CHAMPIONS LEAGUE

Ζούλιο Σέζαρ: "Γι' αυτό είναι παράδειγμα ηγέτη ο Σάμαρης"

Benfica's Samaris, celebrates after scoring his team's second goal against Moreirense during a Portuguese league soccer match at Benfica's Luz stadium in Lisbon, Saturday, Aug. 29, 2015. (AP Photo/Steven Governo)
Benfica's Samaris, celebrates after scoring his team's second goal against Moreirense during a Portuguese league soccer match at Benfica's Luz stadium in Lisbon, Saturday, Aug. 29, 2015. (AP Photo/Steven Governo) AP

Ο Βραζιλιάνος πρώην γκολκίπερ των Ίντερ και Μπενφίκα, Ζούλιο Σέζαρ, αποθέωσε στο Sport24.gr τους δύο Έλληνες των αετών, Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Ανδρέα Σάμαρη.

Σε ρυθμούς Champions League κινείται η Μαδρίτη, καθώς το Σάββατο (1/6, 22:00) φιλοξενεί το μεγάλο τελικό - live από το Sport24.gr η εξέλιξη - ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τότεναμ.

Την παραμονή (31/5) η Πλάθα Μαγιόρ και η Πουέρτα ντελ Σολ γέμισαν από legends που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο. Ένας από αυτούς είναι κι ο Ζούλιο Σέζαρ.

Ο 39χρονος Βραζιλιάνος πρώην γκολκίπερ των Φλαμένγκο, Κιέβο, Ίντερ, ΚΠΡ, Τορόντο και Μπενφίκα έφθασε στην κορυφή της Ευρώπης με τους νερατζούρι στον τελικό που διεξήχθη στην ισπανική πρωτεύουσα (στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου).

Μίλησε στο Sport24.gr στη Μαδρίτη για τον τελικό του Champions League, την εμπειρία που μόνο η Heineken μπορεί να δώσει, κι αποθέωσε τον πρώην συμπαίκτη του στους αετούς, Ανδρέα Σάμαρη, όπως και τον έτερο Έλληνα της ομάδας της Λισαβόνας, Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Benfica's goalkeeper Julio Cesar reacts during the Champions League group C soccer match between Benfica and Atletico Madrid at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Dec. 8, 2015. Atletico won 2-1. (AP Photo/Armando Franca)
Benfica's goalkeeper Julio Cesar reacts during the Champions League group C soccer match between Benfica and Atletico Madrid at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Dec. 8, 2015. Atletico won 2-1. (AP Photo/Armando Franca) AP

- Οι τερματοφύλακες πόσο σημαντικό ρόλο έχουν στην έκβαση ενός τελικού Champions League;

"Το έχει δείξει η ιστορία άλλωστε με πολλά τρόπαια να έχουν κριθεί στα πέναλτι. Είναι φυσιολογικό, για μερικούς γκολκίπερ αυτή είναι η βραδιά τους. Και για μένα ήταν".

- Φαβορί είναι η Τότεναμ ή η Λίβερπουλ;

"Σε αυτά τα ματς δεν υπάρχουν φαβορί, σε έναν τελικό δεν υπάρχει φαβορί. Ο γιος μου είναι Τότεναμ (γέλια)".

- Ήσουν γκολκίπερ της Μπενφίκα. Τώρα την εστία της υπερασπίζεται ένας Έλληνας. Η γνώμη σου για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο;

"Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Έκανε τρομερό πρωτάθλημα. Πρέπει να κρατηθεί σε τοπ επίπεδο και να κάνει μία ακόμη φανταστική σεζόν".

Ζούλιο Σέζαρ: "Γι' αυτό είναι παράδειγμα ηγέτη ο Σάμαρης"

- Μπορεί να παίξει σε ακόμη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα;

"Είναι πιθανό. Το μόνο που έχει να κάνει είναι δουλέψει και να το πιστέψει".

- Σου θυμίζει τον ευατό σου;

"(Γέλια)... δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις".

- Ο Σάμαρης ανανέωσε και θα μείνει μέχρι το 2023 στην Μπενφίκα. Έπαιξες μαζί με τον Ανδρέα...

"Είναι το παράδειγμα για κάθε αθλητή. Αυτό που έκανε το συναντάς σπάνια σήμερα. Δεν έπαιζε για μεγάλο διάστημα, δεν διαμαρτυρήθηκε, όταν του ξαναδόθηκε η ευκαιρία την πήρε. Είναι ηγέτης".

- Η Βραζιλία θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Κόπα Αμέρικα που διεξάγεται στα γήπεδά της. Ο Λούκας Μόουρα οδήγησε την Τότεναμ στον τελικό κι όμως είναι εκτός...

"Άξιζε να κληθεί κατά τη γνώμη μου, αλλά είναι φυσιολογικό. Νιώθει κάτι που έχουν νιώσει πολλοί Βραζιλιάνοι στο παρελθόν. Είναι τόσοι οι καλοί Βραζιλιάνοι από τη μέση και μπροστά που κάποιοι μένουν εκτός. Σε κάθε κλήση, όλοι έχουν παράπονα..."

- Κλοπ ή Ποτσετίνο;

"Εμένα μου αρέσουν και οι δύο. Ο καθένας έχει την προσέγγισή του. Δεν μπορώ να πω ότι ο ένας είναι καλός, ο άλλος όχι".

Photo credits: AP Photo/Steven Governo

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ