CHAMPIONS LEAGUE

Ζεζούς: "Δεν βάλαμε το κερασάκι πάνω στη τούρτα"

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός τη Σπόρτινγκ, Ζόρζε Ζεζούς, δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα δυο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του στο τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και μίλησε για αυτό στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας μπήκε με το δεξί στο φετινό Champions League και αυτό ικανοποίησε τον τεχνικό της ομάδας Ζόρζε Ζεζούς ο οποίος όμως δεν έκρυψε την απογοήτευση του για τα δυο γκολ που δέχτηκε στο τέλος η ομάδα του και μπορεί να παίξει ρόλο στη συνέχεια.

Ο Πορτογάλος σημείωσε πως η ομάδα του ήταν αυτή που ανάγκασε τον Ολυμπιακό να κάνει τόσο κακό παιχνίδι και πολλά λάθη στη διάρκεια της αναμέτρησης.

HΠορτογαλία είχε πολλά χρόνια να βγάλει μία ομάδα που θα έφευγε νικήτρια από το Καραϊσκάκη. Πώς θα περιγράφατε τα πρώτα 45 λεπτά;
"Εμείς μπήκαμε στον αγώνα γνωρίζοντας ότι θέλαμε να κερδίσουμε και μπήκαμε για έναν σκοπό, για τη νίκη. Επίσης ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει αγριεμένος στο γήπεδο και με τη βοήθεια του κοινού του θα προσπαθούσε να μπει και να μας στριμώξει. Αυτό κάναμε τελικά εμείς. Τους αιφνιδιάσαμε, βγάλαμε από την εξίσωση τους οπαδούς, μπερδέψαμε τον αντίπαλο με αποτέλεσμα να βάλουμε τρία γκολ, αν και μπορούσαμε να βάλουμε συνολικά πέντε-έξι.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπορούσαμε να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά, αλλά δυστυχώς παίξαμε ένα παιχνίδι επιθετικά και αμυντικά πολύ χαλαρά. Ήμασταν χαλαροί σε όλο το β' μέρος. Οι παίκτες νόμιζαν ότι το ματς είχε τελειώσει, αλλά δυστυχώς έχουμε δει πολλά παιχνίδια να γυρίζουν, ακόμα και στο 0-3. Ο Ολυμπιακός έφερε το σκορ πολύ κοντά. Αυτό που κρατάω είναι ότι είχαμε μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε ένα μεγάλο ματς και μία τεράστια νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ με τουλάχιστον 0-3. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε".

Είδαμε την Σπόρτινγκ που είχε τεράστια ποιότητα μπροστά, αλλά στο τέλος δέχτηκε δύο γκολ σε λίγα λεπτά. Πώς μπορείτε να το εξηγήσετε;
"Εμείς μπορούμε να πούμε ότι τα δύο γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος όταν η νίκη είχε κριθεί, ήταν ένας παίκτης του Ολυμπιακού απέναντι σε τέσσερις αμυντικούς. Δεν ήταν μία οργανωμένη επίθεση, αλλά μία ατομική προσπάθεια.

Οι παίκτες μας ήταν χαλαροί και δεν περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε κοντά στο να γυρίσει το ματς. Θα το ξαναπώ ότι το κερασάκι στην τούρτα εμείς δεν το βάλαμε πάνω στην τούρτα".

Μέσα σε μία εβδομάδα η Σπόρτινγκ σε δύο αγώνες έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους να επιστρέψουν στα ματς. Μήπως αυτό πρέπει να γίνει μάθημα;
"Να μην ξεχάσουμε και δεν πρέπει να μειώσουμε τη νίκη της Σπόρτινγκ σε αυτό το γήπεδο. Μιλάμε για τα γκολ που δεχτήκαμε, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι κάναμε μία νίκη σε δύσκολη έδρα. Πετύχαμε τρία εκτός έδρας γκολ. Όταν τελειώνει ένα ματς βλέπουμε τα θετικά και τα αρνητικά. Στα θετικά ότι φεύγουμε νικητές. Σίγουρα υπάρχει και το αρνητικό που δεχτήκαμε δύο γκολ. Όμως, φεύγουμε από εδώ με μία μεγάλη νίκη".

Μετανιώσατε για τις αλλαγές που κάνατε γιατί η απόδοση της ομάδας σας έπεσε;
"Οι παίκτες είχαν αρχίσει να κουράζονται και φαινόταν στο γήπεδο. Ειδικά ο Ζέλσον ήταν αμφίβολος από την αρχή του ματς για να έπαιζε, οπότε δεν μπορούσε να βγάλει 90λεπτο. Η τρίτη αλλαγή δεν μπορεί να κριθεί, γιατί έγινε στο τέλος. Σίγουρα οι άλλοι δύο που μπήκαν, δεν είχαν την απόδοση που έπρεπε".

Είχατε στο μυαλό σας τόσο ευάλωτο τον Ολυμπιακό στη μεσαία και αμυντική του γραμμή;
"Όχι. Δεν θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είχε τέτοιο θέμα. Θεωρώ ότι εμείς ήμασταν καλά προετοιμασμένοι για αυτό το ματς, θεωρούσαμε ότι ο Ολυμπιακός θα είχε την κατοχή, για αυτό πιέσαμε με αντεπιθέσεις. Σε μία φάση ο κεντρικός μας αμυντικός βρέθηκε μπροστά στο κέντρο. Δεν τίθεται θέμα αν ήταν καλή η άμυνα ή η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Απλώς ήμασταν διαβασμένοι".

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για πρώτη φορά φέτος με τόσο ψηλά την άμυνά του. Αυτό σας βοήθησε στο πλάνο σας;
"Θεωρώ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα πρώτα δύο γκολ που βάλαμε, πρώτον ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι, όμως, με την πίεσή μας κλέψαμε την μπάλα και σκοράραμε. Θεωρώ ότι με το πολύ γρήγορο γκολ, κάποιοι παίκτες να έχασαν την εμπιστοσύνη τους και ίσως να αιφνιδιάστηκε και ο κόσμος".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ