CHAMPIONS LEAGUE

Τσέφεριν: "Κατανοητή η αντίδραση του Μπουφόν"

Referee Michael Oliver shows a red car to Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon during a Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
(AP Photo/Francisco Seco) Όλιβερ, Μπουφόν, Γιουβέντους AP

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, μίλησε για την αντίδραση του Μπουφόν στο ματς με την Ρεάλ χαρακτηρίζοντας την υπερβολική αλλά απόλυτα κατανοητή.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεκσάντερ Τσέφεριν άνοιξε το γραφείο του στην ισπανική "Marca" και παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη όπου μίλησε κυρίως για το Champions League σχολιάζοντας την παρουσία της Ρεάλ για όγδοη συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά, στάθηκε στο ποιοι θα διαδεχθούν τους Μέρι, Ρονάλντο και έχρισε ως διαδόχους τους τον Νειμάρ, τον Ντιμπάλα και τον Σαλάχ.

Επίσης αναφέρθηκε στο financial fair play λέγοντας πως για τον ίδιο δεν είναι κακό να ξοδεύονται 100 εκατομμύρια για μια μεταγραφή αρκεί τα χρήματα να μένουν στο ποδόσφαιρο.

Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για το παιχνίδι Ρεάλ-Γιουβέντους και την αντίδραση του Μπουφόν την οποία χαρακτήρισε υπερβολική αλλά κατανοητή ενώ για τη χρήση του VAR στο Champions League υποστήριξε ότι αν δεν υπάρξουν προβλήματα θα χρησιμοποιηθεί από τη σεζόν 2019-20.

Είδατε την αναμέτρηση Ρεάλ-Γιουβέντους για τα ημιτελικά;
"Ο μισός κόσμος πιστεύει ότι ήταν πέναλτι και οι άλλοι μισοί όχι. Ο διαιτητής αποφάσισε ότι είναι και έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω το θυμό της Γιουβέντους, αλλά θα καταλάβαινα και την Ρεάλ αν ο Όλιβερ δεν το σφύριζε και στη συνέχεια έχανε στην παράταση ή στα πέναλτι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, η ζωή. Είναι πολύ δύσκολο να χάνεις στο τελευταίο λεπτό".

Και η αντίδραση του Μπουφόν;
"Αυτό που έκανε ήταν υπερβολικό, αλλά τον καταλαβαίνω απόλυτα, καθώς ήταν η τελευταία του ευκαιρία να κερδίσει το Champions League. Είναι άνθρωπος και τον καταλαβαίνω. Όταν παίζω ποδόσφαιρο με τους φίλους μου και χάνουμε στο τελευταίο λεπτό... Πριν λίγες ημέρες σε ένα ματς για φιλανθρωπικό σκοπό, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές τσακώνονταν με τον διαιτητή. Όταν παίζεις, θες μόνο να κερδίζεις".

Το VAR θα λύσει αυτά τα προβλήματα;

"Κοιτάξτε σε αυτή την περίπτωση τίποτα δεν θα είχε αλλάξει. Αγαπάω το ποδόσφαιρο και θέλω το ποδόσφαιρο που το καταλαβαίνουν όλοι. Το VAR ακόμα δεν έχει κατανοηθεί πλήρως από τους διαιτητές, τους παίκτες, τους οπαδούς. Δεν το καταλαβαίνουν. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που είναι για γέλια, όπως το πέναλτι που δόθηκε στο ημίχρονο και ενώ οι παίκτες είχαν πάει στα αποδυτήρια και τους ανάγκασε να γυρίσουν πίσω. Ήταν αστείο.

Η καλύτερη διοργάνωση στον κόσμο είναι το Champions League και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να δείξουμε και να αποδείξουμε ότι όλοι ξέρουν πως δουλεύει. Πρέπει να προετοιμαστούμε και όταν ήμαστε έτοιμοι θα το χρησιμοποιήσουμε. Αν δεν όλα όλα "ΟΚ" δεν θα το χρησιμοποιήσουμε. Για παράδειγμα τι θα κάνεις αν ένας βοηθός υποδείξει ένα οφσάιντ που δεν ήταν. Θα παίξεις ξανά τη φάση; Υπάρχουν προβλήματα με τη χρήση του στα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Και πότε θα ισχύσει;
"Πιθανότατα τη σεζόν 2019-20. Δεν είμαστε έτοιμοι, όταν είμαστε θα το χρησιμοποιήσουμε".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ