ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Οι "Ελληνες" που προκρίθηκαν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2019

Οι "Ελληνες" που προκρίθηκαν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2019

Μπανανά και Μπουμάλ του Πανιωνίου έπαιξαν στη νίκη (3-0) του Καμερούν απέναντι στις Κομόρες και η εθνική τους πέρασε στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Με την Αίγυπτο αγωνίστηκαν οι Χασάν - Ουάρντα στο 1-1 με το Νίγηρα.

Το Καμερούν εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που θα γίνει φέτος στην Αίγυπτο, από 21 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου. Τα "λιοντάρια" με βασικό τον Γιαγιά Μπανανά και ως αλλαγή τον Ολιβιέ Μπουμάλ, δύο παίκτες του Πανιωνίου, πέρασαν στην τελική φάση μετά το 3-0 απέναντι στις Κομόρες.

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ με βοηθό τον Πάτρικ Κλάιφερτ οδήγησαν τους Καμερουνέζους στην τελική φάση, εκεί όπου θα αγωνιστούν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως για παράδειγμα ο Παπέ Σισέ (Σενεγάλη) και ο Γιασίν Μεριά (Τυνησία) του Ολυμπιακού και ο Ουσμάν Κουλιμπαλί του Παναθηναϊκού (Μάλι).

Στα τελικά ασφαλώς θα βρίσκεται και η διοργανώτρια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2019 Αίγυπτος, η οποία το Σάββατο (23/3) τέθηκε αντιμέτωπη με το Νίγηρα, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του group J. Οι "φαραώ" με βασικούς τους Αχμέντ Χασάν (Ολυμπιακός) και Αμρ Ουάρντα ( Ατρόμητος) έμειναν στο 1-1 και στη 2η θέση του γκρουπ πίσω από την Τυνησία.

Ο Χασάν αντικαταστάθηκε στο 79', ενώ ο Ουάρντα αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το γκολ της Αιγύπτου σημείωσε ο Τρεζεγκέ στο 47'. Για το Καμερούν ο Μπουμάλ αντικατέστησε στο 71' Τσούπο - Μοτίνγκ, ενώ ο Μπανανά έπαιξε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Εκτός διοργάνωσης έμεινε η Γκαμπόν του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Η Γουϊνέα του Μαντί Καμαρά (Ολυμπιακός) έχει προκριθεί και αυτή στα τελικά (την Κυριακή παίζει με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και ο χαφ των ερυθρόλευκων είναι στην αποστολή).

Τα γκολ στο Καμερούν - Κομόρες 3-0:





Τα γκολ στο Νίγηρας - Αίγυπτος 1-1:



TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ