CHAMPIONS LEAGUE

Τότεναμ - Λίβερπουλ: Ο Ντελ Πιέρο ένωσε "Σπερς" και "Ρεντς"

Τότεναμ - Λίβερπουλ: Ο Ντελ Πιέρο ένωσε "Σπερς" και "Ρεντς"

Η Μαδρίτη που έχει "βαφτεί" κόκκινη, η απόβαση 100.000 Άγγλων με μότο "I buy tickets" και ο άνθρωπος που ένωσε λαμβάνοντας τρομερή υποδοχή τους οπαδούς της Τότεναμ και της Λίβερπουλ. Το Sport24.gr στον τελικό του Champions League (VIDEO).

Μπορεί οι περισσότεροι legends που πήραν μέρος στα 5x5 που διοργανώθηκαν στο κέντρο της Μαδρίτης να μην βλέπουν φαβορί τη Λίβερπουλ ή την Τότεναμ για το τρόπαιο του Champions League, στον τελικό του "Wanda Metropolitano", αλλά η πρώτη η μάχη κερδήθηκε από τους "Ρεντς".

Ήταν η μάχη της εξέδρας στην Πλάθα Μαγιόρ, την Πουέρτα ντελ Σολ και τ' άλλα κεντρικά σημεία της ισπανικής πρωτεύουσας. Δια γυμνού οφθαλμού οι κόκκινες φανέλες ήταν παντού, ασφαλώς περισσότερες από αυτές της Τότεναμ. Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τη μάχη για την κούπα του Champions League, την εμπειρία που μόνο η Heineken μπορεί να δώσει.

Δεν είναι μόνο η πρώτη εικόνα που μένει οπτικά, αλλά κι ο θόρυβος. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ - Μανέ και Σαλάχ με αυτοδυναμία, χωρίς "δεύτερο γύρο" είχαν την τιμητική τους στα ονόματα των εμφανίσεων - ξεσήκωσαν με συνθήματα και λούσιμο... μπίρας τους κεντρικούς δρόμους.

Τότεναμ - Λίβερπουλ: Ο Ντελ Πιέρο ένωσε "Σπερς" και "Ρεντς"

Όπου, βέβαια, έβλεπες κάθε λογής φανέλες. Αρκετές της Νοτίου Αμερικής (Βραζιλία, Αργεντινή), των δύο ομάδων της πόλης που θα δουν από το σπίτι τους τον τελικό (Ρεάλ, Ατλέτικο), ακόμη και του Άγιαξ, γιατί προφανώς κάποιοι Ολλανδοί βιάστηκαν μετά το αποτέλεσμα του πρώτου ματς στο Λονδίνο - ή ακόμη και νωρίτερα - να κλείσουν εισιτήρια.

Ελληνικές φανέλες, αλήθεια είναι, δεν συναντούσες. Το "Wanda Metropolitano" χωράει 68.000 θεατές. Στη Μαδρίτη εκτιμάται ότι την Παρασκευή βρίσκονται 100.000 Άγγλοι!

Προφανώς πολλοί εξ αυτών χωρίς εισιτήριο. Γι' αυτό και η καρτέλα με αναγραφόμενο μήνυμα "I buy tickets" φιγουράρει έξω από κάθε είσοδο ξενοδοχείου, αλλά και στα events της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Τότεναμ - Λίβερπουλ: Ο Ντελ Πιέρο ένωσε "Σπερς" και "Ρεντς"

Κατά γενική ομολογία η αστυνόμευση στη Μαδρίτη είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Ακόμη μεγαλύτερη κι από εκείνη στη ρεβάνς του τελικού του Copa Libertadores που διεξήχθη στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" ανάμεσα στη Ρίβερ και την Μπόκα.

Ανησυχία, ωστόσο, δεν υπάρχει. Ο ρεπόρτερ της "AS", Χόρχε Γκαρθία, εξήγησε στο Sport24.gr κατά την επίσκεψη στα γραφεία της ισπανικής εφημερίδας:

"Εδώ περάσαμε ανώδυνα το Copa Libertadores, θα μας φοβίσει ένα Λίβερπουλ-Τότεναμ; Εκείνο το ματς ήταν τεστ, η πόλη το πέρασε επιτυχώς, οι αρχές θα κάνουν ακόμη μια φορά τη δουλειά τους".

Ακόμη και αεροδρόμια που δεν είχαν σύνδεση με την Αγγλία, άνοιξαν για να υποδεχθούν τους φίλους των δύο ομάδων. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία αγγίζει το 97% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, λογικά οι τιμές να παρουσιάσουν αύξηση της τάξης του 200% σε μόνο λίγες ημέρες!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το 5x5 των legends, όχι φυσικά για το αποτέλεσμά του. Ούτε γιατί συμμετείχαν παίκτες που έχουν περάσει από την Ελλάδα (Καμπιάσο, Καραμπέ, Λουίς Γκαρθία).

Ο Ντούντεκ προφανώς και αποτέλεσε πόλο έλξης για τους ρεντς, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να διαπεράσουν τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Άλλος, όμως, ένωσε τους οπαδούς των δύο ομάδων. Δεν έχει παίξει σε καμία από αυτές. Δεν είναι καν Άγγλος. Είναι ο "Μεγαλέξανδρος" του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο!

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ