ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Με προεδρικό "διάταγμα" στην εθνική Γκάνας ο Ασαμόα Γκίαν

Ghana's Asamoah Gyan is seen during their African Cup of Nations quarter final soccer match  with Guinea at the Estadio De Malabo, Equatorial Guinea, Sunday, Feb. 1, 2015. (AP Photo/Sunday Alamba)
Ghana's Asamoah Gyan is seen during their African Cup of Nations quarter final soccer match with Guinea at the Estadio De Malabo, Equatorial Guinea, Sunday, Feb. 1, 2015. (AP Photo/Sunday Alamba) AP

Ο πρόεδρος της Γκάνας υποχρέωσε το αστέρι της ομάδας, Ασαμόα Γκίαν, να πάρει πίσω την απόφαση αποσυρσής του από την εθνική - λόγω αφαίρεσης της αρχηγίας - και ν' αγωνιστεί στο Κόπα Άφρικα.

Πριν από τέσσερις ημέρες ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα της Γκάνας, διαμαρτυρόμενος για την καθαίρεσή του από αρχηγός της.

Ο 33χρονος φορ της Καϊσερίσπορ και αρχισκόρερ της εθνικής ομάδας της αφρικανικής χώρας εξήγησε μέσω ανάρτησης στο Twitter τους λόγους της αποχώρησής του: "Εάν η απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι να με καλέσει για το Κόπα Άφρικα, αλλά να δώσει σε άλλο παίκτη το περιβραχιόνιο του αρχηγού, τότε αποσύρομαι για να μην κάνω κακό στην ομάδα".

Όλα άλλαξαν μέσα σε λίγες ώρες. Ο πρόεδρος της Γκάνας, Νάνα Ακούφο-Άντο, υποχρέωσε τον Ασαμόα Γκίαν (ή Τζαν όπως προφέρεται στη χώρα του) να παίξει με τους "Black Stars" στην κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου σ' εθνικό επίπεδο.

"Όταν στο ζητάει ο πρόεδρος, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Θα είμαι στη διάθεση του Κουάσι Άπια (προπονητής) και θα βοηθήσω να κατακτήσουμε τον τίτλο", υποστήριξε ο πρώην φορ των Ουντινέζε, Μόντενα, Ρεν, Σάντερλαντ, Αλ Άιν, Σανγκάι και Αλ Αχλί.

Η Γκάνα βρίσκεται στον έκτο όμιλο του Κόπα Άφρικα μαζί με το Καμερούν, το Μπενίν και τη Γουινέα-Μπισάου. Έχει κατακτήσει τέσσερις φορές τον τίτλο (1963, 1965, 1978, 1982)

Photo credits: AP Photo/Sunday Alamba

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ