CHAMPIONS LEAGUE

Τότεναμ - Ντόρτμουντ 3-0: Αγκαλιά με τα προημιτελικά οι "σπερς" (VIDEOS)

Tottenham midfielder Son Heung-min celebrates with defender Serge Aurier, left, after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Tottenham Hotspur and Borussia Dortmund at Wembley stadium in London, Wednesday, Feb. 13, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Tottenham midfielder Son Heung-min celebrates with defender Serge Aurier, left, after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Tottenham Hotspur and Borussia Dortmund at Wembley stadium in London, Wednesday, Feb. 13, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η Τότεναμ αγκάλιασε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, καθώς νίκησε (3-0) στο Λονδίνο την Ντόρτμουντ χάρη στο γκολ των Σον, Βερτόνχεν και Γιορέντε. (VIDEOS)

Σαφέστατο προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League απέκτησε η Τότεναμ, καθώς νίκησε 3-0 στο Λονδίνο την Ντόρτμουντ στην πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση για τους 16 της διοργάνωσης.

Η πρωτοπόρος της Bundesliga είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο του ματς του "Ουέμπλεϊ", με τον Ουγκό Λορίς ωστόσο να κρατά απαραβίαστη την εστία του. Σκορ δεν είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά άνοιξε με την έναρξη του δευτέρου.

Η πίεση των "σπερς" απέδωσε καρπούς καθώς ο Έρικσεν έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Λούκας Μόουρα, αυτός στον Βερτόνχεν, ο Βέλγος έκανε πανέμορφη σέντρα από αριστερά κι ο Σον με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Μπούρκι.

Στο 83ο λεπτό οι γηπεδούχοι διεύρυναν το προβάδισμά τους. Το έκαναν με τον άνθρωπο που έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ. Ο Γιαν Βερτόνχεν βρέθηκε σε θέση σέντερ φορ κι αξιοποίησε τέλεια την εξαιρετική σέντρα του Σερζ Οριέ από δεξιά κι έκανε το 2-0.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο πέρασε τον Φερνάντο Γιορέντε στο 84ο λεπτό κι αυτός δεν χρειάστηκε παρά μόνο δύο λεπτά για να βρει δίχτυα. Ο Έρικσεν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βάσκος "τρύπωσε" στην άμυνα των Βεστφαλών και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ρεβάνς των δύο ομάδων στο "Signal Iduna Park" είναι προγραμματισμένη για τις 5 Μαρτίου στις 22:00.

ΣΚΟΡΕΡ: 47' Σον, 83' Φερτόνχεν, 86' Γιορέντε

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Σάντσες, Φόιτ, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Σισοκό (90+1' Ουανιάμα), Γουίνκς, Φερτόνχεν, Έρικσεν, Μόουρα (84' Γιορέντε), Σον (90' Λαμέλα).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Χακίμι, Τόπρακ, Ζαγκαντού (77' Ζαγκαντού), Ντιαλό, Βιτσέλ, Ντιλέινι, Πούλισιτς (88' Λάρσεν), Ντάχουντ, Σάντσο (88' Ραφαέλ Γκερέιρο), Γκέτσε.

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 3-0 (HIGHLIGHTS)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ