CHAMPIONS LEAGUE

Βενγκέρ: "Κάναμε το τέλειο παιχνίδι"

Βενγκέρ: "Κάναμε το τέλειο παιχνίδι"
INTIME SPORTS

Εμφανώς ικανοποιημένος ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα και την πρόκριση της Άρσεναλ στους "16" του Champions League.

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το φινάλε του αγώνα με τον Ολυμπιακό και την πρόκριση των "κανονιέρηδων" στους "16" του Champions League, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για το τελικό 0-3 μέσα στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Μεταξύ άλλων, είπε πως οι παίκτες του έκαναν το τέλειο παιχνίδι.

Συγχαρητήρια, πήγαν όλα σύμφωνα με το σχέδιο;

Ναι βεβαίως, κάναμε το τέλειο παιχνίδι, τόσο πνευματικά όσο και τακτικά. Και φυσικά δουλέψαμε ως ομάδα.

Υπάρχουν για την επόμενη φάση και ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Θα δούμε τι θα συμβεί στην επόμενη φάση. Δεν το έχω εξετάσει ακόμα. Το σημαντικό είναι να μείνει η ομάδα συγκεντρωμένη όπως σήμερα. Με απόδοση όπως η σημερινή, θα τα πάμε καλά. Παίξαμε καλά σε μία καυτή έδρα, δείξαμε χαρακτήρα και νομίζω ότι αυτό ήταν το ουσιώδες.

Με δεδομένο τις απουσίες που είχατε, είναι τρομερό επίτευγμα αυτό που καταφέρατε σήμερα;

Τα πήγαμε φανταστικά. Ηταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα για εμάς. Πριν από μερικές μέρες μετρούσαμε πολλές απουσίες όπως τον Καθόρλα και τον Σάντσες.

Είναι από τα καλύτερα ματς που κάνατε στην Ευρώπη;

Σαφώς, νομίζω ότι κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Επρεπε να σκοράρουμε χωρίς να δεχτούμε γκολ. Αυτό κάναμε και νομίζω ότι έτσι χτίζουμε χαρακτήρα.

Οταν ανέλαβε ο Ζιρού το πέναλτι, ανησυχήσατε καθόλου;

Οχι, ακριβώς το αντίθετο. Ηταν ο πρώτος υποψήφιος, ο δεύτερος ο Γουόλκοτ και ο τρίτος ο Ράμσεϊ. Σεβαστήκαμε αυτή τη σειρά και ο Ζιρού ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ηταν ό,τι έπρεπε για αυτόν να αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι.

Πώς σχολιάζετε το σημερινό αποτέλεσμα με βάση τα προηγούμενα αποτελέσματα που φέρατε στην Ευρώπη;

Τέτοια αποτελέσματα μας κάνουν πιο ισχυρούς και αυτή η νύχτα είναι ειδική. Πριν από το ματς ήμασταν σε μία λειτουργία διαφυγής, αλλά νομίζω ότι ήταν σήμερα μία ξεχωριστή νύχτα και νομίζω ότι θα έχουμε μία τυχερή χρονιά φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πώς θα σχολιάζατε την απόδοση του Ζιρού;

Εκανε το τέλειο παιχνίδι. Σκόραρε με πολλούς τρόπους, το πρώτο με κεφαλιά, το δεύτερο μετά από εκπληκτική πάσα του Κάμπελ και το τρίτο με πέναλτι.

Ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του ματς; Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον Κάμπελ.

Πιστεύω ότι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν πρώτα απ' όλα πρώην παίκτης της Αρσεναλ. Εμείς τον δώσαμε στον Ολυμπιακό, αλλά οι Έλληνες επέτρεψαν να γυρίσει πίσω. Είναι καλός ποδοσφαιριστής με πολλές δεξιότητες, αλλά είναι πάνω απ' όλα παίκτης ομάδας. Βρίσκεται σε μία ηλικία όπου είναι πραγματικός επαγγελματίας. Προήλθε από την Κόστα Ρίκα, έπαιξε δανεικός σε τέσσερις ομάδες, σκλήρυνε το παιχνίδι του και έχει τον χαρακτήρα που απαιτείται.

Βενγκέρ: "Κάναμε το τέλειο παιχνίδι"

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ