COPA AMERICA

Καταγγελία της Αργεντινής για διαιτησία και πολιτικές παρεμβάσεις!

Argentina's Lionel Messi reacts during a Copa America semifinal soccer match at Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentina's Lionel Messi reacts during a Copa America semifinal soccer match at Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

Η Αργεντινή δεν είναι διατεθειμένη να ξεχάσει τον αποκλεισμό από την Βραζιλία, με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να στέλνουν επιστολή διαμαρτυρίας στην Conmebol για τη διαιτησία και να καταγγέλουν πολιτικές παρεμβάσεις.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο 24ωρα από την επικράτηση της Βραζιλίας επί της Αργεντινής στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα (2-0 με τα γκολ των Γκαμπριέλ Ζεσούς και Φιρμίνο), ωστόσο οι άνθρωποι της "αλμπισελέστε" δεν δείχνουν διάθεση να αποδεχτούν το αποτέλεσμα.

Έτσι, μετά από τις κραυγές του Μέσι, του Αγκουέρο, αλλά και αρκετών ακόμα παικτών της, τώρα η Αργεντινή έρχεται να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία του αγώνα με τον πλέον επίσημο τρόπο, στέλνοντας εξασέλιδη επιστολή στην Conmebol (ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής) αλλά και φάκελο στον οποίο συμπεριέλαβαν όλες τις φάσεις που θεωρούν πως αδικήθηκαν.

Argentina's Lionel Messi, right, complains to to referee Roddy Zambrano next to teammate Sergio Aguero, left, during a Copa America semifinal soccer match at Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentina's Lionel Messi, right, complains to to referee Roddy Zambrano next to teammate Sergio Aguero, left, during a Copa America semifinal soccer match at Mineirao stadium in Belo Horizonte, Brazil, Tuesday, July 2, 2019. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP IMAGE

Οι Αργεντινοί θεωρούν πως δεν ήταν μόνο τα δύο πέναλτι που τους αρνήθηκε ο διαιτητής, σε φάσεις που δεν συμβουλεύτηκε το var, αλλά και αρκετές ακόμα αποφάσεις που αδικήθηκαν, με τον πρόεδρο της AFA, Κλαούντιο Τάπια, να ζητάει μάλιστα επίσημα την ηχογράφηση από τις συνομιλίες του διαιτητή Ρομπέρτο Ζαμπράνο και του επικεφαλής του VAR, Λεοντάν Γκονσάλες.

Σημειώνεται πως στην ίδια επιστολή, ο Νο 1 παράγοντας της αργεντινικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έκανε λόγο και για πολιτικές παρεμβάσεις από πλευράς του προέδρου της Βραζιλίας, Μπολσονάρο, και ζητάει την παραίτηση του Γουίλσον Σενέμε, του επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της Conmebol.

Photo Credits: AP Photo/Victor R. Caivano

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ