ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Χάκερς "χτύπησαν" την ιστοσελίδα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Χάκερς "χτύπησαν" την ιστοσελίδα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Ρώσοι χάκερς υποστηρίζουν ότι φέρουν την ευθύνη για την πτώση της ιστοσελίδας του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ως διαμαρτυρία για το καθεστώς στη διοργανώτρια Γκαμπόν.

Μία ομάδα χάκερ από τη Ρωσία ανέλαβαν την ευθύνη της πτώσης για κάμποση ώρα της ιστοσελίδας για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Γκαμπόν.

Ένα email που έφτασε στα γραφεία του "Associated Press" το Σάββατο υποστηρίζει ότι η ομάδα "New World Hackers" είχε καταλάβει την ιστοσελίδα " Cafonline.com/".

"Το κάναμε ως διαμαρτυρία για την κατάσταση στην Γκαμπόν. Το Κύπελλο Εθνών διεξάγεται σε μία χώρα όπου ο δικτάτορας Αλί Μπονγκό σκοτώνει αθώους ανθρώπους", έγραφε το email μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος Αλί Μπονγκό Οντιμπά διατηρήθηκε στην εξουσία το 2016 εν μέσω αμφιλεγόμενης και αιματηρής εκλογικής διαδικασίας, ενώ στο περιθώριο του τουρνουά διεξάγονται αρκετές διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση.

Οι υπεύθυνοι του τουρνουά δεν επιβεβαίωσαν άμεσα εάν η ιστοσελίδα είχε πέσει θύμα χάκινγκ. Προς το παρόν, η πρόσβαση γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ