ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χόφενχαϊμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ο Σίλβα λύτρωσε στο 87' τον Γκουαρδιόλα

Manchester City forward Sergio Aguero, left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the group F Champions League soccer match between Hoffenheim and Manchester City at the Rhein-Neckar-Arena stadium in Sinsheim, Germany, Tuesday, Oct. 2, 2018. (AP Photo/Michael Probst)
Manchester City forward Sergio Aguero, left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the group F Champions League soccer match between Hoffenheim and Manchester City at the Rhein-Neckar-Arena stadium in Sinsheim, Germany, Tuesday, Oct. 2, 2018. (AP Photo/Michael Probst) AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια, όμως έκανε ολική ανατροπή και με ήρωα τον Νταβίντ Σίλβα στο 87' απέδρασε με χρυσό τρίποντο από την έδρα της Χόφενχαϊμ (VIDEOS).

Αν το 2-2 που απέσπασε στην Ουκρανία κόντρα στην Σαχτάρ στο παρθενικό της παιχνίδι στο UCL δεν ήταν αρκετό για να τραβήξει η Χόφενχαϊμ την προσοχή του φίλαθλου κοινού, τότε απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε λιγότερο από ένα λεπτό για να το πετύχει.

Για την ακρίβεια 48'', με τους Γερμανούς να σκοράρουν από τα αποδυτήρια με τον Μπελφοντίλ που δέχτηκε εξαιρετική κάθετη πάσα και εκτέλεσε μέσα από την περιοχή τον Έντερσον. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έδειξε πάντως εξαιρετικά αντανακλαστικά καθώς ισοφάρισε στο 8': οι Σίλβα και Σανέ έκρυψαν τη μπάλα και όταν την εμφάνισαν, ο Αγουέρο την έστειλε στα δίχτυα από κοντά.

Η συνέχεια βρήκε τους "πολίτες" να έχουν την κατοχή και να δημιουργούν ευκαιρίες αλλά να είναι άστοχοι στην τελική προσπάθεια ενώ στο 73' αδικήθηκαν καθώς ο διαιτητής δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Σανέ από τον γκολκίπερ Μπάουμαν.

Μπόρεσαν όμως να λύσουν το γόρδιο δεσμό στο 87' χάρη στην ευφυία του Νταβίντ Σίλβα, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να κλέβει τη μπάλα από τον Ποσχ την ώρα που προσπαθούσε να κάνει κοντρόλ μέσα στην περιοχή της ομάδας του και με αριστερό διαγώνιο σουτ να γράφει το τελικό 2-1 για την πρωτοπόρο της Premier League.

Το εντυπωσιακό με τον Σίλβα είναι πως από τα έξι γκολ που έχει πετύχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, τα πέντε είναι απέναντι σε γερμανικές ομάδες!

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Ακπογκούμα, Χούγκμα, Ποσχ, Καντέραμπεκ, Μπρενέ, Γκρίλιτς (82' Μπιτενκούρτ), Ντεμιρμπάι (89' Χακ), Σάλαι (54' Κράμαριτς), Μπελφοντίλ, Ζοέλιντον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Οταμέντι (64' Στόουνς), Κομπανί, Λαπόρτ, Γουόκερ, Γκιουντογάν (68' Μπερνάντο Σίλβα), Φερναντίνιο, Σανέ, Νταβίδ Σίλβα, Στέρλινγκ (75' Μαχρέζ), Αγκουέρο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Λιόν 4

2. Μάντσεστερ Σίτι 3

3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 2

4. Χόφενχαϊμ 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ