COPA AMERICA

Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0

Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0

Η Αργεντινή νίκησε 1-0 την Τζαμάικα με το γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν και τερμάτισε στην κορυφή του Β' ομίλου. Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο 5ος στην ιστορία που έφτασε τις 100 συμμετοχές με την "αλμπισελέστε" (videos)

Η Αργεντινή κατέκτησε την κορυφή του Β' ομίλου του Copa América 2015, καθώς νίκησε με 1-0 την Τζαμάικα στον ματς της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Σκόρερ ήταν ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο 11ο λεπτό από ασίστ του Άνχελ ντι Μαρία (αμφότεροι είχαν και δοκάρι), ενώ ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τις 100 διεθνείς συμμετοχές.

Είναι ο 4ος που τα καταφέρνει με την "αλμπισελέστε". Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Χαβιέρ Σανέτι με 145, δεύτερος ο Ρομπέρτο Φαμπιάν Αγιάλα με 114, τρίτος ο Χαβιέρ Μαστσεράνο με 114 και τέταρτος ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε.

Για την... ιστορία, ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα είναι πρώτος σκόρερ με 56 γκολ (σε 76 συμμετοχές!) και ο Μέσι είναι δεύτερος με 46.

Όσον αφορά στην Τζαμάικα, ήταν ξανά καλή αμυντικά, έκανε προσπάθεια να πετύχει το πρώτο της σε Copa América (πρώτη συμμετοχή), ενώ έχασε με 0-1 και στα τρία ματς (με Ουρουγουάη και Παραγουάη τα πρώτα).

Δείτε ΕΔΩ το πανόραμα της διοργάνωσης

Και για να ποντάρετε στα ματς της Κυριακής...

Κολομβία - Περού 1 - 1.62, Χ - 4.00, 2 - 7.40

Βραζιλία - Βενεζουέλα 1 - 1.53, Χ - 4.00, 2 - 7.00

Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0
Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0

Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0

Σκόρερ: 11' Ιγκουαΐν

Γήπεδο: "Σουασαλίτο", Βίνια ντελ Μαρ

Διαιτητής: Χούλιο Μπασκουνιάν (Χίλη)

Δύο αλλαγές από τον Χεράρδο Μαρτίνο στην 11άδα της Αργεντινής, με τον Μαρτίν Ντεμιτσέλις αντί του Νικολάς Οταμέντι και αντί του τραυματία, Σέρχιο Αγκουέρο (μικρό πρόβλημα στον ώμο) ξεκίνησε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος μάλιστα άνοιξε το σκορ αρκετά νωρίς.

Στο 11ο λεπτό λοιπόν έκανε το 1-0 ο στράικερ της Νάπολι με μία κλασική κίνηση φορ, αφού από την πάσα του Άνχελ ντι Μαρία πήρε την μπάλα στο πέναλτι με πλάτη στο τέρμα, κοντρόλαρε, γύρισε το σώμα του και με πλασέ έδωσε προβάδισμα στους Αργεντινούς.

Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0

Ο Ιγκουαΐν έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 23', αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 34' ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία από τον Λιονέλ Μέσι, με το αριστερό του πλασέ όμως να είναι άστοχο.

Από τα χέρια του Σέρχιο Ρομέρο ο Άνχελ ντι Μαρία βγήκε στην αντεπίθεση στο 38', πλάσαρε τον Ντούειν Μίλερ και σταμάτησε την μπάλα λίγο πριν την γραμμή ο Λόρενς, ενώ ξανά απείλησε ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 42' και αυτήν την φορά τον σταμάτησε ο Τζαμαϊκανός τερματοφύλακας.

Τρίτη ευκαιρία για τον Ντι Μαρία στο 52', με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι από το δυνατό του σουτ, στο 57' ο Ντουέιν Μίλερ σταμάτησε την λόμπα του Μέσι, ενώ η Αργεντινή όπως ήταν λογικό εν συνεχεία έριξε λίγο τον ρυθμό και την ένταση στο παιχνίδι της.

Οι Τζαμαϊκανοί στα τελευταία λεπτά έκαναν την προσπάθειά τους για το πρώτο τους σε Copa América (πρώτη συμμετοχή), αλλά δεν τα κατάφεραν, έκαναν όμως μία ακόμη θετική εμφάνιση.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Ντεμιτσέλις, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Παστόρε (59' Ρομπέρτο Περέιρα), Μέσι, Ντι Μαρία (84' Λαμέλα), Ιγκουαΐν (72' Τέβες).

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Μίλερ, Μαριάπα, Χέκτορ (71' Τέιλορ), Μόργκαν, Λόρενς, Όστιν, Γουότσον, ΜακΚλίρι, Λάινγκ (71' Ντόκινς), ΜακΆναφ, Μπράουν (78' Μπαρνς).

Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0





TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ