COPA AMERICA

Φορλάν: "Έγραψα ιστορία με Ουρουγουάη"

Φορλάν: "Έγραψα ιστορία με Ουρουγουάη"

O Ντιέγκο Φορλάν δήλωσε υπερήφανος, τονίζοντας ότι μετά τον παππού και τον πατέρα του γίνεται το τρίτο μέλος της οικογένειας που κατακτά το Κόπα Αμέρικα Τι ρεκόρ ισοφάρισε στον τελικό.

"Η γενιά μου, ο παππούς μου (σ.σ Χουάν Κάρλος Κοράσο) και ο πατέρας μου (σ.σ Πάμπλο Φορλάν) περάσαμε στην ποδοσφαιρική ιστορία", τόνισε ο 32χρονος φορ στους δημοσιογράφους αμέσως μετά το 3-0 επί της Παραγουάης στο κατάμεστο από 55.000 κόσμο "Μονουμεντάλ", και πρόσθεσε:

"Με γεμίζει με υπερηφάνεια το γεγονός ότι ο παππούς μου ήταν πρωταθλητής, και ο πατέρας μου επίσης, δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα.

Το ματς ήταν περίπλοκο αλλά η ομάδα ήταν καλή. Το γρήγορο γκολ άρχισε να απλοποιεί τα πράγματα".

Να σημειωθεί ότι ο Φορλάν οδήγησε την Εθνική Ουρουγουάης στο πρώτο της Κόπα Αμέρικα μετά από 16 χρόνια, με τα δύο του τέρματα να είναι τα πρώτα μετά από έναν χρόνο αφλογιστίας σε εθνικό επίπεδο, που είχε ξεκινήσει από το τέλος του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (εκεί αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ και MVP της διοργάνωσης).

Επιπλέον με τα 31 γκολ που έφτασε με τη γαλάζια φανέλα (σε 82 ματς), μοιράζεται πλέον την κορυφή του πίνακα των σκόρερς στην Εθνική Ουρουγουάης με τον Έκτορ Σκαρόνε, θρυλική μορφή της "σελέστε" πριν από περίπου 90 χρόνια.

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ