CHAMPIONS LEAGUE

Τζούκιτς: "Πάμε στην Αθήνα για την πρόκριση"

Valencia's coach Miroslav Djukic from Serbia gestures to his players during their Europa League Group A soccer match against St Gallen at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Thursday Oct. 24, 2013. (AP Photo/Alberto Saiz)
Valencia's coach Miroslav Djukic from Serbia gestures to his players during their Europa League Group A soccer match against St Gallen at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Thursday Oct. 24, 2013. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

Παρά την ήττα της ομάδας του με 3-1 ο τεχνικός της Παρτίζαν υποστήριξε πως ο σύλλογος της Σερβίας θα έρθει στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να παλέψει για τη νίκη-πρόκριση.

Ο κόουτς της Παρτίζαν, Μίροσλαβ Τζούκιτς στη συνέντευξη Τύπου δεν έδειξε ότι τον πήρε από... κάτω. Ίσα-ίσα που πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να προκριθεί:

"Πάνω απ' όλα στενοχωριέμαι επειδή οι οπαδοί μας είδαν μία πολύ ισχυρή Παρτίζαν, παίξαμε πολύ δυνατά, αλλά όταν παίζεις στην Ευρώπη δεν πρέπει να κάνεις τέτοια λάθη στην άμυνα, γιατί στο τέλος θα τα πληρώσεις και τα πληρώσαμε τελικά. Στενοχωριόμαστε πολύ για τους οπαδούς μας που είδαν μία καλή Παρτίζαν, αλλά όχι καλό αποτέλεσμα”.

Θεωρείτε ότι η πρόκριση για τον Ολυμπιακό έχει τελειώσει ή έχετε ελπίδες να πάρετε το εισιτήριο μέσα στο Καραϊσκάκη;
"Εμείς ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα πάμε στην Αθήνα όχι με κάτω τα χέρια. Η Παρτίζαν δεν πάει πουθενά με κάτω τα χέρια. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να επικρατήσουμε στον Πειραιά, αλλά εμείς δεν τα παρατάμε γιατί έτσι λειτουργεί η Παρτίζαν.

Πάντα θεωρώ ότι μπορούμε να προκριθούμε. Εμείς είμαστε η Παρτίζαν και θα πάμε στη ρεβάνς για να δείξουμε ποιοι είμαστε και γιατί όχι να προκριθούμε κιόλας. Δεν θα πάμε απλώς να κυνηγήσουμε το τέταρτο γκολ, αλλά για να δείξουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε αποτέλεσμα στην Αθήνα. Ποτέ δεν σκέφτομαι αρνητικά. Πάντα σκέφτομαι θετικά. Πάντοτε πάμε για τη νίκη".

Σήμερα είδαμε λάθη των παικτών σας που παρέπεμπαν σε απειρία, άσχετα αν τα έκαναν έμπειροι παίκτες. Η σεζόν είναι στην αρχή. Γιατί υπάρχει αυτή η έλλειψη συγκέντρωσης; Μπορείτε να το διορθώσετε ενόψει των επόμενων παιχνιδιών;
"Στην Ευρώπη δεν πρέπει να γίνονται τέτοια λάθη. Αυτό που έγινε ήταν ένα γρήγορο γκολ από τον Ολυμπιακό. Εγώ θέλω να συγχαρώ την ομάδα, γιατί έπαιξαν πολύ σκληρά μετά το πρώτο γκολ. Μετά μπήκαμε στο παιχνίδι, σκοράραμε, ήμασταν η πιο δυνατή ομάδα, αλλά αυτό που έγινε στο πρώτο λεπτό και μετά έγινε κι άλλες φορές. Αυτό οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν την εμπειρία να το εκμεταλλευτούν".

Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένας ψυχολογικός πόλεμος εναντίον σας. Κατηγορηθήκατε ακόμα και για τον Σουμά. Περιμέναμε επίσης να γινόταν “πόλεμος” στα στενά του Βελιγραδίου. Πιστεύετε ότι υπάρχει ένας ψυχολογικός πόλεμος εναντίον της Παρτιζάν γενικότερα;
"Ο Σουμά είναι παίκτης μας και περιμένουμε μεγάλα πράγματα. Αυτό που γίνεται έξω από το γήπεδο, δεν με αφορά γιατί για εμένα το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει και όχι να γίνεται οποιαδήποτε “μάχη”. Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα".

Ο Σουμά δεν μπορούσε να παίξει ούτε 10 λεπτά στο τέλος;
"Πιστεύαμε ότι το παιχνίδι μπήκε σε έναν ρυθμό που δεν μπορούσε να μας βοηθήσει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το παιχνίδι μας μέσω του Τζούρτζεβιτς ή του Ταβάμπα. Πιστεύαμε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει ο Σουμά".

Τι κρατάτε από το σημερινό ματς; Μήπως την καλή εμφάνιση του Τσίρκοβιτς;
"Όχι μόνο ο Τσίρκοβιτς, αλλά όλη η ομάδα έπαιξε καλά και σοβαρά. Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί αυτή η ομάδα όπως έπαιξε σήμερα έχασε 3-1 και όταν χάνει 3-1 δεν μπορείτε να πείτε τίποτα ωραίο. Εγώ τους ευχαριστώ τους παίκτες για την αυτοπεποίθηση και το πάθος που έβγαλαν στο χορτάρι. Είμαι περήφανος".

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να συγκεντρώσετε την ομάδα σας μετά από μία τέτοια ήττα;
"Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η ομάδα είχε πιο πολλά θετικά πράγματα παρά αρνητικά. Ο Ολυμπιακός είχε τέσσερα σουτ στην εστία και έβαλε τρία γκολ. Πιστεύω ότι ως ομάδα δείξαμε κάποια πράγματα. Η ομάδα μας κάνει μια καθαρή πρόοδο και αυτό που είδαμε σήμερα ήταν ένα μέρος της προόδου μας".

Είστε ικανοποιημένοι και από τους Έβερτον και Κόσοβιτς;
"Ναι, είμαι ικανοποιημένος".

Είχατε μόνο 48 ώρες να προετοιμαστείτε για το ματς με τον Ολυμπιακό μετά το 6-1 στο πρωτάθλημα. Θέλατε περισσότερη ώρα για να προετοιμαστεί η ομάδα για ένα τέτοιον αγώνα;
"Σίγουρα μία άλλη μέρα θα ήταν κάτι καλό, αλλά η ομάδα ήταν καλά προετοιμασμένη. Έπαιξαν πολύ καλά. Το μόνο πρόβλημα που είχαμε ήταν αυτά τα τρία λάθη που έγιναν τρία γκολ του Ολυμπιακού".

PHOTO CREDITS: (AP Photo/Alberto Saiz)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ