ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Αποσύρθηκε από την εθνική Νιγηρίας ο Μίκελ

Nigeria's John Obi Mikel waves to his team's supporters after their 2-0 win in group D over Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Volgograd Arena in Volgograd, Russia, Friday, June 22, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Nigeria's John Obi Mikel waves to his team's supporters after their 2-0 win in group D over Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Volgograd Arena in Volgograd, Russia, Friday, June 22, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ο Τζον Όμπι Μίκελ, με ανάρτηση στο Instagram, γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσυρθεί από την εθνική Νιγηρίας σε ηλικία 32 ετών, ύστερα κι απ' την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Κόπα Άφρικα.

Τέλος εποχής για τον αρχηγό της Εθνικής Νιγηρίας, Τζον Όμπι Μίκελ. Ο 32χρονος χαφ της Τράμπζονσπορ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ύστερα από την ολοκλήρωση Κόπα Άφρικα που βρήκε τους "Super Eagles" να κατακτούν την τρίτη θέση.

"H Αίγυπτος είναι η χώρα που άρχισα και ολοκλήρωσα την καριέρα μου στην εθνική. Το 2006 έπαιξα το πρώτο επίσημο παιχνίδι με τη χώρα μου. Το Κόπα Άφρικα του 2019 σηματοδότησε το τελευταίο μου τουρνουά με τους Super Eagles. Η καριέρα μου στην εθνική άρχισε το 2003 με τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 και είμαι ευγνώμων στην ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου και με παρουσίασε στη διεθνή σκηνή.

Στην ηλικία των 32 ετών, ήρθε η στιγμή να αποσυρθώ από την εθνική ομάδα και να αφήσω τους νεότερους, οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά στο Κόπα Άφρικα, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, να πάρουν την σκυτάλη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Νιγηριανούς για την εμπιστοσύνη, την στήριξη και την αγάπη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου τα τελευταία 15 χρόνια.

Mikel am out!", αναφέρει η ανάρτηση του έμπειρου μέσου.

Ο Μίκελ φόρεσε 89 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, σημειώνοντας έξι γκολ. Αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και του 2018, καθώς και σε πέντε Κόπα Άφρικα, κατακτώντας, μάλιστα, το τρόπαιο το 2013.

Photo Credits: AP Photo/Darko Vojinovic

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ