ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Νέα γκολάρα ο Εμ'Ποκού, ασίστ ο Ουακάσο

Νέα γκολάρα ο Εμ'Ποκού, ασίστ ο Ουακάσο

Ο Εμ'Ποκού πέτυχε τρομερό γκολ για την ΛΔ του Κονγκό, ισοφαρίζοντας την Γκάνα στον προημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ασίστ ο Ουακάσο, αποκλείστηκε το Μαρόκο (Ντα Κόστα) απ' την Αίγυπτο (videos)

Ο Πολ-Ζοζέ Εμ'Ποκού για δεύτερο σερί ματς στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής πέτυχε πανέμορφο γκολ για την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ισοφαρίζοντας τη Γκάνα στον προημιτελικό.

Ο μέσος του Παναθηναϊκού στο ματς της 3ης αγωνιστικής του ομίλου είχε σκοράρει με εκτέλεση φάουλ κόντρα στο Τόγκο και πέντε μέρες αργότερα απάντησε στον Τζόρνταν Αγιού με τρομερό μακρινό σουτ στο 68'.

Ο Τζόρνταν Αγιού μάλιστα είχε ανοίξει το σκορ πέντε λεπτά νωρίτερα από κλέψιμο και ασίστ ενός άλλου μέσου του Παναθηναϊκού, Μουμπάκαρ Ουακάσο!

Η Γκάνα ήταν τελικά αυτή που προκρίθηκε στα ημιτελικά, καθώς στο 78' προηγήθηκε ξανά με πέναλτι του Αντρέ Αγιού και τελικά επικράτησε με 2-1, ενώ τη "μάχη" για την θέση στον τελικό θα την δώσει με το Καμερούν.

Στον τελευταίο προημιτελικό, η Αίγυπτος (έμεινε πάγκο ο Αμρ Ουάρντα) νίκησε 1-0 το Μαρόκο με γκολ στο 87', έτσι ο Μανουέλ Ντα Κόστα (ξανά βασικός) επιστρέφει στην Ελλάδα και τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις

ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ: Ματαμπί, Ισαμά, Μποκαντί, Τισεράν, Μουταμπαλά, Μουλουμπά (85' Μπολινζί), Εμ'Μπεμπά, Εμ'Ποκού (83' Μπακαμπού), Μουμπέλ (83' Μποκιλά), Καμπαναγκά, Εμ'Μποκανί.

ΓΚΑΝΑ: Μπρίμα, Αφούλ, Αμάρτεϊ, Μπόι, Ατσεαμπόνγκ, Άκουα, Ουακάσο, Πάρτεϊ, Ατσού, Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Χανταρί, Ελ Μοχαμαντί, Γκαμπρ, Χεγκαζί, Χαβέζ (63' Καχραμπά), Χαμέντ (93' Σαμίρ), Φατχί, Ελ Σαΐντ, Σαλάχ, Τρεζεγκέ, Μοχσέν (43' Κοκά).

ΜΑΡΟΚΟ (5-4-1): Μουνίρ, Ντιράρ, Μπενατιά, Ντα Κόστα, Σαΐς (92' Αλιουί), Μεντίλ, Μπουσουφά, Ελ Αχμαντί, Φαζρ, Εν-Νεσιρί, Μπουχαντούζ (78' Ελ Καντουρί).

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Σάββατο

Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία 2-0 (81' Μπανσέ, 84' Νακουλμά)

Σενεγάλη - Καμερούν 0-0 [4-5 πέν.]

Κυριακή

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό - Γκάνα 1-2 (68' Εμ'Ποκού / 63' Τζόρνταν Αγιού, 78' πέν. Αντρέ Αγιού)

Αίγυπτος - Μαρόκο 1-0 (87' Καχραμπά)

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά:

Τετάρτη 1/2

Μπουρκίνα Φάσο - Αίγυπτος (21:00)

Πέμπτη 2/2

Καμερούν - Γκάνα (21:00)

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό - Γκάνα 1-2

Αίγυπτος - Μαρόκο 1-0

Σενεγάλη - Καμερούν 0-0 [4-5 πέν.]

Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία 2-0

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ