Το Copa America παίζει στο Stoiximan.gr

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ