COPA AMERICA

Κόπα Αμέρικα 2019: Λύτρωση για Αργεντινή, "3 στα 3" η Κολομβία

Argentina's Lautaro Martinez celebrates scoring against Qatar during a Copa America Group B soccer match at Arena do Gremio, Porto Alegre, Brazil, Sunday, June 23, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentina's Lautaro Martinez celebrates scoring against Qatar during a Copa America Group B soccer match at Arena do Gremio, Porto Alegre, Brazil, Sunday, June 23, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

Η Αργεντινή νίκησε 2-0 το μαχητικό Κατάρ και με την πρώτη της νίκη στο Copa America πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά όπου παίζει με Βενεζουέλα. Το "3 στα 3" η Κολομβία με το 1-0 επί της Παραγουάης (VIDEOS).

Επιτέλους νίκη! Η Αργεντινή ήθελε να αποφύγει το κάζο, να αποκλειστεί δηλαδή στη φάση των ομίλων του Copa America για πρώτη φορά μετά το 1983, και το κατάφερε έστω και με άγχος, αφού επιβλήθηκε 2-0 του Κατάρ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά ως 2η του Β' ομίλου.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την 2η του Α' ομίλου Βενεζουέλα, ενώ πανηγυρική πρόκριση για τους "8" του τουρνουά πήρε και η Κολομβία, καθώς έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Παραγουάης και ολοκλήρωσε την παρουσία της στον όμιλο έχοντας το απόλυτο των βαθμών (9).

Έχοντας μαζέψει μόλις έναν βαθμό στα δύο πρώτα παιχνίδια της και με το ματς με το Κατάρ να έχει αποκτήσει το χαρακτήρα "do or die', η Αργεντινή μπήκε δυνατά και αφού απείλησε μόλις στο 3' με δυνατό σουτ του Λαουτάρο Μαρτίνες που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, σκόραρε με τον ίδιο παίκτη στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Ο επιθετικός της Ίντερ δέχτηκε ένα απρόσμενο δώρο από τον δεξιό μπακ του Κατάρ, Μπασάμ, και βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή, με το πλασέ του με το αριστερό να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Αλ Σεμπ για το 1-0. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο επίσημα τέρμα του με την "αλμπισελέστε" αφού τα τέσσερα προηγούμενα που είχε πετύχει, ήταν σε φιλικά παιχνίδια.

Στο 22' ο Μέσι έβγαλε μαγική κάθετη πάσα στον Αγκουέρο, ωστόσο ο στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι αστόχησε από πλεονεκτική θέση (η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι μετά το πλασέ του), με τη συνέχεια να βρίσκει το Κατάρ να ισορροπεί το ματς και να προσπαθεί να απειλήσει με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Είχε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδια στα ίσα και να προκαλέσει ταχυκαρδίες στους φίλους της Αργεντινής, με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπασάμ στο 45' να στέλνει τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Αρμάνι και κατόπιν να φύγει άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός άρχισε να γίνεται πιο γρήγορος από το 55' και μετά όταν η Αργεντινή ανέβασε στροφές, με τον Αγκουέρο να έχει μάλιστα δύο πολύ καλές στιγμές για να κάνει το 2-0 αλλά να πέφτει πάνω στον εξαιρετικό αντίπαλο κίπερ.

Στο 82' όμως δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αλ Σεμπ καθώς μπήκε με εντυπωσιακή επέλαση στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και με συρτό διαγώνιο σουτ την έστειλε στη δεξία γωνία για να γράψει το 2-0 μέσα σε αποθέωση από τους φανς της "αλμπισελέστε".

Το αποτέλεσμα αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με το φινάλε να βρίσκει την Αργεντινή να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στο φετινό Copa America και μαζί την πρόκριση στην προημιτελική φάση, που της φέρνει αντίπαλο την Βενεζουέλα στις 28 Ιουνίου στο Μαρακανά.

ΚΑΤΑΡ: Αλ Σεμπ, Μπασάμ, Μπουαλέμ, Σαλμάν, Πέδρο (85' Ισμαΐλ), Αλ Χαϊντός, Σαλέμ Αλ Χασρί (77' Αμπντουλσαλάμ), Αμπντελαζίζ, Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλί

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Σαράβια, Φόιθ (85' Πεσέλα), Οταμέντι, Ταgλιαφίκο, Λο Τσέλσο (55' Ακούνια), Παρέδες, Ντε Πολ, Μέσι, Αγκουέρο, Λαουτάρο Μαρτίνες (76' Ντιμπάλα)

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Μετά από τις νίκες απέναντι σε Αργεντινή και Κατάρ που την έκαναν την πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή στα προημιτελικά του Copa America, η Κολομβία έκανε το "3 στα 3" στη φάση των ομίλων καθώς έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Παραγουάης την 3η αγωνιστική.

Η Παραγουάη "καιγόταν" για τη νίκη ώστε να πάρει την πρόκριση και να αφήσει πίσω την Αργεντινή όμως έπεσε πάνω σε μία άκρως ποιοτική Κολομβία, που παρά τις 10 αλλαγές που είχε σε σχέση με την 11άδα του προηγούμενου αγώνα, πήρε το τρίποντο.

Οι "καφετέρος" έχασαν και πάλι πολλές ευκαιρίες ενω διατήρησαν το μηδέν και στο τρίτο τους παιχνίδι, με το νικητήριο γκολ να έρχεται στο 31' με σουτ του Κουέγιαρ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Πλέον, η Κολομβία περιμένει τον αντίπαλό της που θα είναι η δεύτερη του Γ' ομίλου, ενώ η Παραγουάη περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα του Ιαπωνία-Εκουαδόρ (θέλει ισοπαλία) για να δει αν θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των τριών ομίλων.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Μοντέρο, Μπόρχα, Λουκούμι, Κριστιάν Σαπάτα, Αρίας, Λέρμα, Κουέγιαρ, Ντίας, Καρντόνα (85' Μπάριος), Κουαδράδο (58' Χάμες Ροντρίγκες), Φαλκάο (66' Ντουβάν Σαπάτα)

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Φερνάντες, Πίρις, Γκόμεζ, Αλόνσο, Αρθαμεντία, Ρόχας (63' Ιτούρμπε), Σάντσες, Γκονσάλες (82' Ρομέρο), Αλμιρόν, Ρόχας (Ντομίνγκες), Καρδόσο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β' ΟΜΙΛΟΥ

1. Κολομβία 9 (4-0)

2. Αργεντινή 4 (3-3)

* 3. Παραγουάη 2 (3-4)

4. Κατάρ 1 (2-5)

* Μπορεί να προκριθεί ως καλύτερη τρίτη.

ΚΑΤΑΡ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 0-2 (HIGHLIGHTS)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 1-0 (HIGHLIGHTS)

Όσες φορές έχει διοργανώσει το Copa America η Βραζιλία έχει σηκώσει το τρόπαιο! Θα τα καταφέρει και φέτος; Το παιχνίδι σου καλύτερο στο Stoiximan.gr

Photo Credits: AP Photo/Victor R. Caivano

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ