CHAMPIONS LEAGUE

Βικτόρια Πλζεν: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Βικτόρια Πλζεν: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού
(AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK)

Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει την Βικτόρια Πλζεν στον β' προκριματικό γύρο του Champions League και το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της ομάδας από την Τσεχία.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Champions League και το μεσημέρι της Τετάρτης 19/06 έμαθε την αντίπαλό του στον β' προκριματικό γύρο. Πρόκειται για την Βικτόρια Πλζεν, την οποία θα πρέπει να αφήσουν εκτός οι "ερυθρόλευκοι", προκειμένου να συνεχίσουν να διεκδικούν την είσοδό τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ της ομάδας από την Τσεχία.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ

Η Βικτόρια Πλζεν ( διαβάστε τις δηλώσεις του Ζντένεκ Σκάζνι στο Sport24 Radio 103,3 σχετικά με το προφίλ της τσέχικης ομάδας) έχει κάνει σταθερά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Τσεχία και πέρυσι διεκδίκησε τον τίτλο του πρωταθλητή μέχρι το τέλος. Τελικά, τον τίτλο κατέκτησε η Σλάβια Πράγας, η οποία μέτρησε 83 βαθμούς σε 35 αγώνες, έναντι 78 της αντιπάλου του Ολυμπιακού. Το πρωτάθλημα κρίθηκε σε μπαράζ μεταξύ των 6 πρώτων ομάδων (playoffs πρωταθλητή), με τη Σλάβια να διατηρεί το +4 της regular season (72 έναντι 68). Η Βικτόρια Πλζεν είχε 24 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες, με τα τέρματα να είναι 57 υπέρ και 32 κατά.

Στο Κύπελλο δεν κατάφερε να μακριά. Έμεινε εκτός από τη φάση των “16”, με την Μπάνικ Οστράβα να επικρατεί με 3-2 στην παράταση και να πανηγυρίζει την πρόκριση στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν.

Όσον για την Ευρώπη; Ήταν πρωταθλήτρια Τσεχίας κι έπαιξε απευθείας στους ομίλους του Champions League. Βρέθηκε στο ίδιο group με την Ρεάλ Μαδρίτης, τη Ρόμα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με 7 βαθμούς (2-1-3) κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση και να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συνέχεια στο Europa League. Πάντως, είχε την χειρότερη άμυνα με 16 τέρματα παθητικό σε 6 παιχνίδια. Το ματς "κλειδί" για την πρόκριση στο Europa League ήταν το 2-1 επί της Ρόμα στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Βικτόρια Πλζεν: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού
(AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK)

Στο Europa League αντιμετώπισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους "32" και παρά το 2-1 εντός έδρας, έχασε με 0-3 στην Κροατία και αποκλείστηκε.

ΤΟ ΠΑΛΜΑΡΕ

Η Βικτόρια Πλζεν ιδρύθηκε το 1908. Για πολλά χρόνια, όμως, ήταν μακριά από το προσκήνιο. Συνολικά, έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Τσεχίας -όλα από το 2010 κι έπειτα-, το πρώτο το 2011 και το πιο πρόσφατο το 2018. Κοινώς, τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στην Τσεχία. Επίσης, έχει κατακτήσει μία φορά το Κύπελλο Τσεχίας, το 2010.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού είναι ο Μίκαελ Κρμέντσικ. Ο 26χρονος Τσέχος επιθετικός ανήκει στην Βικτόρια Πλζεν από το 2011 κι έπειτα από αρκετές χρονιές που πέρασε σε άλλες ομάδες ως δανεικός, έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού. Πέρυσι μέτρησε 7 γκολ σε 13 ματς, ενώ τη σεζόν 2017/8 πέτυχε 16 τέρματα και την αγωνιστική περίοδο 2016/17 σταμάτησε στα 10.

Μάλιστα, από το 2016 είναι και διεθνής με την Εθνική Τσεχίας, έχοντας 8 τέρματα σε 19 συμμετοχές.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Στον πάγκο της Βικτόρια Πλζεν βρίσκεται ο Πάβελ Βρμπα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Η προηγούμενη ήταν από το 2008 έως το 2013, ενώ τώρα επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας το καλοκαίρι του 2017 και συνεχίζει. Γνωρίζει καλά την ομάδα, έχει φτάσει σε τίτλους, έχει συνδέσει το όνομα του με τις πρόσφατες επιτυχίες του συλλόγου, ενώ έχει φτάσει και σε ατομικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, είναι 7 φορές καλύτερος προπονητής στην Τσεχία, όλες από το 2010 κι έπειτα!

Δείτε αναλυτικά το ρόστερ:

Βικτόρια Πλζεν: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Βικτόρια Πλζεν: Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

(AP Photo/Petr David Josek)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ