CHAMPIONS LEAGUE

Βαλένθια: Συνεχίζεται η κόντρα διοίκησης - παικτών για την απόλυση του Μαρθελίνο

Ο Μαρθελίνο
Ο Μαρθελίνο AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Οι παίκτες δεν πήγαν στη συνέντευξη Τύπου για το ματς κόντρα στην Τσέλσι ως διαμαρτυρία για την απόλυση του Μαρθελίνο. Τι δήλωσε για το συμβάν ο Θελάδες.

Διαφορετική από όλες τις συνεντεύξεις Τύπου για το Champions League ήταν αυτή που έδωσε η Βαλένθια πριν το ματς με την Τσέλσι (17/9, 22.00). Αυτό συνέβη διότι κανένας από τους παίκτες της ισπανικής ομάδας δεν βρέθηκε στο πλευρό του Θελάδες.

Όπως έγινε γνωστό οι παίκτες της Βαλένθια επέλεξαν το συγκεκριμένο τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση του Μαρθελίνο.

Κανένας από τους ποδοσφαιριστές δεν συμφωνούσε με την απόφαση της διοίκησης να απομακρύνει έναν επιτυχημένο κόουτς. Ο 54χρονος ανέλαβε προπονητής τον Μάιο του 2017 και την ίδια σεζόν (2017-18) κατέκτησε την τέταρτη θέση στην ισπανική Liga, η οποία σήμανε και την επιστροφή της ομάδας στους ομίλους του Champions League.

Το ίδιο κατάφερε και την περασμένη σεζόν (2018-19), κατακτώντας μάλιστα και τίτλο. Νίκησε 2-1 την Μπαρτσελόνα και έφθασε στην κατάκτηση του Copa del Rey. Ποιος όμως ο λόγος ν' απομακρυνθεί ένας επιτυχημένος τεχνικός;

Η ρήξη με τον Πορτογάλο πανίσχυρο ατζέντη, Ζόρζε Μέντες, ο οποίος έχει μεγάλη επιρροή στον ιδιοκτήτη της ομάδας, Πίτερ Λιμ. Ήδη τα πρώτα "σύννεφα" ξεκίνησαν να εμφανίζονται από το καλοκαίρι. Ο Μαρθελίνο - έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του τεχνικού διευθυντή Ματέου Αλεμάνι - εισηγήθηκε την απόκτηση των Ντένις Σουάρεθ και Ραφίνια (και οι δυο από την Μπαρτσελόνα πήγαν στη Θέλτα) - αλλά ο μεγιστάνας από τη Σιγκαπούρη απάντησε αρνητικά καθώς ήθελε ν' αλιεύσει από τη δεξαμενή πελατών του φίλου του, Ζόρζε Μέντες.

Το δεύτερο και πιο "θερμό" επεισόδιο έγινε με την υπόθεση του Ροντρίγκο. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος (αλλά διεθνής με την Ισπανία φορ) ήταν κοντά στην Ατλέτικο υπό τις ευλογίες του Μέντες. Ο Μαρθελίνο δεν ήθελε να χάσει τον βασικό του επιθετικό στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αν και τελικά έμεινε στη Βαλένθια καθώς η ομάδα της Μαδρίτης δεν μπόρεσε να ξεφορτωθεί τους παίκτες για να τον πάρει.

Ποια ήταν η θέση του Θελάδες στο γεγονός ότι βρέθηκε μόνος του στη συνέντευξη Τύπου; Ο Ισπανός κόουτς ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε: "Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά είναι μια απόφαση των παικτών. Δεν έχω να πω πολλά για αυτήν. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Μιλάω στους παίκτες κάθε μέρα. Πήραν την απόφαση, αλλά υπάρχει διάλογος"

Το Champions League ξεκινάει στις 17/09. Είναι έτοιμη η ομάδα σου; Fantasy Champions League τουρνουά με εγγυημένα χρηματικά έπαθλα (αξίας ή ύψους) 100.000€!* (*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ