CHAMPIONS LEAGUE

Βαλένθια - Αταλάντα 3-4: Θρίαμβος με τέσσερα γκολ του Ίλιτσιτς

Atalanta's Josip Ilicic, left, celebrates with Atalanta's Mario Pasalic after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Atalanta and Valencia at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, Feb. 19, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
Atalanta's Josip Ilicic, left, celebrates with Atalanta's Mario Pasalic after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Atalanta and Valencia at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, Feb. 19, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Με ηγέτη έναν υπερηχητικό Ίλιτσιτς που σταμάτησε στα τέσσερα γκολ, η Αταλάντα νίκησε 4-3 την Βαλένθια στο άδειο Μεστάγια και πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα του Champions League (VIDEOS).

Η ονειρεμένη πορεία της Αταλάντα δεν έχει τέλος! Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι προκρίθηκε αρχικα για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League, στη συνέχεια για πρώτη φορά στους "16" και πλεον πανηγυρίζει για την παρθενική της συμμετοχή στις 8 κορυφαίες ομαδες της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Θύμα της η Βαλένθια, με τους εκπληκτικούς μπεργκαμάσκι να ντουμπλάρουν τις επιτυχίες τους απέναντι στις νυχτερίδες και μετά το 4-1 στο Μιλάνο να θριαμβεύουν με 4-3 στο κεκλεισμένων των θυρών Μεστάγια, για να πάρουν την πρόκριση με συνολικό σκορ 8-4.

Η Αταλάντα έγινε μάλιστα η πρώτη ομάδα που στο ντεμπούτο της στο Champions League έφτασε στους "8" μετά από την Λέστερ τη σεζόν 2016-17 και η πρώτη ιταλική μετά από την Λάτσιο τη σεζόν 1999-2000.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Αν η Βαλένθια είχε ένα βουνό να ανέβει λίγο πριν την πρώτη σέντρα στο Μεστάγια, με δεδομένο πως κουβαλούσε στην πλάτη τη βαριά ήττα με 4-1 από την Αταλάντα στο "Μεάτσα", αυτό έγινε... Έβερεστ από τα πρωτά λεπτά, με τους παίκτες του Γκασπερίνι να πετυχαίνουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό σκοράροντας μόλις στο 3ο λεπτό: ο Ντιακαμπί ανέτρεψε τον Ίλιτσιτς εντός της περιοχής και ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως το πέναλτι, με τον Σλοβένο να το εκτελεί στο κέντρο της εστίας και να νικάει τον Σίλενσεν για το 1-0 των μπεργκαμάσκι.

Οι Ισπανοί δεν τα παράτησαν και στο 21' έφτασαν στην ισοφάριση με σουτ του Γκαμεϊρό μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως το όνειρο των τριών ακόμα τερμάτων που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση δεν κράτησε για πολύ.

Για την ακρίβεια ξεθώριασε στο 43', με τον Ντιακαμπί να γίνεται ξανά μοιραίος για τις νυχτερίδες, βρίσκοντας αυτή τη φορά την μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Ίλιτσιτς να βγαίνει και πάλι νικητής στο τετ α τετ του με τον Σίλεσεν για να γράψει το 2-1 για τους Ιταλούς.

Στο 51' ο Γκαμεϊρό απάντησε για δεύτερη φορά στον Ίλιτσιτς γράφοντας το 2-2 (με κεφαλιά) και στο 67' ο Τόρες έκανε την ανατροπή για τους γηπεδούχους, όμως κάπου εκεί είχε έρθει η ώρα για τον Ίλιτσιτς να πάρει ξανά το όπλο του και να σφραγίσει την πρόκριση της ομάδας του με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 71' ισοφάρισε σε 3-3 με άπιαστο σουτ, ολοκληρώνοντας υποδειγματικά αντεπίθεση της ομάδας του Γκασπερίνι ενώ στο 82' εκτέλεσε και πάλι με το φαρμακερό αριστερό πόδι του για το 4-3 των Ιταλών, με τον Σλοβένο να φτάνει τα τέσσερα τέρματα μέσα από έξι συνολικά τελικές προσπάθειες!

Το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Αταλάντα να συνεχίζει να τρελαίνει την Ιταλία και Ευρώπη καθως προκρίθηκε στα προημιτελικα του Champions League στην παρθενική συμμετοχή της στη διοργάνωση ενώ την ίδια ώρα διεκδικεί την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια και τη νεα σεζόν μέσω της κατάληψης της 4ης θέσης στη Serie A.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ 3-4 (HIGHLIGHTS):

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ