CHAMPIONS LEAGUE

Τσέλσι - Μπάγερν 0-3: Σαρωτικοί οι Βαυαροί, έκλεισαν θεση στους "8"

Τσέλσι - Μπάγερν 0-3: Σαρωτικοί οι Βαυαροί, έκλεισαν θεση στους "8"

Η Μπάγερν ήταν κυρίαρχος στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και με το δίδυμο Γκνάμπρι - Λεβαντόβσκι σε μεγάλη βραδιά διέλυσε 3-0 την Τσέλσι και κλείδωσε την πρόκριση στους "8" του CL (VIDEOS).

Θεαματική, δυναμική, ισοπεδωτική! Μετά το απόλυτο των νικών στη φάση των ομίλων του Champions League, η Μπάγερν Μονάχου έδειξε και στο πρώτο της παιχνίδι στα νοκ-άουτ που είναι φέτος φτιαγμένη για μεγάλα πράματα καθως συνέτριψε με 3-0 την ανήμπορη να αντιδράσει Τσέλσι και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League από το πρώτο ματς.

Ο Γκνάμπρι απέδειξε πως το Λονδίνο είναι φέτος η αγαπημένη του ποδοσφαιρική πόλη καθως σκόραρε τα δύο πρώτα τέρματα της ομαδας του και έφτασε τα 6 στο Champions League, όλα στην αγγλική πρωτεύουσα (είχε πετύχει τέσσερα κόντρα στην Τότεναμ πριν λίγους μήνες) ενώ ο Λεβαντόβσκι, που έβγαλε τις ασίστ στον Γκνάμπρι, έγραψε το τελικό 3-0 στο 76' και βρίσκεται πλέον στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στη φετινή διοργάνωση με 11 γκολ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο στο "Στάμφορντ Μπριτζ" δεν είχε γκολ, παρόλα αυτά η αγγλογερμανική μονομαχία κράτησε καθηλωμένο το κοινό αφού είχε γρήγορο ρυθμό, ενώ δημιουργήθηκαν μερικές πολύ καλές ευκαιρίες, κυρίως από την Μπάγερν.

Οι Βαυαροί είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους για να προηγηθούν στο 11' όταν το δυνατό συρτό σουτ με το δεξί του Κομάν έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι ενώ στο 15' ο Καμπαγέρο υποχρεώθηκε στην πρώτη του επέμβαση όταν απέτρεψε με το σώμα του το γκολ του Λεβαντόβσκι μετά από σουτ του Πολωνού μέσα από την περιοχή.

Οι δύο παίκτες ήταν πρωταγωνιστές και στο 28ο λεπτό, όταν ο Λεβαντόβσκι δέχτηκε εξαιρετική κάθετη πάσα του Μίλερ και έκανε το πλασέ αλλά απέκρουσε με τα πόδια ο Καμπαγέρο, ενώ στο 29' ο εξαιρετικός Μίλερ εξαπέλυσε πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των Λονδρέζων.

Χρειάστηκε να περάσουν 34 λεπτά για να απειλήσει για πρώτη φορά η Τσέλσι, με το σουτ του Μάουντ από πλεονεκτική θέση να περνάει άουτ, με την Μπάγερν από την πλευρά της να αγγίζει γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Μίλερ (με πλάτη στην εστία βρήκε τη μπάλα) μετά από σέντρα του Ντέιβις σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία μεγάλη φάση στο πρώτο 45λεπτο άνηκε στην Τσέλσι και ήταν η πρώτη φορά ουσιαστικά που χρειάστηκε να επέμβει ο Νόιερ, με τον Μάρκος Αλόνσο να κάνει φοβερή ντρίμπλα και να δοκιμάζει σουτ με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή και τον αρχηγό των Βαυαρών να αποκρούει σε κόρνερ.

Αν υπήρχε κάποιος προπονητής που να πήγε στα αποδυτήρια χαμογελαστός, αυτός ήταν ο Φρανκ Λάμπαρντ, καθώς έβλεπε την ομάδα του να αντέχει και να βγάζει αναίμακτα το πρώτο μισό του ματς, όμως στο δεύτερο 45λεπτο η Μπάγερν εμφανίστηκε πιο αποφασισμένη και πιο διψασμένη, ανέβασε στροφές και όταν ανέβασε ταχύτητα, απλά... εξαφανίστηκε!

Χρειάστηκε μάλιστα μόλις τέσσερα λεπτά και δύο μαγικές συνεργασίες των Λεβαντόβσκι και Γκνάμπρι για να καθαρίσει το ματς και την υπόθεση πρόκριση. Στο 51' ο Γκνάμπρι έκλεψε τη μπάλα, την έδωσε στον Λεβαντόβσκι και έκανε κάθετη κίνηση στη μεγάλη περιοχή, για να δεχτεί τρομερή ασίστ από τον Πολωνό και να εκτελέσει από κοντά τον Καμπαγέρο για το 1-0.

Στο 54' ο Πολωνός βρήκε ξανά τον Γερμανό, αυτή τη φορά με κάθετη πάσα και ο Γκνάμπρι με διαγώνιο αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Αργεντινό κίπερ της Τσέλσι για το δεύτερο γκολ του στο ματς.

Στη συνέχεια, το ματς έγινε ένας διαρκής επιθετικός μονόλογος για τους Βαυαρούς που έχασαν και άλλες ευκαιρίες με τον Γκνάμπρι (59' 62') και τον Κουτίνιο (69'), για να έρθει αναπόφευκτα και το τρίτο γκολ στο 76' όπου οι Βαυαροί έκρυψαν τη μπάλα.

Ο Ντέιβις έκανε επέλαση από τα αριστερά και απέφυγε σαν σταματημένους δύο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον Λεβαντόβσκι να εκτελεί από το ύψος της μικρής περιοχής τον ανήμπορο να αντιδράσει Καμπαγέρο για το 3-0.

Στα εναπομείντα λεπτά η Τσέλσι προσπάθησε για το γκολ της τιμής αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια ενώ έμεινε και με 10 παίκτες στο 83' λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Αλόνσο, με την Μπάγερν από την πλευρά της να κρατάει με σχετική άνεση το υπέρ της 3-0 που ουσιαστικά την φέρνει από τώρα στα προημιτελικά του Champions League να περιμένει το νέο της αντίπαλο.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πιο βαριά εντος έδρας ήττα της Τσέλσι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η πρώτη από γερμανική ομάδά, με την Μπάγερν να γίνεται μόλις η τρίτη ομαδα στην ιστορία του Champions League που πήρε τη νίκη στα πρώτα επτά παιχνίδια της μέσα στη σεζόν, μετά από την Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2002-03 και την Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2014-15.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τσέλσι - Μπάγερν: Ο Γκνάμπρι "καθάρισε" με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ