CHAMPIONS LEAGUE

Τσάμπι Αλόνσο: "Η Λίβερπουλ και ο Κλοπ έχουν όλο το θαυμασμό μου"

In this May 14, 2016 picture Bayern Munich  head Coach, Pep Guardiola, left,  and soccer player Xabi Alonso  celebrate  during the FC Bayern  Munich  Bundesliga Champions Dinner in Munich, Germany.  ( Lars Baron/Pool Photo via AP)
In this May 14, 2016 picture Bayern Munich head Coach, Pep Guardiola, left, and soccer player Xabi Alonso celebrate during the FC Bayern Munich Bundesliga Champions Dinner in Munich, Germany. ( Lars Baron/Pool Photo via AP) LARS BARON/POOL PHOTO VIA AP

Εντυπωσιασμένος από τη φετινή παρουσία της Λίβερπουλ σε Αγγλία και Ευρώπη και ακόμα περισσότερο από την τρελή ανατροπή κόντρα στην Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε με συνέντευξή του ο Τσάμπι Αλόνσο.

Έχουν περάσει 14 ολόκληρα χρόνια από τον ημιτελικό Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι που βρήκε τους "κόκκινους" νικητές με 1-0 στο "Άνφιλντ", παρόλα αυτά ο Τσάμπι Αλόνσο δεν έχει ξεχάσει ούτε στο ελάχιστο όσα έζησε εκείνη τη βραδιά.

Αυτή μάλιστα που φρόντισε να του την υπενθυμίσει ήταν η ίδια η Λίβερπουλ με την πρόσφατη εκπληκτική ανατροπή που έκανε απέναντι στην Μπαρτσελονα στην ίδια φάση της διοργάνωσης, με τον Ισπανό παλαίμαχο μέσο να συγκρίνει αυτά τα δύο συγκλονιστικά ματς ενόψει του αυριανού (1/6) τελικού του Champions League κόντρα στην Τότεναμ.

"Η πορεία της Λίβερπουλ φέτος είναι πετυχημένη. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, είναι η ενέργεια γύρω από το σύλλογο και η διάθεση των οπαδών, αυτό είναι επιτυχία. Και τώρα ελπίζουν να διοχετεύσουν αυτή την ενέργεια για ένα τελευταίο μεγάλο επίτευγμα, που θα είναι να σηκώσουν το τρόπαιο.

Οτιδήποτε όμως και αν συμβεί, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες της Λίβερπουλ και να βγάλουμε το καπέλο στον προπονητή. Έχουν όλο το θαυμασμό μου", δήλωσε αρχικά σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα των "κόκκινων" ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορική ανατροπή κόντρα στην Μπαρτσελόνα μετά το 0-3 του πρώτου ημιτελικού στο Καμπ Νόου.

FILE - In this April 17, 2017 file photo, Bayern Munich's Xabi Alonso listens to a question during a news conference at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain. Spanish prosecutors are seeking a five-year prison sentence for former Real Madrid player Xabi Alonso for allegedly defrauding tax authorities of about 2 million euros (2.4 million dollars) from 2010-12. The retired Spain midfielder played for Madrid from 2009-2014. (AP Photo/Francisco Seco, File)
FILE - In this April 17, 2017 file photo, Bayern Munich's Xabi Alonso listens to a question during a news conference at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain. Spanish prosecutors are seeking a five-year prison sentence for former Real Madrid player Xabi Alonso for allegedly defrauding tax authorities of about 2 million euros (2.4 million dollars) from 2010-12. The retired Spain midfielder played for Madrid from 2009-2014. (AP Photo/Francisco Seco, File) AP PHOTO/FRANCISCO SECO, FILE

"Το είδα το ματς! Ήμουν στην Ελβετία κάνοντας τα τελευταία μαθήματα προπονητικής για να πάρω τη σχετική άδεια από την UEFA, και ήμουν μαζί με προπονητές από Αγγλία, Ιταλία, Σουηδία και Ισπανία.

Πριν το παιχνίδι σκεφτόμουν πως θα ήταν δύσκολο αλλά πως ίσως τα καταφέρουν. Πίστευα πως αν έβαζαν ένα γκολ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το κλίμα που ήθελαν. Και μόλις έγινε το 1-0 από τον Οριγκί, ήξερες ότι μπορούσε να συμβεί: δεν θέλεις να είσαι η Μπάρτσα και να υπερασπίζεσαι αβαντάζ δύο γκολ μπροστά από το Kop, δεν θέλεις να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση.

Μετά από το τέλος του αγώνα πήρα τηλέφωνο έναν φίλο και του είπα "η ατμόσφαιρα έμοιαζε να είναι τρομερή αλλά ήταν καλύτερη από το ματς με την Τσέλσι το 2005 (σ.σ. το 1-0 με το γκολ του Λουίς Γκαρσία που έστειλε την Λίβερπουλ στον τελικό);

Πίστευα ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ατμόσφαιρα αλλά μου είπε ο φίλος μου ότι ίσως ήταν παρόμοια. Μπορούσες να το αντιληφθείς αυτό. Εάν παίξουν με την ίδια ενέργεια και έχουν την ίδια αφοσίωση και συγκέντρωση που είχαν απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ακόμα και στο Καμπ Νόου, έχουν μεγάλες πιθανότητες να νικήσουν την Τότεναμ στον τελικό".

Photo Credits: Lars Baron/Pool Photo via AP, AP Photo/Francisco Seco, File

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ