ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Στα ημιτελικά με δραματικό τρόπο η Αλγερία

Algeria's Riyad Mahrez celebrates with his teammates after scoring his team's second goal during the African Cup of Nations round of 16 soccer match between Guinea and Algeria in 30 June stadium in Cairo, Egypt, Sunday, July 7, 2019. (AP Photo/Ariel Schalit)
Algeria's Riyad Mahrez celebrates with his teammates after scoring his team's second goal during the African Cup of Nations round of 16 soccer match between Guinea and Algeria in 30 June stadium in Cairo, Egypt, Sunday, July 7, 2019. (AP Photo/Ariel Schalit) AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα εξασφάλισε διά πυρός και σιδήρου η Αλγερία, καθώς μετά το 1-1 με την Ακτή Ελεφαντοστού σε κανονική διάρκεια και παράταση, νίκησε 4-3 στα πέναλτι (VIDEO).

Το πρώτο γκολ που δέχτηκε στο Κόπα Άφρικα δεν ήταν αρκετό για να φρενάρει την Αλγερία, η οποία με τη βοήθεια της ρωσικής ρουλέτας έκαμψε την αντίσταση της Ακτής Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στους "4" της διοργάνωσης.

Οι Αλγερινοί πήραν κεφάλι στο σκορ με τη συμπλήρωση 20 λεπτών με τον Φεγκουλί όμως έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-0 λόγω του χαμένου πέναλτι του Μπουνετζά και τιμωρήθηκαν στο 62ο λεπτό, με τον Κοτζιά να ισοφαρίζει σε 1-1 σφραγίζοντας το σκορ που έμελε να μείνει μεχρι το φινάλε του 90λεπτου και της ημίωρης παράτασης.

Στα πέναλτι, ο Μπονί ανέλαβε πρώτος την εκτέλεση από πλευράς Ακτή Ελεφαντοστού και αστόχησε, για να έρθει λίγα λεπτά αργότερα η επικράτηση της Αλγερίας με συγκλονιστικο τρόπο.

Πρώτα ο Μπελαϊλί έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι στο τελευταίο πέναλτι της Αλγερίας, όμως τον "μιμήθηκε" ο Ντιέ για την Ακτή (έστειλε τη μπάλα και αυτός στο δεξί δοκαρι!) και έτσι η Αλγερία πήρε το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ακτή Ελεφαντοστού - Αλγερία 3-4 στα πέναλτι (1-1 σε κανονική διάρκεια & παράταση):

Photo Credits: AP Photo/Ariel Schalit

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ