ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Το Καμερούν στον τελικό

Το Καμερούν στον τελικό

Ο αντίπαλος της Αιγύπτου στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2017 θα είναι το Καμερούν, καθώς νίκησε 2-0 τη Γκάνα. Την Κυριακή θα προσπαθήσει να διώξει τα φαντάσματα! (videos)

Για 7η φορά στην ιστορία του Καμερούν θα αγωνιστεί σε τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, καθώς νίκησε 2-0 τη Γκάνα στον ημιτελικό, έτσι την Κυριακή (21:00) θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο για το τρόπαιο.

Ο κεντρικός αμυντικός της Σπάρτα Πράγας, Μισέλ Εν'Γκαντέ-Εν'Γκατζί, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 72' και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 93' ο επιθετικός της Όλμποργκ, Κριστιάν Μπασογκόγκ.

Είναι η τρίτη φορά που οι συγκεκριμένες χώρες τίθενται αντιμέτωπες στον τελικό. Και στις δύο πρώτες είχε επικρατήσει η Αίγυπτος (1986 και 2008), η οποία είναι η πολυνίκης με 7 τρόπαια σε 8 τελικούς.

Γκάνα και Καμερούν ακολουθούν με 4 κατακτήσεις, η πρώτη σε 9 τελικούς και η δεύτερη σε 6. Δηλαδή, το Καμερούν έχει χάσει σε τελικό μόνο από την Αίγυπτο!

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Οντοά, Φε, Εν'Γκαντέ-Εν'Γκατζί, Τικέ, Ογιονγκό, Σιανί, Τζουμ (77' Μαντζέκ), Μπασογκόγκ, Μουκαντζό, Ζουά, Ταμπ (73' Αμπουμπακάρ).

ΓΚΑΝΑ: Μπρίμα, Αφούλ, Αμάρτεϊ, Μπόι, Ατσεαμπόνγκ, Άκουα (75' Ασαμόα Τζαν), Ουακάσο, Πάρτεϊ (86' Αγκιέμανγκ-Μπάντου), Ατσού, Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Τετάρτη 1/2

Μπουρκίνα Φάσο - Αίγυπτος 1-1 [3-4 πέν.] (73' Μπανσέ / 66' Μοχάμεντ Σαλάχ)

Πέμπτη 2/2

Καμερούν - Γκάνα 2-0 (72' Εν'Γκαντέ-Εν'Γκατζί, 93' Μπασογκόγκ)

Καμερούν - Γκάνα 2-0

Μπουρκίνα Φάσο - Αίγυπτος 1-1 [3-4 πέν.]

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ