ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Η κλήρωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Lights illuminates the sky over the historical site of the Giza Pyramids and Sphinx to celebrate the African Cup of Nations draw in Cairo, Egypt, Friday, April 12, 2019. The tournament which will feature 24 teams will be held in Egypt in June 2019. (AP Photo/Amr Nabil)
Lights illuminates the sky over the historical site of the Giza Pyramids and Sphinx to celebrate the African Cup of Nations draw in Cairo, Egypt, Friday, April 12, 2019. The tournament which will feature 24 teams will be held in Egypt in June 2019. (AP Photo/Amr Nabil) AP

Το βράδυ της Παρασκευής (12/4) πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο η κλήρωση της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Δείτε πώς συγκροτήθηκαν τα έξι γκρουπ των 24 ομάδων με το "ελληνικό" ενδιαφέρον. (VIDEO)

Την Παρασκευή (12/4) στην Γκίζα, με φωτισμένη τη Σφίγγα, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που θα πραγματοποιηθεί από 21 Ιουνίου μέχρι 19 Ιουλίου στην Αίγυπτο. Είναι η πρώτη φορά όχι μόνο που το τουρνουά θα γίνει με 24 ομάδες, αλλά η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί καλοκαίρι.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές ομάδες θα αναγκαστούν να χάσουν αγώνες των συλλόγων τους. Ιδιαίτερα δυνατό είναι το 4ο γκρουπ, στο οποίο κληρώθηκαν Μαρόκο, Ακτή Ελεφαντοστού, Νότια Αφρική και Ναμίμπια. Η διοργανώτρια Αίγυπτος θα τεθεί αντιμέτωπη με Κονγκό, Ουγκάντα και Ζιμπάμπουε.

Προηγούμενη κάτοχος του τροπαίου είναι η ομάδα του Καμερούν, η οποία στον τελικό του 2017 είχε επικρατήσει της Αιγύπτου. Από κάθε γκρουπ περνούν στην επόμενη φάση (στα προημιτελικά) οι δύο πρώτες ομάδες (στις τέσσερις), αλλά και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι. Η τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών θα έχει ασφαλώς και "ελληνικό" ενδιαφέρον.

Εκτός απροόπτου, το παρών με την Αίγυπτο θα δώσουν οι Αχμέντ Χασάν ( Ολυμπιακός) και Αμρ Ουάρντα ( Ατρόμητος), με τη Γουϊνέα ο Μαντί Καμαρά (Ολυμπιακός), με τη Σενεγάλη ο Παπέ Σισέ (Ολυμπιακός), με την Τυνησία ο Γιασίν Μεριά (Ολυμπιακός), ενώ με το Καμερούν θα παίξουν οι Γιαγιά Μπανανά και Ολιβιέ Μπουμάλ ( Πανιώνιος).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ:

Η κλήρωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ