CHAMPIONS LEAGUE

Χάικο Νίντερερ στο Sport24.gr: "Ομάδα με λίγες αδυναμίες η Μπάγερν"

Bayern's Ivan Perisic, second left, celebrates with teammates after scoring his team's second goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Chelsea at Allianz Arena in Munich, Germany, Saturday, Aug. 8, 2020. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Ivan Perisic, second left, celebrates with teammates after scoring his team's second goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Bayern Munich and Chelsea at Allianz Arena in Munich, Germany, Saturday, Aug. 8, 2020. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Ο ρεπόρτερ της Μπάγερν Μονάχου στην Bild, Χάικο Νίντερερ, αναλύει στο Sport24.gr τα πλάνα των Βαυαρών, αλλά και την ατμόσφαιρα που επικρατεί λίγο πριν τον τελικό του Champions League κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Την Κυριακή (23/8) στο Ντα Λουζ η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σεν Ζερμέν θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό του Champions League, με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου με τα "μεγάλα αυτιά".

Οι Βαυαροί βάζουν πλώρη για το τρεμπλ και για την 6η κούπα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Με τρομερές εμφανίσεις και κυριαρχικό ποδόσφαιρο απέναντι σε Τσέλσι (4-1), Μπαρτσελόνα (8-2) και Λιόν (3-0) δείχνουν πως είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον ρεπόρτερ των Βαυαρών για την Bild, Χάικο Νίντερερ, ο οποίος βρίσκεται στην Λισαβόνα για να μας μεταφέρει τα πλάνα του Χάνσι Φλικ, αλλά και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο στρατόπεδο της Μπάγερν.

Η γερμανική ομάδα προετοιμάζεται ενόψει του τελικού, με την συγκέντρωση και την ηρεμία να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Bayern's Serge Gnabry, right, celebrates his side's second goal with teammates Robert Lewandowski, center, and Thomas Mueller during the Champions League semifinal soccer match between Lyon and Bayern Munich at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, Wednesday, Aug. 19, 2020. (Miguel A. Lopes/Pool via AP)
Bayern's Serge Gnabry, right, celebrates his side's second goal with teammates Robert Lewandowski, center, and Thomas Mueller during the Champions League semifinal soccer match between Lyon and Bayern Munich at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, Wednesday, Aug. 19, 2020. (Miguel A. Lopes/Pool via AP) AP

"Στην Μπάγερν προετοιμάζονται με μεγάλη συγκέντρωση, μπορείς να το δεις μετά τα δύο παιχνίδια στο Final 8, δεν έκαναν πάρτι ή κάτι παρόμοιο. Μετά τη λήξη κάθε αναμέτρησης, συγκεντρώνονταν αμέσως για την επόμενη. Υπάρχει καλό προπονητικό πρόγραμμα όλες αυτές τις εβδομάδες και τους μήνες. Η ομάδα μπορεί να αλλάξει σε μία θέση. Ο Παβάρ είναι μία επιλογή και να μετακινηθεί ο Κίμιχ στον άξονα και να μείνει εκτός ο Τιάγκο. Πιθανότατα όμως να παίξει η ίδια ομάδα" ανέφερε ο Νίντερερ.

Ερωτηθείς ο ρεπόρτερ της Bild για τα δυνατά στοιχεία της Μπάγερν, εκείνος τόνισε ότι οι αδυναμίες είναι ελάχιστες και κάθε γραμμή διαθέτει σημαντικές μονάδες.

"Η επίθεση είναι πολύ δυνατή με τον Λεβαντόβσκι, τον Γκνάμπρι, τον Μίλερ, ο οποίος παίζει πάρα πολύ καλά από τότε που ήρθε ο Φλικ. Είναι ο αρχηγός στον αγωνιστικό χώρο, που πάντα μιλάει, δίνει συμβουλές, το ακούς καλά στα παιχνίδια χωρίς κόσμο. Η άμυνα είναι επίσης καλή, με τον Νόιερ στο τέρμα και ο Άλαμπα αποδίδει καλά ως σέντερ μπακ. Φυσικά, ο άξονας είναι επίσης σημαντικός. Όλη τη χρονιά έπαιζαν ο Κίμιχ και ο Γκορέτσκα, τώρα ο Κίμιχ πρέπει να αγωνιστεί ως δεξιό μπακ. Δεν υπάρχουν πολλές αδυναμίες. Ακόμη και ο νεαρός Ντέιβις παίζει πολύ καλά, ειδικά απέναντι στην Μπαρτσελόνα".

Lyon's Lucas Tousart, left, and Bayern's Robert Lewandowski go for the ball during the Champions League semifinal soccer match between Lyon and Bayern Munich at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, Wednesday, Aug. 19, 2020. (Miguel A. Lopes/Pool via AP)
Lyon's Lucas Tousart, left, and Bayern's Robert Lewandowski go for the ball during the Champions League semifinal soccer match between Lyon and Bayern Munich at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, Wednesday, Aug. 19, 2020. (Miguel A. Lopes/Pool via AP) AP

Όσον αφορά τις αδύνατα σημεία της Μπάγερν, όπως υπογράμμισε ο Νίντερερ, αυτά έγιναν εμφανή στον ημιτελικό κόντρα στην Λιόν, όταν οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν κενά στα μετόπισθεν των Βαυαρών με γρήγορες αντεπιθέσεις χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για κάποιο γκολ.

"Μία αδυναμία μπορεί να φανεί απέναντι στην Λιόν. Η Μπάγερν πιέζει ψηλά και αν παίξεις με γρήγορες αντεπιθέσεις δημιουργούνται προβλήματα. Το παρατηρούσε κανείς στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού με την Λιόν. Αν παίξεις γρήγορα πίσω από την άμυνα της, τότε υπάρχουν προβλήματα ειδικά στα άκρα, γιατί ο Ντέιβις και ο Κίμιχ ανεβαίνουν ψηλά. Γενικά, όμως, δεν βλέπω άλλες αδυναμίες".

Η Μπάγερν Μονάχου θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα δυνατά όπλα της Παρί Σεν Ζερμέν, δηλαδή τον Κίλιαν Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ. Οι δύο παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους από το πουθενά και ο Χάνσι Φλικ καλείται να τους περιορίσει.

"Ο Νεϊμάρ και ο Εμπαπέ είναι μεγάλο θέμα στην Μπάγερν, καθώς γνωρίζει ότι είναι ιδιαίτερα δυνατοί και οι πιο ισχυροί απ' αυτούς που έχει αντιμετωπίσει. Μπορούν να βάλουν γκολ από το πουθενά και είναι πάρα πολύ γρήγοροι. Πιθανόν ο Φλικ να αλλάξει λίγο την τακτική, ώστε να μην υπάρχουν πολλές αντεπιθέσεις, ειδικά με τον ρυθμό του Εμπαπέ. Θα είναι μία επιλογή να παίξει λίγο πιο βαθιά στην άμυνα, αλλά όπως είπα ήδη δεν θα αλλάξουν τα πλάνα τόσο πολύ".

PSG's Kylian Mbappe gestures to fans as he leaves the team hotel for a training session in Lisbon, Friday Aug. 21, 2020. PSG will play Bayern in the Champions League final on Sunday. (AP Photo/Armando Franca)
PSG's Kylian Mbappe gestures to fans as he leaves the team hotel for a training session in Lisbon, Friday Aug. 21, 2020. PSG will play Bayern in the Champions League final on Sunday. (AP Photo/Armando Franca) AP

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες την φετινή σεζόν για την Μπάγερν είναι ο Τόμας Μίλερ. Ο 30χρονος Γερμανός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και ο Χάικο Νίντερερ τον ξεχωρίζει ως τον πιο σημαντικό παίκτη των Βαυαρών.

"Ο Μίλερ είναι ο πιο σημαντικός παίκτης στο γήπεδο, γιατί είναι σε τρομερή φόρμα. Οργανώνει τα πάντα στο γήπεδο, είναι πανέξυπνος παίκτης και γι' αυτό το λόγο κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικός. Επίσης, ο Λεβαντόβσκι με τα γκολ του, ο Γκνάμπρι, ο Ντέιβις. Πολλοί παίκτες είναι σε τέλεια φόρμα".

Χάικο Νίντερερ στο Sport24.gr: "Ομάδα με λίγες αδυναμίες η Μπάγερν"
CHRISTOF STACHE/POOL VIA AP

Όσον αφορά τα πλάνα του Φλικ, ο τεχνικός της Μπάγερν δύσκολα θα αλλάξει την σύνθεση που χρησιμοποίησε με την Λιόν, αν και υπάρχουν πιθανότητες για μικρομεταβολές.

"Η 11άδα θα είναι η ίδια με την Λιόν. Η αλλαγή ίσως να είναι ο Παβάρ, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρει το ρίσκο. Μία ακόμη αλλαγή μπορεί να είναι ο Κομάν αντι του Πέρισιτς, αλλά ο Φλικ είναι ο άνθρωπος που μένει με την ίδια 11άδα".

Η σεζόν ξεκίνησε με τον δύσκολο τρόπο για την Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο, μετά την απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς, η ομάδα άλλαξε εντελώς πρόσωπο υπό τις οδηγίες του Φλικ και έφτασε να διεκδικεί το τρεμπλ. Σημειωτέον οι Βαυαροί με τον Γερμανό τεχνικό έχουν ηττηθεί μόλις 2 φορές και καταγράφουν μόνο νίκες και μία ισοπαλία μέσα στο 2020. Τι άλλαξε όμως στην Μπάγερν;

"Πολλά έχουν αλλάξει με τον Φλικ. Χαρακτηριστικό του Φλικ είναι ο τρόπος που μιλάει με τους παίκτες, όλοι οι ποδοσφαιριστές λένε ότι είναι ένας καλός άνθρωπος, συνομιλεί με όλους, δίνει σε όλους την αίσθηση ότι ανήκουν στην ομάδα, κανένας δεν μένει απ' έξω, ο καθένας αναγνωρίζεται. Αυτό που έχει αλλάξει κυρίως είναι το πνεύμα της ομάδας, υπάρχει καλή ατμόσφαιρα. Επίσης, έχει ένα καθαρό πλάνο, καλές τακτικές".

Χάικο Νίντερερ στο Sport24.gr: "Ομάδα με λίγες αδυναμίες η Μπάγερν"

Οι Βαυαροί βρίσκονται σε ένα κατάλυμα έξω απο την Λισαβόνα και προετοιμάζονται για τον τελικό, με τον Χάικο Νίντερερ να τονίζει πόσο καλά έχει διαχειριστεί η Μπάγερν την όλη κατάσταση της πανδημίας, με τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια.

"Η Μπάγερν είναι λίγο πιο έξω από την Λισαβόνα, σε ένα κατάλυμα. Είναι πολύ ήσυχα, προετοιμάζονται για τον τελικό, παραμένουν συγκεντρωμένοι, έχουν καλό πνεύμα. Χωρίς τους οπαδούς θα είναι δύσκολο, ειδικά για τους παίκτες, αλλά η Μπάγερν έχει δείξει ότι τα έχει πάει καλά αυτο τον καιρό, έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια, διαχειρίζονται καλά την κατάσταση".

Τέλος, ρωτήσαμε τον ρεπόρτερ της Bild για το πώς επηρεάζεται η δική του δουλειά εξαιτίας των μέτρων: "Επηρεάζει την δουλειά μου επειδή δεν είμαι στο στάδιο. Θα βλέπω απ' έξω τον αγώνα, μόνο ένας από την ομάδα μας θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο. Δεν μπορείς να μιλήσεις με παίκτες, μόνο μέσω Zoom και τηλεδιασκέψεων. Είναι δύσκολο, διαφορετικό είδος δουλειάς, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ