CHAMPIONS LEAGUE

Ζήσης: "Έχω μιλήσει στους συμπαίκτες μου για το ΟΑΚΑ"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε για τις "μάχες΅" της Μπάμπεργκ με την ΑΕΚ γα την προημιτελική φάση του Basketball Champions League, ενώ αναφέρθηκε και στους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο Νίκος Ζήσης με αφορμή την πρώτη αναμέτρηση της Μπάμπεργκ με την ΑΕΚ (27/3, 21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) για την φάση των "8" του Basketball Champions League "αποκάλυψε" πως έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει τους συμπαίκτες του για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός της Μπάμπεργκ στην ιστοσελίδα "Sporx.com":

Για την πορεία της ομάδας του: "Έχουμε ένα καλό σερί. Ο προπονητής (σ.σ. Φεντερίκο Περέγκο) έκανε μερικές αλλαγές, αλλά πιστεύω πως οι δυνατότητες υπήρχαν πάντα. Έχουμε ένα καλό κράμα από έμπειρους και νέους παίκτες με μεγάλες φιλοδοξίες. Πρόσφατα νικήσαμε με κάποια κλειστά ματς και φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθησή μας. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ξέρουμε πως τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα στο τέλος της σεζόν κι έχουμε να παίξουμε κόντρα σε ομάδες υψηλού επιπέδου".

Για την πιο σημαντική αλλαγή που έκανε ο νέος προπονητής: "Ήρθε με ένα ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερα επιθετικά και αμυντικά, πιο ομαδικά και να έχουμε καλύτερη συνοχή. Προηγουμένως, βασιζόμασταν περισσότερο στο ατομικό μας ταλέντο. Για εμένα, είναι καλύτερο να βλέπω πως ο κάθε παίκτης θέλει να βοηθήσει την ομάδα να κάνει νίκες. Από την εμπειρία μου, αυτό είναι το πιο σημαντικό για την μακρόχρονη επιτυχία της ομάδας".

Για την ΑΕΚ: "Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να τους συγχαρούμε για την σεζόν που κάνουν. Πέρσι κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος και το Basketball Champions League. Φέτος, έχουν περισσότερη πίεση για να επαναλάβουν την επιτυχία και είναι εντυπωσιακό πως παρά το βαρύ πρόγραμμα, συνεχίζουν να νικούν. Τα ματς των ομίλων δεν συγκρίνονται με τους νοκ άουτ αγώνες. Η ΑΕΚ είναι πολύ αθλητική ομάδα, που της αρέσει να παίζει στο ανοιχτό γήπεδο. Έχουν μεγάλο ρόστερ και είναι καλά προπονημένοι από τον Λούκα Μπάνκι. Θα είναι δύο πολύ σκληρά ματς, αλλά πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι 50-50. Η πρόκριση ίσω κριθεί σε κάποια από τις τελευταίες φάσεις των αγώνων".

Για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: "Έχω μιλήσει ήδη στους συμπαίκτες μου γι' αυτό. Η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική από ό,τι ήταν στη φάση των ομίλων. Υποθέτω πως θα υπάρχουν 15.000 θεατές. Θα είναι τρελό".

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Είμαι πολύ περήφανος για εκείνον. Θυμάμαι την πρώτη του φορά στην Εθνική το 2014. Μόλις είχε ολοκληρώσει τη rookie σεζόν του στο ΝΒΑ και κάναμε προετοιμασία στα ελληνικά βουλά. Μέναμε στο ίδιο δωμάτιο. Μπορούσες να δεις αμέσως το πάθος του για το μπάσκετ. Ήταν ακόμα αδύνατος κι όταν τον βλέπω στο παρκέ σήμερα, δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι ένα ταπεινό παιδί και αρκετοί γνωρίζουν την ιστορία του. Δεν εμπιστεύεται απλά το ταλέντο του, αλλά δουλεύει σκληρά. Δεν έχει ταβάνι και πιστεύω πως μπορεί να γίνει ο βασιλιάς του ΝΒΑ για χρόνια".

Για τον Ντιρκ Νοβίτσκι: "Θυμάμαι που παίζαμε σε ένα τουρνουά το 2011 στο Μπάμπεργκ. Ήταν τότε που οι Μάβερικς πήραν το πρωτάθλημα. Παίζαμε εναντίον τους και πριν από το παιχνίδι, όλοι οι παίκτες χαιρετούσαν τον Ντιρκ. Μετά ήρθε σε μένα και μου είπε: «Ζήσηηης! Τι κάνεις;». Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είχαμε να ιδωθούμε πολλά χρόνια και δεν παίζαμε πλέον αντίπαλοι. Του είπα πόσο είχα χαρεί για εκείνον. Ήταν καλό για όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ