ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Στα προημιτελικά η Τυνησία του Μεριά

Tunisia's Yassine Meriah, left, vies for the ball with Belgium's Romelu Lukaku during the group G match between Belgium and Tunisia at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Tunisia's Yassine Meriah, left, vies for the ball with Belgium's Romelu Lukaku during the group G match between Belgium and Tunisia at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Η Τυνησία του Γιασίν Μεριά συνεχίζει στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα, καθώς ξεπέρασε στα πέναλτι το εμπόδιο της Γκάνας. Στην κανονική διάρκεια 1-1.

Η εθνική Τυνησίας είναι η τελευταία χρονικά ομάδα που προκρίθηκε από τους 16 στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης πανηγύρισαν οι Τυνήσιοι, καθώς επιβλήθηκαν της Γκάνας στη διαδικασία των πέναλτι.

Η ομάδα του Γιασίν Μεριά προηγήθηκε στο 76' με τον Κενισί, όμως οι Γκαναζένοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης με αυτογκόλ του Μπεντουί (1-1). Στην παράταση καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ, οπότε η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι Τυνήσιοι ήταν τέλειοι, ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις, με τον Μεριά να το κάνει στην 4η. Ο Εκουμπάν της Γκάνας, όμως, αστόχησε και έτσι στην Ισμαϊλία γράφτηκαν τα ζευγάρια των προημιτελικών του Κόπα Άφρικα.

ΓΚΑΝΑ: Οφόρι, Γιάντομ, Κασίμ, Μπόιγ, Μπάμπα Ράχμαν, Γουακάσο, Άκουα, Οβούσου, Τόμας, Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Ασέν, Κεσριντά, Μεριά, Μπρον, Ανταντί, Σκιρί, Σασί, Σααλαλί, Κενισί, Μπαντρί, Μσακνί.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

Σενεγάλη - Νιγηρία (10/7)

Νιγηρία - Νότια Αφρική (10/7)

Ακτή Ελεφαντοστού - Αλγερία (11/7)

Μαδαγασκάρη - Τυνησία (11/7)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ