COPA AMERICA

Κόπα Αμέρικα 2019: Πάρτι πρωτιάς για Βραζιλία, πρόκριση για Βενεζουέλα

Brazil's Roberto Firmino, center, celebrates scoring his side's second goal against Peru with teammates Phlippe Coutinho, left, and Everton, right, during a Copa America Group A soccer match at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, June 22, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Brazil's Roberto Firmino, center, celebrates scoring his side's second goal against Peru with teammates Phlippe Coutinho, left, and Everton, right, during a Copa America Group A soccer match at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, June 22, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

H Βραζιλία συνέτριψε με 5-0 το Περού και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Στους "8" και η Βενεζουέλα που νίκησε 3-1 τη Βολιβία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάργουιν Ματσίς (2 γκολ).

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα 2019 με εμφατικό τρόπο πανηγύρισε η Βραζιλία. Η "Σελεσάο" μετέτρεψε σε πάρτι... πρωτιάς την αναμέτρηση με το Περού, το οποίο και συνέτριψε με 5-0, έχοντας για κορυφαίους τους Ρομπέρτο Φιρμίνο και Έβερτον.

Η Βραζιλία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να αναλάβει εξ αρχής τα ηνία του παιχνιδιού. Μάλιστα, στην πρώτη καλή στιγμή της στον αγώνα, στο 12ο λεπτό, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με κοντινή κεφαλιά του Καζεμίρο, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φιλίπε Κουτίνιο και αδυναμία των αμυντικών του Περού να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για την ομάδα του Τίτε επτά λεπτά αργότερα. Ο τερματοφύλακας του Περού, Πέδρο Γκαλέσε καθυστέρησε να απομακρύνει την μπάλα, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έβαλε την κόντρα, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια στα πόδια του Βραζιλιάνου επιθετικού, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

Brazil's Roberto Firmino, right, dribbles past Peru's goalkeeper Pedro Gallese to score his side's second goal during a Copa America Group A soccer match at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, June 22, 2019. (AP Photo/Nelson Antoine)
Brazil's Roberto Firmino, right, dribbles past Peru's goalkeeper Pedro Gallese to score his side's second goal during a Copa America Group A soccer match at the Arena Corinthians in Sao Paulo, Brazil, Saturday, June 22, 2019. (AP Photo/Nelson Antoine) AP PHOTO/NELSON ANTOINE

Το no look γκολ του Φιρμίνο

Ο 29χρονος γκολκίπερ ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής για τους ""Blanquirrojas", αφού φέρει ευθύνη και στο τρίτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Ο Έβερτον επιχείρησε το μακρινό σουτ από δύσκολη γωνία, με τον Γκαλέσε να πέφτει καθυστερημένα στην κλειστή γωνία του, αδυνατώντας να αποσοβήσει το μοιραίο.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι οικοδεσπότες διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, πίεσαν και γι' άλλα γκολ και δικαιώθηκαν, αφού στο 54' ο Ντάνι Άλβες, ύστερα από υπέροχη συνεργασία με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, κεραυνοβόλησε τον Γκαλέσε, κάνοντας το 4-0 για την ομάδα του. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γουίλιαν στο 90' με υπέροχο σουτ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκαλέσε.

Μάλιστα, στο 94' ο Γκαμπριέλ Ζεζούς έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 6-0, αλλά ο Γκαλέσε απέκρουσε το πέναλτι του Βραζιλιάνου φορ.

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Αραούχο, Άμπραμ, Τράουκο, Ταπία, Γιοτούν (46' Φλόρες), Πόλο, Φαρφάν, Κουέβα (67' Μπαλόν), Γκερέρο (55' Γκονζάλες).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανιέλ Άλβες, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Φιλίπε Λουίς (58' Άλεξ Σάντρο), Καζεμίρο (70' Άλαν), Αρτούρ, Έβερτον, Κοουτίνιο (77' Γουίλιαν), Γκαμπριέλ Ζεζούς, Ρομπέρτο Φιρμίνο.

SHOW ΜΑΤΣΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Venezuela's Darwin Machis celebrates scoring his side's first goal against Bolivia during a Copa America Group A soccer match at the Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Saturday, June 22, 2019. (AP Photo/Eugenio Savio)
Venezuela's Darwin Machis celebrates scoring his side's first goal against Bolivia during a Copa America Group A soccer match at the Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Saturday, June 22, 2019. (AP Photo/Eugenio Savio) AP PHOTO/EUGENIO SAVIO

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάργουιν Ματσίς, ο οποίος βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ, η Βενεζουέλα επικράτησε 3-1 της Βολιβίας και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά ως δεύτερη στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ μόλις στα 72 δευτερόλεπτα με όμορφη κεφαλιά. Μάλιστα, έγραψε κι ιστορία, αφού το συγκεκριμένο τέρμα είναι το γρηγορότερα στην ιστορία της Βενεζουέλας σε μη φιλικό αγώνα.

Η Βενεζουέλα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και τελικά είδε την προσπάθειά της να αποφέρει καρπούς στο 55ο λεπτό, όταν ο Ματσίς με εξαιρετικό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής διπλασίασε τόσο τα προσωπικά γκολ του, όσο και της ομάδας του. Η Βολιβία κατάφερε να μειώσει στο 83' με τον Τζουστινιάνο, αλλά η Βενεζουέλα απάντησε άμεσα και πιο συγκεκριμένα στο 87ο λεπτό με κεφαλιά του Γιόσεφ Μαρτίνεζ, "κλειδώνοντας" τη νίκη-πρόκριση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Α' ΟΜΙΛΟΥ

Βραζιλία 7 (5-0)

Βενεζουέλα 5 (3-1)

Περού 4 (3-6)*

Βολιβία 0 (2-9)

*Μπορεί να προκριθεί ως καλύτερη τρίτη.

Η Αργεντινή έχει ηττηθεί 5 φορές σε διαδικασία πέναλτι, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα! Το Copa America παίζει στο Stoiximan.gr

Photo Credits: AP Photo/Victor R. Caivano

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ