ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Αίγυπτος: Ο αποκλεισμός έφερε το τέλος του Αγκίρε

Egypt's head coach Javier Aguirre talks to Mohamed Salah during the African Cup of Nations group A soccer match between Egypt and Uganda in Cairo International Stadium in Cairo, Egypt, Sunday, June 30, 2019. (AP Photo/Ariel Schalit)
Egypt's head coach Javier Aguirre talks to Mohamed Salah during the African Cup of Nations group A soccer match between Egypt and Uganda in Cairo International Stadium in Cairo, Egypt, Sunday, June 30, 2019. (AP Photo/Ariel Schalit) AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Η πορεία της Αιγύπτου στο φετινό Κόπα Άφρικα σταμάτησε άδοξα στη φάση των "16" και αυτό έφερε την απόλυση του Χαβιέρ Αγκίρε λίγες ώρες μόλις μετά την ήττα από την Νότια Αφρική.

Το όνειρο της κατάκτησης του τροπαίου μπροστα στο κοινό τους αποδείχτηκε θερινής νυκτός για τους παίκτες της Αιγύπτου, καθώς ηττήθηκαν με 1-0 το Σάββατο από την Νότια Αφρική και δεν μπόρεσαν ούτε καν να φτάσουν στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετα το 2004.

Ο πρώτος μάλιστα που "πλήρωσε το μάρμαρο" ήταν ο προπονητής, με τον Χαβιέρ Αγκίρε να έχει υπογράψει το 2018 τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "φαραώ" αντικαθιστώντας τον Έκτορ Ραουλ Κούπερ, αλλά να μαθαίνει την απόλυσή του λιγο μετά τον αποκλεισμό-σοκ.

"Είμαι ο μόνος υπεύθυνος. Είμαι υπεύθυνος για όλες τις επιλογές που έκανα και για τα αποτελέσματα, αλλά εξακολουθώ να είμαι υπερήφανος για αυτό το γκρουπ των παικτών.

Το ματς ήταν ανοιχτό και είχαμε αρκετές ευκαιρίες: η μόνη διαφορά ήταν πως η Νότια Αφρική έβαλε ένα γκολ που τη βοήθησε να προκριθεί. Εμείς δεν μετουσιώσαμε σε γκολ τις ευκαιρίες που ειχαμε", τόνισε ο Αγκίρε στη συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν μάθει για την απόλυσή του.

Δεν ήταν όμως ο μόνος που απομακρύνθηκε από το πόστο του, αφού λίγο μετά την ήττα, ανακοίνωσε την παραίτησή του ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τις Αιγύπτου ενώ έκανε γνωστή την αποχώρηση όλου του τεχνικού και του διοικητικού επιτελείου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ