ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Αίγυπτος - Καμερούν: Το 2008, οι "Έλληνες" και ο τρομοκράτης

Αίγυπτος - Καμερούν: Το 2008, οι "Έλληνες" και ο τρομοκράτης

Αίγυπτος και Καμερούν διεκδικούν το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2017, σε μια "επανάληψη" του τελικού της διοργάνωσης του 2008. Θυμηθείτε ποιοι "Έλληνες" είχαν αγωνιστεί και τον κατηγορούμενο ως τρομοκράτη σκόρερ της αναμέτρησης. (video)

Η ώρα του τελικού έφτασε για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2017. Στην πρωτεύουσα της Γκαμπόν, Λιμπρεβίλ, οι εθνικές Αιγύπτου και Καμερούν θα διεκδικήσουν το τρόπαιο την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στο "Stade de l'Amitié".

Οι δύο αφρικανικές εθνικές ομάδες είχαν βρεθεί ξανά στον τελικό της διοργάνωσης του 2008 (είχαν βρεθεί και το 1986, και στις δύο περιπτώσεις τον τίτλο κατέκτησε η Αίγυπτος), στο "Ohene Djan Stadium" της Άκρα, στην Γκάνα.

Τότε, η Αίγυπτος είχε κατακτήσει τον τίτλο χάρη στο γκολ του Μοχάμεντ Αμπουτρίκα στο 76ο λεπτό. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες ο σκόρερ εκείνου του τελικού κατηγορήθηκε κι επίσημα από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας του ως βασικός χρηματοδότης της μουσουλμανικής τρομοκρατικής οργάνωσης, "Αδελφοί Μουσουλμάνοι".

Με τα "λιοντάρια" είχαν αγωνιστεί και δύο παίκτες που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Ο Γκέρεμι Ενζιτάπ, ο οποίος το 2010 φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ και ο Ζοέλ Επαλέ, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ελλάδα με την Παναχαϊκή, τον Εθνικό, τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή.

Μάλιστα, στον πάγκο του Καμερούν ήταν ο Ζαν Μακούν. Τώρα αγωνίζεται στην Τουρκία και την Αντάλιασπορ, αλλά στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Θυμηθείτε τις ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ότο Πφίστερ): Καμενί, Τσατό, Ριγκομπέρ Σονγκ, Ατουμπά, Γκέρεμι, Εμανά (56' Ιντρισού), Εν'Κονγκ, Άλεξ Σονγκ (57' Μπινιά), Εμπιά, Ετο'ό, Επαλε (65' Εμπαμι)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Χασάν Σεχατά): Ελ Χανταρι, Μοχάμεντ, Μοαουάντ, Γκομαά, Σαΐντ, Φατί, Αμπντ Ραμπού, Αχμέντ Χασάν, Αμπουτρίκα (90' Φαταλάχ), Μοτεάμπ (60' Ζιντάν), Αμρ Ζακί (85' Σακουί)

Δείτε εδώ τα highlights της αναμέτρησης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρώην διεθνής Αιγύπτιος χρηματοδότης των "Αδελφών Μουσουλμάνων"
Το Καμερούν στον τελικό
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ